Menu van de week (week 34)



Hoe kan het ook anders? Met onze vakantie naar Italië nog zó vers in het geheugen moest ik wel een Italiaans weekmenu voor jullie samenstellen. Om het zomerse gevoel nog éven vast te houden.

En nee, dat is niet een hele week pasta of pizza eten. Maar volop variatie en afwisseling en uiteraard ook weer een verrassende fast food friday!

Smulpaapje weekmenu #34

Maandag pasta met verse tomatensaus, geserveerd met broccoli
Maak de saus de dag ervoor alvast klaar, dan kun je vanavond nóg sneller aan tafel!

Dinsdag witlof ham & kaas met krielaardappeltjes
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Als je wilt de avond van tevoren ook al prima voor te bereiden

Woensdag pasta salami met erwtjes
Heerlijke, verrassend pasta, die in een mum van tijd op tafel staat!

Donderdag zomerse lasagne met groente
Niet zo heftig en zwaar als z'n winterse broertje, maar top voor deze nazomerdagen

Vrijdag ciabatta pancetta met caprese salade
Fastfood friday doen we met dit verrassende broodje en een, net even anders dan anders, caprese salade

Boodschappen

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
750g broccoli
175g gorgonzola
100g rauwe ham
500g krielaardappeltjes
70g salami
500g doperwten, gedopt (diepvries of vers)
200ml slagroom
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt, bijv Grand Italia)
2 blikken linzen (400g/stuk)
1bosje platte peterselie
2bossen verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
4 verse (of zelf afgebakken) kleine ciabatta
12 plakjes Pancetta
100g rucola

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

uien
knoflook
boter
bloem
pak halfvolle melk
Parmezaanse kaas
Olijfolie
balsamico
zout en peper
2 zakken (à 500g) gedroogde pasta naar keuze
250g Parpadella
scheutje wijn (optioneel)

 

Gepubliceerd op 24 augustus 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.