Rijstpudding met rabarber



YES! Er is weer rabarber in het seizoen. Die mooie roze stengels waar je zo ongelofelijk veel mee kunt. Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ga je blij maken met nog een paar nieuwe recepten. Als eerste met dit super makkelijke toetje, waar in hoofdletters comfortfood op staat.

Romige vanillerijst, met frisse rabarber en sinaasappel. Het allerlekkerst als je het nog iets warm eet. Dus pan op het vuur en over een kwartiertje lekker oplepelen!

Rabarberrijstpudding Smulpaapje

Voor vier toetjes

125g dessertrijst
mespunt zout
20g boter
500ml melk
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit en in de melk.

Voor de rabarbercompote

Sap en rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
250g rabarber, in stukjes van ongeveer 2cm
1el rietsuiker

Maak rabarbercompote

Doe alles in een pannetje, breng aan de kook en laat 5-8 minuten pocheren. Laat de rabarber zoveel mogelijk heel. Laat dan alles afkoelen.

Maak de rijstpudding

Zet in de tussentijd nog een pan op het vuur. Doe hier alle andere ingrediënten in (ook het leeg geschraapte vanillestokje) en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten pruttelen en roer regelmatig door, tot de rijst beetgaar is. Verwijder het vanillestokje en de kaneel.

Schep de romige rijst in een glaasje, daarop de rabarber en als je wilt nog een paar aardbeien. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.