Snelle pad thai met garnalen



Dit was thuis bij klein én groot een instant hit. Niet alleen vanwege de frisse smaken, maar zeker omdat het de naam fast food vooral in tijd eer aan deed. Zet alles klaar en in minder dan 20 minuten zit je aan een heerlijke Oosterse maaltijd!

Voor 4 personen

voor de dressing

3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
1el vissaus
1cm verse gember, geraspt
1tl sambal (of gebruik meer naar smaak)
2el limoensap
2el zonnebloemolie
2el bruine basterdsuiker
125g taugé
1el verse koriander, fijngehakt
1tl verse munt, fijngehakt

verder nodig

200g rijst noodles (Conimex)
2 eieren, losgeklopt
scheutje zonnebloemolie
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
scheutje zonnebloemolie
1teentje knoflook, fijngehakt
handje ongezouten pinda’s, grofgehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Pad Thai

Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en zet apart. Bak in een scheutje olie in een hete pan de twee losgeklopte eieren snel tot roerei. Niet door en door gaar laten worden. Zet ook apart. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Wij kozen voor garnalen door onze pad thai, maar je kunt ook kip gebruiken of je kiest voor een vegetarische variant.

Pad Thai met garnalen

Verhit een wok op hoog vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak daarin de garnalen heel snel aan. In de laatste minuut kun je nog een teentje fijngesneden knoflook toevoegen. Zijn de garnalen mooi roze, dan zijn ze gaar en voeg je de gekookte noodles en de dressing toe. Schep dit goed om, voeg het roerei toe en zodra alles goed warm is serveer je de Pad Thai, gegarneerd met de fijngehakte pinda’s en lente-ui.

Gepubliceerd op 24 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.