Rabarber crumble met aardbei en havermout



Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!

Ik ben dól op rabarber. Dus staan er al een heleboel rabarber recepten op de site. Een recept voor rabarber crumble stond er al op. Maar het was hoog tijd om die eens een opfrisbeurt te geven.

Ik voegde aan de klassieke rabarber crumble aardbeien toe, als zoete tegenhanger voor het friszure van de rabarber. De crumble maak ik met havermout, voor een gezondere versie dan met alleen bloem en boter.

Het fijne aan dit crumble recept is dat je alles lekker vooruit kunt klaarmaken. Bak het in de oven terwijl je aan tafel zit. Bolletje ijs of lepel crème fraiche erbij en moet jij eens opletten!

rabarber

Nu is er best nog wel wat onduidelijk over rabarber, dus ik zet de 3 meest gestelde vragen over rabarber nog even voor je op een rijtje:

Wat wil je weten over rabarber

  1. Wanneer is rabarber in het seizoen?

    Rabarber is normaliter verkrijgbaar van lente tot de vroege zomer, meestal van april tot juni.

  2.  Hoe kun je rabarber het beste bewaren?

    Rabarber kan het beste worden bewaard in de koelkast. Wikkel de stengels in een vochtige papieren doek (zoals keukenpapier) en stop ze in een plastic zak of luchtdichte container. Op deze manier blijft rabarber ongeveer een week vers.

  3. Kun je rabarber invriezen

    Dat kan zeker. Je kunt rabarber prima invriezen. Snijd daarvoor de stengels in stukjes en blancheer ze kort in kokend water voordat je ze invriest. Op deze manier blijft de rabarber zijn textuur en smaak behouden. Deze rabarber crumble kun je dan zelfs maken met je ingevroren rabarber. Hoe handig is dat?!

rabarber crumble

Recept Rabarber crumble voor 4 personen

125 gram havermout (of gebruik een fijne granola voor nog meer crunch)
50 gram bruine basterdsuiker
50 gram bloem
50 gram kristalsuiker
1 tl kaneel
100g koude boter, blokjes
400 gram rabarber, in stukjes van 2cm (netto gewicht, na schoonmaken)
300 gram aardbeien, gehalveerd

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

recept rabarber crumble

Rabarber crumble met aardbei en havermout

Voor je rabarber crumble begin je met het maken van de crumble. Hiervoor meng je de havermout met beide suikers, de kaneel en bloem. Met je handen wrijf je de boter door het mengsel, zodat de boter goed gelijkmatig verdeeld is.

Verdeel de stukjes rabarber en aardbei in een ovenvaste schaal en als je wilt kun je die dan nog met een beetje suiker bestrooien (ik laat dat meestal achterwege, ik hou niet van te zoet)

Over je rabarber een aardbei verdeel je de crumble, van havermout, zodat alle rabarber goed is afgedekt. Schuif dit de voorverwarmde oven in en bak 30-40 minuten. De rabarber is dan gaar, maar valt nog niet uit elkaar en de crumble is lekker knapperig.

rabarber.jpg

Meer recepten met rabarber

Wil je vaker met rabarber aan de slag? Kijk dan ook eens hier, voor nog meer rabarber recepten

 

i door. Genieten!

Gepubliceerd op 9 mei 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.