Coffee Cinnamon Roll muffins



Coffee Cinnamon Roll muffins

De meeste mensen weten dat ik op onmogelijke tijden in de keuken te vinden ben. Dus het zal niemand verbazen dat ik om 4u ’s nachts achter Pinterest zat, op zoek naar inspiratie voor een vers gebakken ontbijtje.

Ik vond van alles, maar combineerde uiteindelijk het lekkerste van 2 recepten die ik tegenkwam. Deze Coffee Cinnamon Roll muffins waren het resultaat en stonden om 5.15u dan ook al in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken als je wel uitgeslapen bent 😉

Voor 12 ontbijtmuffins
300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso, afgekoeld
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter, iets afgekoeld

verder nodig: muffinblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Coffee Cinnamon Roll muffins

Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Mix de zonnebloemolie met het ei en voeg hieraan de amandelmelk en koffie toe. Giet dat bij de droge ingrediënten en mix tot je een egaal beslag hebt.

Muffins met de smaak van cinnamon rolls

Meng dan de donkere basterdsuiker met de kaneel en boter en voeg de helft van dit mengsel aan je beslag toe en mix kort door. Verdeel dit over je muffinblik en verdeel dan de rest van je suiker/kaneelmengsel erover. Bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat kort afkoelen en haal de muffins dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Vers ontbijtje met zelfgebakken muffins

Als je het helemaal af wilt maken kun je hierover nog een roomkaas/poedersuiker glazuur doen, maar ik vond ze meer dan zoet genoeg zo en sprenkelde er – als tegenhanger van al dat zoet – iets yoghurt over heen. In dat geval kun je ze overigens niet lang bewaren, dat kan zonder de yoghurt wel, hoewel ze nooit meer zo lekker zijn als wanneer ze vers uit de oven komen.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.