Coffee Cinnamon Roll muffins



Coffee Cinnamon Roll muffins

De meeste mensen weten dat ik op onmogelijke tijden in de keuken te vinden ben. Dus het zal niemand verbazen dat ik om 4u ‘s nachts achter Pinterest zat, op zoek naar inspiratie voor een vers gebakken ontbijtje.

Ik vond van alles, maar combineerde uiteindelijk het lekkerste van 2 recepten die ik tegenkwam. Deze Coffee Cinnamon Roll muffins waren het resultaat en stonden om 5.15u dan ook al in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken als je wel uitgeslapen bent 😉

Voor 12 ontbijtmuffins
300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso, afgekoeld
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter, iets afgekoeld

verder nodig: muffinblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Coffee Cinnamon Roll muffins

Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Mix de zonnebloemolie met het ei en voeg hieraan de amandelmelk en koffie toe. Giet dat bij de droge ingrediënten en mix tot je een egaal beslag hebt.

Muffins met de smaak van cinnamon rolls

Meng dan de donkere basterdsuiker met de kaneel en boter en voeg de helft van dit mengsel aan je beslag toe en mix kort door. Verdeel dit over je muffinblik en verdeel dan de rest van je suiker/kaneelmengsel erover. Bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat kort afkoelen en haal de muffins dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Vers ontbijtje met zelfgebakken muffins

Als je het helemaal af wilt maken kun je hierover nog een roomkaas/poedersuiker glazuur doen, maar ik vond ze meer dan zoet genoeg zo en sprenkelde er – als tegenhanger van al dat zoet – iets yoghurt over heen. In dat geval kun je ze overigens niet lang bewaren, dat kan zonder de yoghurt wel, hoewel ze nooit meer zo lekker zijn als wanneer ze vers uit de oven komen.

Gepubliceerd op 6 december 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...