Menu van de week (week 47)



Iedere week probeer ik een weekmenu voor jullie samen te stellen dat gevarieerd is, met seizoensgerechten en ook nog eens lekker snel op tafel staat. Best handig dat je dan op bijna 650!! recepten op Smulpaapje kunt terugvallen 😉

Deze week een lekkere couscous, stamppot, uiteraard ook weer een fijne pasta en we vergeten niet de snelle fastfood topper op vrijdag. Met de weekendontbijttip kun je trouwens ook maandag goede sier maken in de lunchtrommel van je kind(eren)!

Maandag                           parelcouscous met spinazie & vis

Dinsdag                            stamppot bloemkool

Woensdag                        romige pasta met courgette

Donderdag                       aardappelschotel met worst & groente

Vrijdag                               pad thai met garnalen

Ontbijttip                           ontbijtmuffins met dadels & pindakaas

Boodschappen

300g parelcouscous
450g spinazie
1 komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
75g feta
optioneel: vis voor 4 personen, naar keuze
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
100g roquefort
2 preien
150g Italiaanse salami
verse bieslook
300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
2 courgettes
150g pancetta (of gebruik gewone spekjes)
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)
400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
3 paprika’s
1 pak venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
duimgroot stukje verse gember
125g taugé
verse koriander
200g rijst noodles (Conimex)
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
handje ongezouten pinda’s
3 lente-uitjes
dadelsiroop (of honing
75g bosbessen

Check de voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

1 kippenbouillonblokje
extra vierge olijfolie
zout en peper
melk
roomboter
knoflookpoeder
1 citroen
knoflook
gedroogde tijm
neutrale olie
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
vissaus
sambal
1 limoen
zonnebloemolie
bruine basterdsuiker
6 eieren
zelfrijzend bakmeel
2 bananen
amandelmeel (50g)
bakpoeder
pindakaas
yoghurt
havermout

Gepubliceerd op 24 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.