Coffee Cinnamon Roll muffins



Coffee Cinnamon Roll muffins

De meeste mensen weten dat ik op onmogelijke tijden in de keuken te vinden ben. Dus het zal niemand verbazen dat ik om 4u ’s nachts achter Pinterest zat, op zoek naar inspiratie voor een vers gebakken ontbijtje.

Ik vond van alles, maar combineerde uiteindelijk het lekkerste van 2 recepten die ik tegenkwam. Deze Coffee Cinnamon Roll muffins waren het resultaat en stonden om 5.15u dan ook al in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken als je wel uitgeslapen bent 😉

Voor 12 ontbijtmuffins
300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso, afgekoeld
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter, iets afgekoeld

verder nodig: muffinblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Coffee Cinnamon Roll muffins

Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Mix de zonnebloemolie met het ei en voeg hieraan de amandelmelk en koffie toe. Giet dat bij de droge ingrediënten en mix tot je een egaal beslag hebt.

Muffins met de smaak van cinnamon rolls

Meng dan de donkere basterdsuiker met de kaneel en boter en voeg de helft van dit mengsel aan je beslag toe en mix kort door. Verdeel dit over je muffinblik en verdeel dan de rest van je suiker/kaneelmengsel erover. Bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat kort afkoelen en haal de muffins dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Vers ontbijtje met zelfgebakken muffins

Als je het helemaal af wilt maken kun je hierover nog een roomkaas/poedersuiker glazuur doen, maar ik vond ze meer dan zoet genoeg zo en sprenkelde er – als tegenhanger van al dat zoet – iets yoghurt over heen. In dat geval kun je ze overigens niet lang bewaren, dat kan zonder de yoghurt wel, hoewel ze nooit meer zo lekker zijn als wanneer ze vers uit de oven komen.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.