Menu van de week (week 34)



Hoe kan het ook anders? Met onze vakantie naar Italië nog zó vers in het geheugen moest ik wel een Italiaans weekmenu voor jullie samenstellen. Om het zomerse gevoel nog éven vast te houden.

En nee, dat is niet een hele week pasta of pizza eten. Maar volop variatie en afwisseling en uiteraard ook weer een verrassende fast food friday!

Smulpaapje weekmenu #34

Maandag pasta met verse tomatensaus, geserveerd met broccoli
Maak de saus de dag ervoor alvast klaar, dan kun je vanavond nóg sneller aan tafel!

Dinsdag witlof ham & kaas met krielaardappeltjes
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Als je wilt de avond van tevoren ook al prima voor te bereiden

Woensdag pasta salami met erwtjes
Heerlijke, verrassend pasta, die in een mum van tijd op tafel staat!

Donderdag zomerse lasagne met groente
Niet zo heftig en zwaar als z'n winterse broertje, maar top voor deze nazomerdagen

Vrijdag ciabatta pancetta met caprese salade
Fastfood friday doen we met dit verrassende broodje en een, net even anders dan anders, caprese salade

Boodschappen

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
750g broccoli
175g gorgonzola
100g rauwe ham
500g krielaardappeltjes
70g salami
500g doperwten, gedopt (diepvries of vers)
200ml slagroom
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt, bijv Grand Italia)
2 blikken linzen (400g/stuk)
1bosje platte peterselie
2bossen verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
4 verse (of zelf afgebakken) kleine ciabatta
12 plakjes Pancetta
100g rucola

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

uien
knoflook
boter
bloem
pak halfvolle melk
Parmezaanse kaas
Olijfolie
balsamico
zout en peper
2 zakken (à 500g) gedroogde pasta naar keuze
250g Parpadella
scheutje wijn (optioneel)

 

Gepubliceerd op 24 augustus 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.