Overpeinzingen & levenslessenNog eventjes en dan is het zover, 47 word ik. Poeh. Ik vind dat nogal een leeftijd kan ik je vertellen. Steeds verder weg van de veertig (verder terugkijken laat ik voor het gemak maar even haha) Steeds dichter bij de vijftig. En toch zou ik geen seconde meer twintig willen zijn.

Mijn moeder had op haar 47e een dochter van 22. Die van mij is net negen. Met ieder jaar dat de overgang dichterbij komt, komt haar puberteit ook harder om de hoek. Niet de lekkerste combi volgens mij. Maar ik had geen seconde eerder moeder willen worden dan ik nu ben geworden.

Overpeinzingen & levenslessen Susan Aretz

Misschien is dat wel de belangrijkste conclusie, zo vlak voor mijn verjaardag. Ik heb nergens spijt van. Oh geloof me, er zijn genoeg dingen die ik anders had gedaan met de wetenschap van nu. En oh wat had ik mijn vroegere ik graag laten weten dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Maar alles heeft me gebracht naar waar ik nu ben. En godsakkes, daar ben ik me toch een potje trots op.

Susan Aretz

Carpefckndiem

Het leven is er om gevierd te worden. Op alle momenten. Lukt dat altijd? Nope. Maar wat ik zo ongelofelijk fijn aan deze leeftijd vind is dat ik niet meer in paniek raak als ik het even niet meer zie zitten. Een paar weken terug nog. Niet lekker in mijn vel, onzeker over mijn bedrijf, niet blij met mijn spiegelbeeld. Normaal zou één van die drie al genoeg zijn voor volstrekte paniek. Nu niet. Wel een plan. Zoals altijd eigenlijk. Staat iets me niet aan, dan is er werk aan de winkel (na een fikse huilbui, want dat helpt áltijd)

Werk aan de winkel

Dus ben ik aan de slag met een personal trainer. Kocht ik een tussenbroek die ik rock tot ik me weer lekker in mijn eigen kleding voel en maakte ik een inventarisatie van wat er eigenlijk allemaal goed gaat met mijn bedrijf.

Licht aan horizon, concrete doelen, háálbare doelen. Rust. En dan is het zó fijn om 47 te worden. Ervaring, zelfkennis, je niet meer gek laten maken. Rust in m’n hoofd.

Vier het leven

Dus is er alle reden om ook dit jaar het leven gewoon weer kneiterhard te vieren. En dat gaan we dan ook doen. Eerst met mijn boekpresentatie (wat tegelijkertijd ook gewoon weer ongelofelijk spannend is) en voor m’n verjaardag gaan we uit eten bij 101Gowrie.

Tot die tijd zijn er nog heel veel fijne momenten, is de to do lijst nooit af, maar kijk ik er gewoon naar uit om 47 te worden. Carpefckndiem mensen, je leven kan morgen maar zo op z’n kop staan en nooit meer hetzelfde zijn. Leef!

Gepubliceerd op 10 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]