Sushibowl met bloemkoolrijst (vegan)



Easy én lekker; zo maak je een sushibowl met bloemkoolrijst. Dit vegan recept is echt het proberen waard. Zó lekker!

Tijdens ons dagje vegan eten (zie artikel) moest er natuurlijk ook voor de avond iets lekkers op tafel komen. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter is sushi. Met dank aan The Green Kitchen at Home kwam ik een recept tegen voor vegan sushirollen.

Ik paste het recept iets aan en maakte er een sushibowl van. Dat was niet alleen bij de kleine dame een succes, maar wij werden er ook écht blij van. Proberen dus!

Vegan maaltijd voor vier personen

Voor de vegan sushirijst

500g bloemkoolrijst (die kun je kant & klaar kopen tegenwoordig, maar ik raspte in mijn Magimix foodprocessor in seconden tijd één bloemkool tot rijst. Nét iets budgetvriendelijker)
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout

Voor de toppings

1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 paprika, in reepjes (zonder zaadlijst)
2 avocado’s
tomaat, zonder zaadlijst (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel, gemarineerd met 1 tl sesamolie, 1el sojasaus, ½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips (toko)

sushi bowl vegan

Vegan sushibowl met bloemkoolrijst

Begin voor je vegan sushi bowl met de bloemkoolrijst. Giet kokend water over de bloemkoolrijst (die je in een zeef hebt) en laat goed uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Ik maakte dit in de ochtend al klaar, zodat ik ’s avonds in no-time aan tafel kon.

Gemarineerde tofu

Snijd de tofu in plakjes en meng met de kruiden. Zet ook dit afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Bak de champignons in de sesamolie, breng op smaak met zout & peper en laat afkoelen. Bak dan de tofu in een hete pan, om en om, knapperig en goudbruin.

Vegan maaltijd

Pak een kom en doe hier ¼ van de bloemkoolrijst in. Daarop gaat de tofu, de gebakken champignons, komkommer, paprika, avocado en tomaat. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met knapperige zeewierchips. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 19 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!