Smulpaapje weekmenu #15



Wat doe je als je zelf geen keuken hebt? Dan kook je vooruit, gooi je de vriezer vol met makkelijke maaltijd én worden eenpansmaaltijden weer een stuk aantrekkelijker. Dit weekmenu zit dus vol met heel veel makkelijke gerechten, waar je relatief weinig moeite voor hoeft te doen.

Ze zijn er niet minder lekker om trouwens. Want wat dacht je van een Mexicaanse roerbakschotel of een goedgevulde pasta met tomatensaus. Heb een smakelijke week!

Smulpaapje weekmenu

maandag           Mexicaanse bonenschotel
Ook zonder dat ‘ie in de oven gaat is het al een heerlijke, goedgevulde maaltijd. Wij halen 'm vandaag uit de vriezer voor een snelle maaltijd.

dinsdag              Pasta met romige tomatensaus en kip
In een kwartier een fantastische pastamaaltijd? Ja hoor, dat kan!

woensdag          Kippensoep met gember
Je hoeft er geen griep voor te hebben om heel blij te worden van een lekker kippensoep. Brood erbij. Klaar!

donderdag        Aardappelschotel met broccoli en kip
Alle componenten voor lege borden aan het eind van de maaltijd zitten in dit gerecht.

vrijdag                Chique tosti met soep
Heb je nog soep over van woensdag, eet die dan samen met deze hele chique tosti. Je weekend kan nu echt beginnen!

weekendtip       Citroen-yoghurt cake met bosbessen
Met de hele week werklui in huis maak ik zeker weten vrienden als ik, zodra de oven het weer doet, wat lekkers bak. Wie verras jij met deze heerlijke frisse cake?

boodschappenlijstje

maandag
1el olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild
1 blik à 400g chilibonen
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)

dinsdag
1el olie
150g zongedroogde tomaatjes (pot à 295g)
250g kippendijen
½ tl gerookt paprikapoeder
175ml slagroom
1 blik gepelde tomaten
200g buffelmozzarella
3 takjes verse basilicum
350g pasta, naar keuze

woensdag
1el neutrale olie
1 ui
1teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175g
1 zak fijne soepgroente (à 200g)
1 paprika
1 limoen

donderdag
400g kippendijen
300g broccoli
1el olie
2 tenen knoflook
4el slagroom
1-2tl grove mosterd
800g voorgekookte krieltjes
handje geraspte kaas

vrijdag (ingrediënten voor 2 personen, verdubbelen voor meer)
4 sneetjes brood – ik gebruikte wit casinobrood
3 plakjes ham
1 zakje geraspte kaas (ik gebruikte een mix van Maasdammer, Emmenthal & Mozzarella)
15g boter
15g bloem
halfvolle melk
restje soep van woensdag

weekendtip
150g zachte boter
100g suiker
3 eieren
75g dikke yoghurt (Grieks of Turks)
45ml citroensap
1 citroen (schil goed schoongeboend)
1tl vanille extract
200g bloem
1tl bakpoeder
2el maanzaad
½ tl zout
100g bosbessen

 

Gepubliceerd op 4 april 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.