Smulpaapje (junior) weekmenu #19



Smulpaapje weekmenu

maandag             Sushibowl met bloemkoolrijst
“Ik hou heel erg van vegetarisch eten en dit hebben we al best lang niet meer gegeten, dus ik grijp nu mijn kans!” Ik geloof dat ik weet wat ik gauw weer eens moet maken…. 

dinsdag                Kip pesto tomatensalade
“Jouw eten is eigenlijk altijd lekker mama, dus ik kan niet echt zeggen waarom ik deze heb gekozen” Een mooier compliment is er niet!

woensdag          Zeebaars van de BBQ
“Ik hou er van als ons eten op barbecue wordt gemaakt” En dat gaat met deze vis makkelijker dan je denkt!

donderdag         Salade met feta uit de oven
“Ik heb het nog niet eerder geproefd, maar ik denk wel dat ik ‘m heel lekker vindt” En dat is ie! Brood erbij en klaar ben je.

vrijdag                  Burrito’s uit de oven
“Burrito’s is mijn favoriete Mexicaanse eten, hoewel ik de Mexicaanse bonenschotel van mama ook heel lekker vind”  En wat deze mama zo fijn vindt, is dat je ‘m lekker voor kunt bereiden!

weekendtip       Borreltijd!
“Het is traditie dat we in het weekend borrelen, dat doe ik het liefst met allemaal kleine hapjes” En omdat we niet konden kiezen, mag je dat zelf doen uit alle hapjes die al op de site staan. Dit najaar kan dat uit mijn nieuwe boek 😉

boodschappenlijstje

maandag
500g bloemkoolrijst
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout
1 komkommer
1 paprika
2 avocado’s
tomaat (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel
1 tl sesamolie,
1el sojasaus
½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips 

dinsdag
6 kippendijen
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren
1 rode ui
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout (Maldon)
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten

woensdag
2 zeebaarzen (wij kozen voor wilde zeebaars, de gekweekte variant is iets budgetvriendelijker)
2 citroenen
1 bos verse peterselie
zout & peper
1el olijfolie
erbij: groente naar keuze en evt aardappeltjes van de bbq

donderdag
200g feta, ik gebruik Dodoni
1 kleine rode chilipeper, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde chili uit de molen)
1 teen knoflook, fijngehakt (ik gebruikte gedroogde knoflook uit de molen)
1tl gedroogde oregano
1el olijfolie
1 komkommer
250g cherrytomaatjes
½ rode ui
200g olijven (groen & zwart)
1el rodewijnazijn
3el extra vierge olijfolie

vrijdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (AH)
1 zak Burritto schotel (HAK)
200g rul gehackt ( Vegetarische Slager)
1 pak bietentortilla’s (No Fairy Tales)
1 zakje geraspte kaas (à 150g)
125ml zure room
1 avocado

 

Gepubliceerd op 1 mei 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!