Romige pasta met courgette, erwtjes & pancetta
Snelle pasta’s, wie houdt er niet van. In de tijd dat de pasta kookt maak je de saus klaar, waar lekker wat groente in zit.
Romig door de ricotta, wat ‘bite’ door de reepjes Pancetta en alles bij elkaar een gerecht waar iedereen blij van wordt.
Voor 4 personen
300g tuinerwtjes (biologisch, diepvries)
1 courgette, in blokjes (ongeveer 300g)
150g pancetta, in reepjes (of gebruik gewone spekjes)
½ tl knoflookpoeder
rasp van 1 citroen
1el citroensap
250g ricotta
zout en peper
optioneel: verse basilicum
300-400g rigatoni pasta (zak á 500g)
Snelle pasta met courgette en erwtjes
Zet een grote pan met water op en kook hier de pasta, volgens gebruiksaanwijzing, beetgaar in aan. Bak in een hete koekenpan, zonder olie, de pancetta goudbruin. Doe de courgette erbij en bak die 5 minuten mee. Dan de erwtjes erbij (die hoef je niet eerst te laten ontdooien, scheelt weer tijd!) en een minuut of twee meewarmen.
Romige pasta met ricotta en citroen
Voeg nu de ricotta toe en laat die smelten. Dan citroenrasp en naar smaak sap erbij. Begin met een eetlepel, proef dan en voeg eventueel nog wat toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en meng die door de saus. Als je wilt garneer je met nog wat blaadjes verse basilicum.
Gepubliceerd op 14 oktober 2016