Ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout



ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout

Een tijdje terug kreeg ik de Arabische foodbox met daarin o.a. ook dadelsiroop. Ideaal voor als je dadels nodig hebt, maar geen verse/gedroogde dadels in huis hebt. In deze muffins zijn ze daar de ideale vervanger voor. Ontbijtmuffins waar alles in zit; fruit, vezels én zuivel. Als dat geen goed begin van de dag is?!

Voor 12stuks
200g zelfrijzend bakmeel
50g amandelmeel
½ tl bakpoeder
2 eieren
100ml yoghurt
100g pindakaas
2 rijpe bananen
3el dadelsiroop
75g bosbessen
2 handjes havermoutvlokken

Verder nodig: staafmixer (of blender) – muffinbakblik –  oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ontbijtmuffins met dadelsiroop, pindakaas & havermout

Meng het bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, pindakaas, eieren, banaan en dadelsiroop. Mix dit met een staafmixer tot alles goed fijn is (eventueel kan dit ook in een blender of keukenmachine) en giet het bij de droge ingrediënten. Meng even kort door en schep er dan de bosbessen door.

Muffins als ontbijt

Ik gebruik altijd een siliconen bakplaat, dus doe daar nooit vormpjes in. Heb je die niet, vet dan je bakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 12 holtes. Bestrooi de bovenkant met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Laat in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen.

Muffins invriezen

De muffins die niet opgaan kun je prima invriezen en zijn dan nog weken goed. Op de dag van eten ze je ze dan – bevroren en al – in een op 150C voorverwarmde oven en laat je in 5 minuten even lekker warm worden. Ook heerlijk als gezonde traktatie in de lunchtrommel!

ontbijtmuffins van Smulpaapje

Gepubliceerd op 8 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.