Snelle pad thai met garnalen



Dit was thuis bij klein én groot een instant hit. Niet alleen vanwege de frisse smaken, maar zeker omdat het de naam fast food vooral in tijd eer aan deed. Zet alles klaar en in minder dan 20 minuten zit je aan een heerlijke Oosterse maaltijd!

Voor 4 personen

voor de dressing

3el sojasaus (Kikkoman, minder zout)
1el vissaus
1cm verse gember, geraspt
1tl sambal (of gebruik meer naar smaak)
2el limoensap
2el zonnebloemolie
2el bruine basterdsuiker
125g taugé
1el verse koriander, fijngehakt
1tl verse munt, fijngehakt

verder nodig

200g rijst noodles (Conimex)
2 eieren, losgeklopt
scheutje zonnebloemolie
500g tijgergarnalen (vers of diepvries) – schil verwijderd
scheutje zonnebloemolie
1teentje knoflook, fijngehakt
handje ongezouten pinda’s, grofgehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden

Pad Thai

Meng alle ingrediënten voor de dressing met een garde goed door elkaar en zet apart. Bak in een scheutje olie in een hete pan de twee losgeklopte eieren snel tot roerei. Niet door en door gaar laten worden. Zet ook apart. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Wij kozen voor garnalen door onze pad thai, maar je kunt ook kip gebruiken of je kiest voor een vegetarische variant.

Pad Thai met garnalen

Verhit een wok op hoog vuur, doe er een scheutje zonnebloemolie in en bak daarin de garnalen heel snel aan. In de laatste minuut kun je nog een teentje fijngesneden knoflook toevoegen. Zijn de garnalen mooi roze, dan zijn ze gaar en voeg je de gekookte noodles en de dressing toe. Schep dit goed om, voeg het roerei toe en zodra alles goed warm is serveer je de Pad Thai, gegarneerd met de fijngehakte pinda’s en lente-ui.

Gepubliceerd op 24 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!