Snelle pad thai met garnalen

Dit was thuis bij klein én groot een instant hit. Niet alleen vanwege de frisse smaken, maar zeker omdat het de naam fast food vooral in tijd eer aan deed. Zet alles klaar en in minder dan 20 minuten zit je aan een heerlijke Oosterse maaltijd!
Voor 4 personen
voor de dressing
3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
1el vissaus
1cm verse gember, geraspt
1tl sambal (of gebruik meer naar smaak)
2el limoensap
2el zonnebloemolie
2el bruine basterdsuiker
125g taugé
1el verse koriander, fijngehakt
1tl verse munt, fijngehakt
verder nodig
200g rijst noodles (Conimex)
2 eieren, losgeklopt
scheutje zonnebloemolie
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
scheutje zonnebloemolie
1teentje knoflook, fijngehakt
handje ongezouten pinda’s, grofgehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
Pad Thai
Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en zet apart. Bak in een scheutje olie in een hete pan de twee losgeklopte eieren snel tot roerei. Niet door en door gaar laten worden. Zet ook apart. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Wij kozen voor garnalen door onze pad thai, maar je kunt ook kip gebruiken of je kiest voor een vegetarische variant.
Pad Thai met garnalen
Verhit een wok op hoog vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak daarin de garnalen heel snel aan. In de laatste minuut kun je nog een teentje fijngesneden knoflook toevoegen. Zijn de garnalen mooi roze, dan zijn ze gaar en voeg je de gekookte noodles en de dressing toe. Schep dit goed om, voeg het roerei toe en zodra alles goed warm is serveer je de Pad Thai, gegarneerd met de fijngehakte pinda’s en lente-ui.
Gepubliceerd op 24 januari 2016