Smulpaapje (junior) weekmenu #19
Smulpaapje weekmenu
maandag Sushibowl met bloemkoolrijst
“Ik hou heel erg van vegetarisch eten en dit hebben we al best lang niet meer gegeten, dus ik grijp nu mijn kans!” Ik geloof dat ik weet wat ik gauw weer eens moet maken….
dinsdag Kip pesto tomatensalade
“Jouw eten is eigenlijk altijd lekker mama, dus ik kan niet echt zeggen waarom ik deze heb gekozen” Een mooier compliment is er niet!
woensdag Zeebaars van de BBQ
“Ik hou er van als ons eten op barbecue wordt gemaakt” En dat gaat met deze vis makkelijker dan je denkt!
donderdag Salade met feta uit de oven
“Ik heb het nog niet eerder geproefd, maar ik denk wel dat ik ‘m heel lekker vindt” En dat is ie! Brood erbij en klaar ben je.
vrijdag Burrito’s uit de oven
“Burrito’s is mijn favoriete Mexicaanse eten, hoewel ik de Mexicaanse bonenschotel van mama ook heel lekker vind” En wat deze mama zo fijn vindt, is dat je ‘m lekker voor kunt bereiden!
weekendtip Borreltijd!
“Het is traditie dat we in het weekend borrelen, dat doe ik het liefst met allemaal kleine hapjes” En omdat we niet konden kiezen, mag je dat zelf doen uit alle hapjes die al op de site staan. Dit najaar kan dat uit mijn nieuwe boek 😉
boodschappenlijstje
maandag
500g bloemkoolrijst
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout
1 komkommer
1 paprika
2 avocado’s
tomaat (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel
1 tl sesamolie,
1el sojasaus
½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips
dinsdag
6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout (Maldon)
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten
woensdag
2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie
erbij: groente naar keuze en evt aardappeltjes van de bbq
donderdag
200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde chili uit de molen)
1 teen knoflook, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde knoflook uit de molen)
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie
vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado
Gepubliceerd op 1 mei 2019