Sushibowl met bloemkoolrijst (vegan)



Easy én lekker; zo maak je een sushibowl met bloemkoolrijst. Dit vegan recept is echt het proberen waard. Zó lekker!

Tijdens ons dagje vegan eten (zie artikel) moest er natuurlijk ook voor de avond iets lekkers op tafel komen. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter is sushi. Met dank aan The Green Kitchen at Home kwam ik een recept tegen voor vegan sushirollen.

Ik paste het recept iets aan en maakte er een sushibowl van. Dat was niet alleen bij de kleine dame een succes, maar wij werden er ook écht blij van. Proberen dus!

Vegan maaltijd voor vier personen

Voor de vegan sushirijst

500g bloemkoolrijst (die kun je kant & klaar kopen tegenwoordig, maar ik raspte in mijn Magimix foodprocessor in seconden tijd één bloemkool tot rijst. Nét iets budgetvriendelijker)
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout

Voor de toppings

1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 paprika, in reepjes (zonder zaadlijst)
2 avocado’s
tomaat, zonder zaadlijst (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel, gemarineerd met 1 tl sesamolie, 1el sojasaus, ½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips (toko)

sushi bowl vegan

Vegan sushibowl met bloemkoolrijst

Begin voor je vegan sushi bowl met de bloemkoolrijst. Giet kokend water over de bloemkoolrijst (die je in een zeef hebt) en laat goed uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Ik maakte dit in de ochtend al klaar, zodat ik ’s avonds in no-time aan tafel kon.

Gemarineerde tofu

Snijd de tofu in plakjes en meng met de kruiden. Zet ook dit afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Bak de champignons in de sesamolie, breng op smaak met zout & peper en laat afkoelen. Bak dan de tofu in een hete pan, om en om, knapperig en goudbruin.

Vegan maaltijd

Pak een kom en doe hier ¼ van de bloemkoolrijst in. Daarop gaat de tofu, de gebakken champignons, komkommer, paprika, avocado en tomaat. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met knapperige zeewierchips. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 19 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.