Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong – review



Mentale weerbaarheid bij kinderen vind ik best een dingetje. Er gaat veel om in die koppies, maar echt handvatten over hoe daar mee om te gaan leren ze (bijna) niet. Toch kan dat in hoe kinderen in het leven (leren) staan zo ontzettend veel uitmaken.

Hoewel mindfulness misschien een zwaar woord is, is het wel waar het om draait in het boek Superkrachten voor je hoofd. Een boek speciaal voor kinderen. Dus liet ik onze dochter het boek mee recenseren.

Review – Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong

We kochten het namelijk voor haar omdat ze nog wel eens de neiging heeft opgeslokt te worden door haar gedachten. En waar wij zelf door de jaren heen hebben geleerd hoe je daar mee omgaat is dat voor een 9jarige natuurlijk best nog ingewikkeld.

Het boek is echt gericht voor kinderen geschreven. Taalgebruik, illustraties, het is allemaal op hen afgestemd. Dat maakt het dus een laagdrempelig boek, op soms best grote onderwerpen. Want hoe leer je omgaan met verdriet, met schaamte, met iets niet durven of met boosheid. Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen.

Er wordt geleerd hoe kinderen hun eigen gedachten kunnen uitdagen. Op een speelse manier, met experimentjes die ze zelf kunnen doen. Maar ook met wetenschappelijke informatie, die zodanig verpakt en geschreven wordt dat je het (ook als kind) snapt. De illustraties in het boek zijn van Hein de Korte, dat maakt het lekker luchtig

Wat vindt een 9-jarige van het boek Superkrachten voor je hoofd

Uiteraard kan ik van alles van het boek vinden, maar vindt een negenjarige ervan? Ik vroeg het onze dochter. “Ik vind het een super leuk boek. De spelletjes zijn heel leuk uitgelegd en de stripjes vind ik leuk. Je krijgt hulp als je bijvoorbeeld boos bent en wat je dan moet doen.” Als ik haar vraag of ze het boek zou aanbevelen aan leeftijdsgenootjes roept ze enthousiast “heel erg!”

En dat kan ik alleen maar beamen. Met sommige kinderen zul je het boek samen willen lezen. Andere kinderen vinden het weer prettig om het zelf te doen. Dat is aftasten. Het is wel slim om het boek ook zelf even regelmatig op een plek te leggen waar ze het zien liggen, want als het uit het zicht is vergeten ze makkelijk dat het er is.

Ik kocht het boek bij de boekhandel voor € 18,99. Het is ook online te koop.

Gepubliceerd op 29 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.