Ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout



ontbijtmuffins met dadels, pindakaas & havermout

Een tijdje terug kreeg ik de Arabische foodbox met daarin o.a. ook dadelsiroop. Ideaal voor als je dadels nodig hebt, maar geen verse/gedroogde dadels in huis hebt. In deze muffins zijn ze daar de ideale vervanger voor. Ontbijtmuffins waar alles in zit; fruit, vezels én zuivel. Als dat geen goed begin van de dag is?!

Voor 12stuks
200g zelfrijzend bakmeel
50g amandelmeel
½ tl bakpoeder
2 eieren
100ml yoghurt
100g pindakaas
2 rijpe bananen
3el dadelsiroop
75g bosbessen
2 handjes havermoutvlokken

Verder nodig: staafmixer (of blender) – muffinbakblik –  oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ontbijtmuffins met dadelsiroop, pindakaas & havermout

Meng het bakmeel, amandelmeel en bakpoeder in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, pindakaas, eieren, banaan en dadelsiroop. Mix dit met een staafmixer tot alles goed fijn is (eventueel kan dit ook in een blender of keukenmachine) en giet het bij de droge ingrediënten. Meng even kort door en schep er dan de bosbessen door.

Muffins als ontbijt

Ik gebruik altijd een siliconen bakplaat, dus doe daar nooit vormpjes in. Heb je die niet, vet dan je bakblik in of doe er papieren muffinvormpjes in. Verdeel het beslag over de 12 holtes. Bestrooi de bovenkant met de havermoutvlokken. Bak de muffins 20-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Laat in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen.

Muffins invriezen

De muffins die niet opgaan kun je prima invriezen en zijn dan nog weken goed. Op de dag van eten ze je ze dan – bevroren en al – in een op 150C voorverwarmde oven en laat je in 5 minuten even lekker warm worden. Ook heerlijk als gezonde traktatie in de lunchtrommel!

ontbijtmuffins van Smulpaapje

Gepubliceerd op 8 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.