Coffee Cinnamon Roll muffins



Coffee Cinnamon Roll muffins

De meeste mensen weten dat ik op onmogelijke tijden in de keuken te vinden ben. Dus het zal niemand verbazen dat ik om 4u ’s nachts achter Pinterest zat, op zoek naar inspiratie voor een vers gebakken ontbijtje.

Ik vond van alles, maar combineerde uiteindelijk het lekkerste van 2 recepten die ik tegenkwam. Deze Coffee Cinnamon Roll muffins waren het resultaat en stonden om 5.15u dan ook al in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken als je wel uitgeslapen bent 😉

Voor 12 ontbijtmuffins
300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso, afgekoeld
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter, iets afgekoeld

verder nodig: muffinblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Coffee Cinnamon Roll muffins

Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Mix de zonnebloemolie met het ei en voeg hieraan de amandelmelk en koffie toe. Giet dat bij de droge ingrediënten en mix tot je een egaal beslag hebt.

Muffins met de smaak van cinnamon rolls

Meng dan de donkere basterdsuiker met de kaneel en boter en voeg de helft van dit mengsel aan je beslag toe en mix kort door. Verdeel dit over je muffinblik en verdeel dan de rest van je suiker/kaneelmengsel erover. Bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat kort afkoelen en haal de muffins dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Vers ontbijtje met zelfgebakken muffins

Als je het helemaal af wilt maken kun je hierover nog een roomkaas/poedersuiker glazuur doen, maar ik vond ze meer dan zoet genoeg zo en sprenkelde er – als tegenhanger van al dat zoet – iets yoghurt over heen. In dat geval kun je ze overigens niet lang bewaren, dat kan zonder de yoghurt wel, hoewel ze nooit meer zo lekker zijn als wanneer ze vers uit de oven komen.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.