Rabarber Gin TonicMet een zelfgemaakte rabarbersiroop heb je hét geheime ingrediënt te pakken voor deze verrassende Gin Tonic met rabarber en aardbei.

Gin Tonic recepten kun je namelijk niet genoeg hebben. Zo veel gin, zo veel variaties op de klassieke Gin Tonic. Ik maak ieder jaar een flinke hoeveelheid rabarbersiroop en dit keer werd dat de basis voor de rabarber gin tonic.

Ik had online een rabarber gin tonic voorbij zien komen, maar die werd gemaakt met puur suikersiroop. Dat kan natuurlijk lekkerder!

Dus werd mijn rabarber gin tonic gemaakt met een rabarberstroop waar naast rabarber ook wat sinaasappel en gember in zit. Die is trouwens ook fantastisch om voor mocktails te gebruiken. Dan laat je de gin gewoon weg. Onze dochter drinkt die momenteel het liefst het hele weekend!

Maar goed, gin tonic dus. Terwijl ik wacht tot mijn eigen Holy Unicorn Gin klaar is zijn er gelukkig nog meer dan genoeg toffe gins om mee aan de slag te gaan.

Ik kreeg een fles pink gin van 1689 toegestuurd en die gebruikte ik voor deze rabarber gin tonic. Een schot in de roos kan ik je vertellen! Want in deze gin zit al rood fruit, die door de combinatie met de rabersiroop nóg beter naar boven komt.

pink gin 1689

Perfect serve rabarber gin tonic

20 ml rabarbersiroop
40 ml pink gin
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
voldoende ijs
verse aardbei ter garnering

Mix alle ingrediënten in een tumbler en garneer met verse aardbei.

Gepubliceerd op 23 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.