Menu van de week (week 47)



Iedere week probeer ik een weekmenu voor jullie samen te stellen dat gevarieerd is, met seizoensgerechten en ook nog eens lekker snel op tafel staat. Best handig dat je dan op bijna 650!! recepten op Smulpaapje kunt terugvallen 😉

Deze week een lekkere couscous, stamppot, uiteraard ook weer een fijne pasta en we vergeten niet de snelle fastfood topper op vrijdag. Met de weekendontbijttip kun je trouwens ook maandag goede sier maken in de lunchtrommel van je kind(eren)!

Maandag                           parelcouscous met spinazie & vis

Dinsdag                            stamppot bloemkool

Woensdag                        romige pasta met courgette

Donderdag                       aardappelschotel met worst & groente

Vrijdag                               pad thai met garnalen

Ontbijttip                           ontbijtmuffins met dadels & pindakaas

Boodschappen

300g parelcouscous
450g spinazie
1 komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
75g feta
optioneel: vis voor 4 personen, naar keuze
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
100g roquefort
2 preien
150g Italiaanse salami
verse bieslook
300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
2 courgettes
150g pancetta (of gebruik gewone spekjes)
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)
400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
3 paprika’s
1 pak venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
duimgroot stukje verse gember
125g taugé
verse koriander
200g rijst noodles (Conimex)
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
handje ongezouten pinda’s
3 lente-uitjes
dadelsiroop (of honing
75g bosbessen

Check de voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

1 kippenbouillonblokje
extra vierge olijfolie
zout en peper
melk
roomboter
knoflookpoeder
1 citroen
knoflook
gedroogde tijm
neutrale olie
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
vissaus
sambal
1 limoen
zonnebloemolie
bruine basterdsuiker
6 eieren
zelfrijzend bakmeel
2 bananen
amandelmeel (50g)
bakpoeder
pindakaas
yoghurt
havermout

Gepubliceerd op 24 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.