Romige pasta met kip & tomaat



Snelle pasta’s, ik hou er van. Want door de week is er gewoon niet altijd tijd om lang in de keuken te staan. Je kunt deze pasta á la minute eten, dan zit je in een kwartier aan tafel. Of je maakt ‘de dag van te voren klaar, doet alles in een ovenschotel en zet die 20 minuutjes in de oven. Net wat je uitkomt.

Serveer nog lekker wat extra groente bij deze pasta, dan heb je er echt een volwaardige maaltijd van!

Voor 4 personen

1el olie
150g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt (pot á 295g) vang de olie op!
250g kippendijen, in reepjes
½ tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
175ml slagroom
1 blik gepelde tomaten
200g buffelmozzarella
3 takjes verse basilicum
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 25 minuten

Romige, snelle pasta

Zet een pan water op en kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, al dente. Tegelijkertijd verhit je de olie in een hapjespan. Bak hier de uitlekte zongedroogde tomaatjes (je houdt van de 150g ongeveer 100g netto tomaatjes over) 2 minuten, op hoog vuur, in aan. Haal ze dan uit de pan en bewaar. Voeg de opgevangen olie toe van de zongedroogde tomaatjes en bak daar de kip in aan, die je hebt bestrooid met paprikapoeder, zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten op redelijk hoog vuur.

Romige tomatensaus met mozzarella en basilicum

Dan gaat de room en gepelde tomaat erbij, maak de tomaat iets kleiner. Voeg dan de helft van de mozzarella in blokjes toe, leg de basilicum er in zijn geheel in, zongedroogde tomaatjes erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat, met deksel op de pan 5 minuutjes pruttelen tot de mozzarella grotendeels gesmolten is. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta, nog wat extra mozzarella en lekker wat Parmezaanse kaas.

Ovenschotel met pasta, kip, mozzarella & tomatenbasilicumsaus

Wil je alles voorbereiden maak het hele gerecht dan klaar en meng de pasta alvast door de saus (minus de extra mozzarella). Doe dit in een ovenschaal en verdeel de extra mozzarella hierover. Laat afkoelen, voor je alles afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je de pasta wilt eten verwarm je de oven voor op 150C (hetelucht) en zet je de schotel, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven. Na 15 minuten het alufolie eraf halen, temperatuur naar 175C en nog 15 minuten laten staan tot de pasta door en door warm is.

Gepubliceerd op 22 februari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.