Overpeinzingen & levenslessenNog eventjes en dan is het zover, 47 word ik. Poeh. Ik vind dat nogal een leeftijd kan ik je vertellen. Steeds verder weg van de veertig (verder terugkijken laat ik voor het gemak maar even haha) Steeds dichter bij de vijftig. En toch zou ik geen seconde meer twintig willen zijn.

Mijn moeder had op haar 47e een dochter van 22. Die van mij is net negen. Met ieder jaar dat de overgang dichterbij komt, komt haar puberteit ook harder om de hoek. Niet de lekkerste combi volgens mij. Maar ik had geen seconde eerder moeder willen worden dan ik nu ben geworden.

Overpeinzingen & levenslessen Susan Aretz

Misschien is dat wel de belangrijkste conclusie, zo vlak voor mijn verjaardag. Ik heb nergens spijt van. Oh geloof me, er zijn genoeg dingen die ik anders had gedaan met de wetenschap van nu. En oh wat had ik mijn vroegere ik graag laten weten dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Maar alles heeft me gebracht naar waar ik nu ben. En godsakkes, daar ben ik me toch een potje trots op.

Susan Aretz

Carpefckndiem

Het leven is er om gevierd te worden. Op alle momenten. Lukt dat altijd? Nope. Maar wat ik zo ongelofelijk fijn aan deze leeftijd vind is dat ik niet meer in paniek raak als ik het even niet meer zie zitten. Een paar weken terug nog. Niet lekker in mijn vel, onzeker over mijn bedrijf, niet blij met mijn spiegelbeeld. Normaal zou één van die drie al genoeg zijn voor volstrekte paniek. Nu niet. Wel een plan. Zoals altijd eigenlijk. Staat iets me niet aan, dan is er werk aan de winkel (na een fikse huilbui, want dat helpt áltijd)

Werk aan de winkel

Dus ben ik aan de slag met een personal trainer. Kocht ik een tussenbroek die ik rock tot ik me weer lekker in mijn eigen kleding voel en maakte ik een inventarisatie van wat er eigenlijk allemaal goed gaat met mijn bedrijf.

Licht aan horizon, concrete doelen, háálbare doelen. Rust. En dan is het zó fijn om 47 te worden. Ervaring, zelfkennis, je niet meer gek laten maken. Rust in m’n hoofd.

Vier het leven

Dus is er alle reden om ook dit jaar het leven gewoon weer kneiterhard te vieren. En dat gaan we dan ook doen. Eerst met mijn boekpresentatie (wat tegelijkertijd ook gewoon weer ongelofelijk spannend is) en voor m’n verjaardag gaan we uit eten bij 101Gowrie.

Tot die tijd zijn er nog heel veel fijne momenten, is de to do lijst nooit af, maar kijk ik er gewoon naar uit om 47 te worden. Carpefckndiem mensen, je leven kan morgen maar zo op z’n kop staan en nooit meer hetzelfde zijn. Leef!

Gepubliceerd op 10 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.