Smulpaapje bezoekt! – Betty Blue Amsterdam



Afgelopen vrijdag was ik te gast bij de opening van Betty Blue, een prachtige nieuwe ‘bakery’ in het hartje van Amsterdam.

Maar wie is Betty Blue eigenlijk of beter gezegd, wát is Betty Blue. Want ‘bakery’ alleen zegt eigenlijk niet genoeg over dit verrassende concept.

Betty Blue AmsterdamBetty Blue Amsterdam

Betty Blue is het idee van Clara Hupkes-Bovenberg, Yvette Nieuwboer en Jeroen van den Brand. Drie ondernemers die in een inspirerende omgeving in Amsterdam een winkel met ‘cakes, coffee and sweet stuff’ wilden neerzetten.

Mooi en lekker

De zaak zou met gemak ook in New York hebben kunnen staan. Hip, groot en ruim opgezet en in alles spreekt een voorliefde voor mooi uit. Mooie taartjes, mooie koffie, mooie inrichting. Oh en lekker. Héél erg lekker Ik proefde mini varianten van de eclairs die ze verkopen en zelfs de vegan cheesecake was heerlijk. En ja, die is zonder suiker e.d. maar toch zo vol van smaak.

Koffie, ontbijt, lunch en zoet

Betty Blue eclairsJe kunt bij Betty Blue op ieder moment van de dag terecht. ‘s Ochtends voor je koffie ‘to go’ of als je wilt ontbijten. Voor de lunch zijn er heerlijke salades en natuurlijk kun je er op elk moment van de dag terecht voor iets zoets. Uit een automaat zijn zelfs merengues e.d. te halen, maar kijk vooral ook in de toonbank. De red velvet, cheesecake and worteltaart vragen er gewoon om geproefd te worden.

Betty Blue is gevestigd aan de Snoekjessteeg 1/3 in Amsterdam, op loopafstand van het Centraal Station.

 

Gepubliceerd op 19 juli 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.