Ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout



ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout

Een tijdje terug kreeg ik de Arabische foodbox met daarin o.a. ook dadelsiroop. Ideaal voor als je dadels nodig hebt, maar geen verse/gedroogde dadels in huis hebt. In deze muffins zijn ze daar de ideale vervanger voor. Ontbijtmuffins waar alles in zit; fruit, vezels én zuivel. Als dat geen goed begin van de dag is?!

Voor 12stuks
200g zelfrijzend bakmeel
50g amandelmeel
½ tl bakpoeder
2 eieren
100ml yoghurt
100g pindakaas
2 rijpe bananen
3el dadelsiroop
75g bosbessen
2 handjes havermoutvlokken

Verder nodig: staafmixer (of blender) – muffinbakblik –  oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ontbijtmuffins met dadelsiroop, pindakaas & havermout

Meng het bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, pindakaas, eieren, banaan en dadelsiroop. Mix dit met een staafmixer tot alles goed fijn is (eventueel kan dit ook in een blender of keukenmachine) en giet het bij de droge ingrediënten. Meng even kort door en schep er dan de bosbessen door.

Muffins als ontbijt

Ik gebruik altijd een siliconen bakplaat, dus doe daar nooit vormpjes in. Heb je die niet, vet dan je bakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 12 holtes. Bestrooi de bovenkant met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Laat in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen.

Muffins invriezen

De muffins die niet opgaan kun je prima invriezen en zijn dan nog weken goed. Op de dag van eten ze je ze dan – bevroren en al – in een op 150C voorverwarmde oven en laat je in 5 minuten even lekker warm worden. Ook heerlijk als gezonde traktatie in de lunchtrommel!

ontbijtmuffins van Smulpaapje

Gepubliceerd op 8 september 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...