Menu van de week (week 47)

Iedere week probeer ik een weekmenu voor jullie samen te stellen dat gevarieerd is, met seizoensgerechten en ook nog eens lekker snel op tafel staat. Best handig dat je dan op bijna 650!! recepten op Smulpaapje kunt terugvallen 😉
Deze week een lekkere couscous, stamppot, uiteraard ook weer een fijne pasta en we vergeten niet de snelle fastfood topper op vrijdag. Met de weekendontbijttip kun je trouwens ook maandag goede sier maken in de lunchtrommel van je kind(eren)!
Maandag parelcouscous met spinazie & vis
Dinsdag stamppot bloemkool
Woensdag romige pasta met courgette
Donderdag aardappelschotel met worst & groente
Vrijdag pad thai met garnalen
Ontbijttip ontbijtmuffins met dadels & pindakaas
Boodschappen
300g parelcouscous
450g spinazie
1 komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
75g feta
optioneel: vis voor 4 personen, naar keuze
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
100g roquefort
2 preien
150g Italiaanse salami
verse bieslook
300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
2 courgettes
150g pancetta (of gebruik gewone spekjes)
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)
400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
3 paprika’s
1 pak venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
duimgroot stukje verse gember
125g taugé
verse koriander
200g rijst noodles (Conimex)
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
handje ongezouten pinda’s
3 lente-uitjes
dadelsiroop (of honing
75g bosbessen
Check de voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt
1 kippenbouillonblokje
extra vierge olijfolie
zout en peper
melk
roomboter
knoflookpoeder
1 citroen
knoflook
gedroogde tijm
neutrale olie
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
vissaus
sambal
1 limoen
zonnebloemolie
bruine basterdsuiker
6 eieren
zelfrijzend bakmeel
2 bananen
amandelmeel (50g)
bakpoeder
pindakaas
yoghurt
havermout
Gepubliceerd op 24 november 2016