Rabarber Gin TonicMet een zelfgemaakte rabarbersiroop heb je hét geheime ingrediënt te pakken voor deze verrassende Gin Tonic met rabarber en aardbei.

Gin Tonic recepten kun je namelijk niet genoeg hebben. Zo veel gin, zo veel variaties op de klassieke Gin Tonic. Ik maak ieder jaar een flinke hoeveelheid rabarbersiroop en dit keer werd dat de basis voor de rabarber gin tonic.

Ik had online een rabarber gin tonic voorbij zien komen, maar die werd gemaakt met puur suikersiroop. Dat kan natuurlijk lekkerder!

Dus werd mijn rabarber gin tonic gemaakt met een rabarberstroop waar naast rabarber ook wat sinaasappel en gember in zit. Die is trouwens ook fantastisch om voor mocktails te gebruiken. Dan laat je de gin gewoon weg. Onze dochter drinkt die momenteel het liefst het hele weekend!

Maar goed, gin tonic dus. Terwijl ik wacht tot mijn eigen Holy Unicorn Gin klaar is zijn er gelukkig nog meer dan genoeg toffe gins om mee aan de slag te gaan.

Ik kreeg een fles pink gin van 1689 toegestuurd en die gebruikte ik voor deze rabarber gin tonic. Een schot in de roos kan ik je vertellen! Want in deze gin zit al rood fruit, die door de combinatie met de rabersiroop nóg beter naar boven komt.

pink gin 1689

Perfect serve rabarber gin tonic

20 ml rabarbersiroop
40 ml pink gin
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
voldoende ijs
verse aardbei ter garnering

Mix alle ingrediënten in een tumbler en garneer met verse aardbei.

Gepubliceerd op 23 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!