Sushibowl met bloemkoolrijst (vegan)



Tijdens ons dagje vegan eten (zie artikel) moest er natuurlijk ook voor de avond iets lekkers op tafel komen. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter is sushi. Met dank aan The Green Kitchen at Home kwam ik een recept tegen voor vegan sushirollen.

Ik paste het recept iets aan en maakte er een sushibowl van. Dat was niet alleen bij de kleine dame een succes, maar wij werden er ook écht blij van. Proberen dus!

vegan sushibowl Smulpaapje

Voor vier personen

Voor de sushirijst

500g bloemkoolrijst (die kun je kant & klaar kopen tegenwoordig, maar ik raspte in mijn Magimix foodprocessor in seconden tijd één bloemkool tot rijst. Nét iets budgetvriendelijker)
1el tahin
1tl sesamolie
1,5 el sushi seasoning
1el maple syrup
mesput zout

Voor de bowl

1 komkommer, in reepjes (zonder zaadlijst)
1 paprika, in reepjes (zonder zaadlijst)
2 avocado’s
tomaat, zonder zaadlijst (hoeveelheid naar wens)
1 pakje tofu naturel, gemarineerd met 1 tl sesamolie, 1el sojasaus, ½ tl knoflook-, chili- en gemberpoeder.
200g champignons + ½ el sesamolie
optioneel: zeewierchips (toko)

Zo maak je een sushibowl met bloemkoolrijst

Giet kokend water over de bloemkoolrijst (die je in een zeef hebt) en laat goed uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de rest van de ingrediënten, dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Ik maakte dit in de ochtend al klaar, zodat ik ‘s avonds in no-time aan tafel kon.

Gemarineerde tofu

Snijd de tofu in plakjes en meng met de kruiden. Zet ook dit afgedekt in de koelkast weg tot gebruik. Bak de champignons in de sesamolie, breng op smaak met zout & peper en laat afkoelen. Bak dan de tofu in een hete pan, om en om, knapperig en goudbruin.

Vegan sushibowl

Pak een kom en doe hier ¼ van de bloemkoolrijst in. Daarop gaat de tofu, de gebakken champignons, komkommer, paprika, avocado en tomaat. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met knapperige zeewierchips. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 19 september 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus