Sushibowl met bloemkoolrijst (vegan)



Easy én lekker; zo maak je een sushibowl met bloemkoolrijst. Dit vegan recept is echt het proberen waard. Zó lekker!

Tijdens ons dagje vegan eten (zie artikel) moest er natuurlijk ook voor de avond iets lekkers op tafel komen. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter is sushi. Met dank aan The Green Kitchen at Home kwam ik een recept tegen voor vegan sushirollen.

Ik paste het recept iets aan en maakte er een sushibowl van. Dat was niet alleen bij de kleine dame een succes, maar wij werden er ook écht blij van. Proberen dus!

Vegan maaltijd voor vier personen

Voor de vegan sushirijst

500g bloemkoolrijst (die kun je kant & klaar kopen tegenwoordig, maar ik raspte in mijn Magimix foodprocessor in seconden tijd één bloemkool tot rijst. Nét iets budgetvriendelijker)
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout

Voor de toppings

1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 paprika, in reepjes (zonder zaadlijst)
2 avocado’s
tomaat, zonder zaadlijst (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel, gemarineerd met 1 tl sesamolie, 1el sojasaus, ½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips (toko)

sushi bowl vegan

Vegan sushibowl met bloemkoolrijst

Begin voor je vegan sushi bowl met de bloemkoolrijst. Giet kokend water over de bloemkoolrijst (die je in een zeef hebt) en laat goed uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Ik maakte dit in de ochtend al klaar, zodat ik ’s avonds in no-time aan tafel kon.

Gemarineerde tofu

Snijd de tofu in plakjes en meng met de kruiden. Zet ook dit afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Bak de champignons in de sesamolie, breng op smaak met zout & peper en laat afkoelen. Bak dan de tofu in een hete pan, om en om, knapperig en goudbruin.

Vegan maaltijd

Pak een kom en doe hier ¼ van de bloemkoolrijst in. Daarop gaat de tofu, de gebakken champignons, komkommer, paprika, avocado en tomaat. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met knapperige zeewierchips. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 19 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.