Rijstpudding met rabarber



YES! Er is weer rabarber in het seizoen. Die mooie roze stengels waar je zo ongelofelijk veel mee kunt. Er staan al redelijk wat rabarberrecepten op de site, maar ik ga je blij maken met nog een paar nieuwe recepten. Als eerste met dit super makkelijke toetje, waar in hoofdletters comfortfood op staat.

Romige vanillerijst, met frisse rabarber en sinaasappel. Het allerlekkerst als je het nog iets warm eet. Dus pan op het vuur en over een kwartiertje lekker oplepelen!

Rabarberrijstpudding Smulpaapje

Voor vier toetjes

125g dessertrijst
mespunt zout
20g boter
500ml melk
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, opgesneden en zaadjes eruit en in de melk.

Voor de rabarbercompote

Sap en rasp van 1 sinaasappel (goed schoongeboend)
250g rabarber, in stukjes van ongeveer 2cm
1el rietsuiker

Maak rabarbercompote

Doe alles in een pannetje, breng aan de kook en laat 5-8 minuten pocheren. Laat de rabarber zoveel mogelijk heel. Laat dan alles afkoelen.

Maak de rijstpudding

Zet in de tussentijd nog een pan op het vuur. Doe hier alle andere ingrediënten in (ook het leeg geschraapte vanillestokje) en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten pruttelen en roer regelmatig door, tot de rijst beetgaar is. Verwijder het vanillestokje en de kaneel.

Schep de romige rijst in een glaasje, daarop de rabarber en als je wilt nog een paar aardbeien. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!