Romige pasta met kip & tomaat



Snelle pasta’s, ik hou er van. Want door de week is er gewoon niet altijd tijd om lang in de keuken te staan. Je kunt deze pasta á la minute eten, dan zit je in een kwartier aan tafel. Of je maakt ‘de dag van te voren klaar, doet alles in een ovenschotel en zet die 20 minuutjes in de oven. Net wat je uitkomt.

Serveer nog lekker wat extra groente bij deze pasta, dan heb je er echt een volwaardige maaltijd van!

Voor 4 personen

1el olie
150g zongedroogde tomaatjes, uitgelekt (pot á 295g) vang de olie op!
250g kippendijen, in reepjes
½ tl gerookt paprikapoeder
zout en peper
175ml slagroom
1 blik gepelde tomaten
200g buffelmozzarella
3 takjes verse basilicum
350g pasta, naar keuze

Bereidingstijd: 25 minuten

Romige, snelle pasta

Zet een pan water op en kook de pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, al dente. Tegelijkertijd verhit je de olie in een hapjespan. Bak hier de uitlekte zongedroogde tomaatjes (je houdt van de 150g ongeveer 100g netto tomaatjes over) 2 minuten, op hoog vuur, in aan. Haal ze dan uit de pan en bewaar. Voeg de opgevangen olie toe van de zongedroogde tomaatjes en bak daar de kip in aan, die je hebt bestrooid met paprikapoeder, zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten op redelijk hoog vuur.

Romige tomatensaus met mozzarella en basilicum

Dan gaat de room en gepelde tomaat erbij, maak de tomaat iets kleiner. Voeg dan de helft van de mozzarella in blokjes toe, leg de basilicum er in zijn geheel in, zongedroogde tomaatjes erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat, met deksel op de pan 5 minuutjes pruttelen tot de mozzarella grotendeels gesmolten is. Breng tot slot op smaak met zout en peper. Serveer met de pasta, nog wat extra mozzarella en lekker wat Parmezaanse kaas.

Ovenschotel met pasta, kip, mozzarella & tomatenbasilicumsaus

Wil je alles voorbereiden maak het hele gerecht dan klaar en meng de pasta alvast door de saus (minus de extra mozzarella). Doe dit in een ovenschaal en verdeel de extra mozzarella hierover. Laat afkoelen, voor je alles afgedekt in de koelkast zet. Op de dag dat je de pasta wilt eten verwarm je de oven voor op 150C (hetelucht) en zet je de schotel, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven. Na 15 minuten het alufolie eraf halen, temperatuur naar 175C en nog 15 minuten laten staan tot de pasta door en door warm is.

Gepubliceerd op 22 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.