Ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout



ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout

Een tijdje terug kreeg ik de Arabische foodbox met daarin o.a. ook dadelsiroop. Ideaal voor als je dadels nodig hebt, maar geen verse/gedroogde dadels in huis hebt. In deze muffins zijn ze daar de ideale vervanger voor. Ontbijtmuffins waar alles in zit; fruit, vezels én zuivel. Als dat geen goed begin van de dag is?!

Voor 12stuks
200g zelfrijzend bakmeel
50g amandelmeel
½ tl bakpoeder
2 eieren
100ml yoghurt
100g pindakaas
2 rijpe bananen
3el dadelsiroop
75g bosbessen
2 handjes havermoutvlokken

Verder nodig: staafmixer (of blender) – muffinbakblik –  oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ontbijtmuffins met dadelsiroop, pindakaas & havermout

Meng het bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, pindakaas, eieren, banaan en dadelsiroop. Mix dit met een staafmixer tot alles goed fijn is (eventueel kan dit ook in een blender of keukenmachine) en giet het bij de droge ingrediënten. Meng even kort door en schep er dan de bosbessen door.

Muffins als ontbijt

Ik gebruik altijd een siliconen bakplaat, dus doe daar nooit vormpjes in. Heb je die niet, vet dan je bakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 12 holtes. Bestrooi de bovenkant met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Laat in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen.

Muffins invriezen

De muffins die niet opgaan kun je prima invriezen en zijn dan nog weken goed. Op de dag van eten ze je ze dan – bevroren en al – in een op 150C voorverwarmde oven en laat je in 5 minuten even lekker warm worden. Ook heerlijk als gezonde traktatie in de lunchtrommel!

ontbijtmuffins van Smulpaapje

Gepubliceerd op 8 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!