Menu van de week (week 47)



Iedere week probeer ik een weekmenu voor jullie samen te stellen dat gevarieerd is, met seizoensgerechten en ook nog eens lekker snel op tafel staat. Best handig dat je dan op bijna 650!! recepten op Smulpaapje kunt terugvallen 😉

Deze week een lekkere couscous, stamppot, uiteraard ook weer een fijne pasta en we vergeten niet de snelle fastfood topper op vrijdag. Met de weekendontbijttip kun je trouwens ook maandag goede sier maken in de lunchtrommel van je kind(eren)!

Maandag                           parelcouscous met spinazie & vis

Dinsdag                            stamppot bloemkool

Woensdag                        romige pasta met courgette

Donderdag                       aardappelschotel met worst & groente

Vrijdag                               pad thai met garnalen

Ontbijttip                           ontbijtmuffins met dadels & pindakaas

Boodschappen

300g parelcouscous
450g spinazie
1 komkommer
3 stengels bleekselderij
vers munt en platte peterselie
75g feta
optioneel: vis voor 4 personen, naar keuze
1 bloemkool (ongeveer 1kg)
1kg aardappels
100g roquefort
2 preien
150g Italiaanse salami
verse bieslook
300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
2 courgettes
150g pancetta (of gebruik gewone spekjes)
250g ricotta
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak à 500g)
400g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
3 paprika’s
1 pak venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
duimgroot stukje verse gember
125g taugé
verse koriander
200g rijst noodles (Conimex)
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
handje ongezouten pinda’s
3 lente-uitjes
dadelsiroop (of honing
75g bosbessen

Check de voorraad- en/of koelkast of je deze ingrediënten in huis hebt

1 kippenbouillonblokje
extra vierge olijfolie
zout en peper
melk
roomboter
knoflookpoeder
1 citroen
knoflook
gedroogde tijm
neutrale olie
sojasaus (Kikkoman, minder zout)
vissaus
sambal
1 limoen
zonnebloemolie
bruine basterdsuiker
6 eieren
zelfrijzend bakmeel
2 bananen
amandelmeel (50g)
bakpoeder
pindakaas
yoghurt
havermout

Gepubliceerd op 24 november 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.