Smulpaapje kookt! – Courgette chips



Wij hebben er altijd voor gekozen om groente niet te verstoppen voor onze dochter, maar om haar op verschillende manieren kennis te laten maken met groente in zijn puurste vorm. Deze courgette chips zijn daar weer een leuke manier voor.

Lekker als bijgerecht, bij bijvoorbeeld een stukje vis. Maar ook super om zo in een bakje als snack te serveren.

Voor een bakje vol

1 courgette, plakjes van ½ cm dik
25g bloem
25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
50g Panko
zwarte peper, paprikapoeder (naar smaak)
1 ei
2 eetlepels zonnebloemolie

Courgette chips

Zet drie grote kommen klaar. In eentje doe je de bloem, in de ander meng je de Panko met Parmezaanse kaas en in de laatste klop je het ei los. Er zijn nu twee manieren om de courgette te paneren. De geduldige, nette manier. Plakje voor plakje. Of de ‘hoe bedoel je ongeduldig’ in twee etappes en klaar manier.

Paneren doe je zo

Welke manier je ook kiest, de courgette hussel je eerste door de bloem, dan door het ei en tot slot bedek je ‘in een goede laag kaas/paneer. Leg ze nu wel één voor één in de hete pan met een eetlepel olie en bak ze in 5-7 minuten om en om goudbruin aan. Haal uit de pan en leg op keukenpapier, terwijl je de volgende lading bakt in weer een eetlepel olie.

Het lekkerste zijn ze als je ze nu meteen serveert. Wat ook kan is ze de dag erna nog even op te piepen in een voorverwarmde oven, op 175C. Ze hebben dan maar een paar minuutjes nodig om weer knapperig te worden.

Gepubliceerd op 18 februari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.