Rabarber Gin TonicMet een zelfgemaakte rabarbersiroop heb je hét geheime ingrediënt te pakken voor deze verrassende Gin Tonic met rabarber en aardbei.

Gin Tonic recepten kun je namelijk niet genoeg hebben. Zo veel gin, zo veel variaties op de klassieke Gin Tonic. Ik maak ieder jaar een flinke hoeveelheid rabarbersiroop en dit keer werd dat de basis voor de rabarber gin tonic.

Ik had online een rabarber gin tonic voorbij zien komen, maar die werd gemaakt met puur suikersiroop. Dat kan natuurlijk lekkerder!

Dus werd mijn rabarber gin tonic gemaakt met een rabarberstroop waar naast rabarber ook wat sinaasappel en gember in zit. Die is trouwens ook fantastisch om voor mocktails te gebruiken. Dan laat je de gin gewoon weg. Onze dochter drinkt die momenteel het liefst het hele weekend!

Maar goed, gin tonic dus. Terwijl ik wacht tot mijn eigen Holy Unicorn Gin klaar is zijn er gelukkig nog meer dan genoeg toffe gins om mee aan de slag te gaan.

Ik kreeg een fles pink gin van 1689 toegestuurd en die gebruikte ik voor deze rabarber gin tonic. Een schot in de roos kan ik je vertellen! Want in deze gin zit al rood fruit, die door de combinatie met de rabersiroop nóg beter naar boven komt.

pink gin 1689

Perfect serve rabarber gin tonic

20 ml rabarbersiroop
40 ml pink gin
grapefruit tonic van Fentimans (AH)
voldoende ijs
verse aardbei ter garnering

Mix alle ingrediënten in een tumbler en garneer met verse aardbei.

Gepubliceerd op 23 mei 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.