Snelle pad thai met garnalen



Dit was thuis bij klein én groot een instant hit. Niet alleen vanwege de frisse smaken, maar zeker omdat het de naam fast food vooral in tijd eer aan deed. Zet alles klaar en in minder dan 20 minuten zit je aan een heerlijke Oosterse maaltijd!

Voor 4 personen

voor de dressing

3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
1el vissaus
1cm verse gember, geraspt
1tl sambal (of gebruik meer naar smaak)
2el limoensap
2el zonnebloemolie
2el bruine basterdsuiker
125g taugé
1el verse koriander, fijngehakt
1tl verse munt, fijngehakt

verder nodig

200g rijst noodles (Conimex)
2 eieren, losgeklopt
scheutje zonnebloemolie
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
scheutje zonnebloemolie
1teentje knoflook, fijngehakt
handje ongezouten pinda’s, grofgehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Pad Thai

Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en zet apart. Bak in een scheutje olie in een hete pan de twee losgeklopte eieren snel tot roerei. Niet door en door gaar laten worden. Zet ook apart. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Wij kozen voor garnalen door onze pad thai, maar je kunt ook kip gebruiken of je kiest voor een vegetarische variant.

Pad Thai met garnalen

Verhit een wok op hoog vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak daarin de garnalen heel snel aan. In de laatste minuut kun je nog een teentje fijngesneden knoflook toevoegen. Zijn de garnalen mooi roze, dan zijn ze gaar en voeg je de gekookte noodles en de dressing toe. Schep dit goed om, voeg het roerei toe en zodra alles goed warm is serveer je de Pad Thai, gegarneerd met de fijngehakte pinda’s en lente-ui.

Gepubliceerd op 24 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.