Menu van de week (week 34)



Hoe kan het ook anders? Met onze vakantie naar Italië nog zó vers in het geheugen moest ik wel een Italiaans weekmenu voor jullie samenstellen. Om het zomerse gevoel nog éven vast te houden.

En nee, dat is niet een hele week pasta of pizza eten. Maar volop variatie en afwisseling en uiteraard ook weer een verrassende fast food friday!

Smulpaapje weekmenu #34

Maandag pasta met verse tomatensaus, geserveerd met broccoli
Maak de saus de dag ervoor alvast klaar, dan kun je vanavond nóg sneller aan tafel!

Dinsdag witlof ham & kaas met krielaardappeltjes
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Als je wilt de avond van tevoren ook al prima voor te bereiden

Woensdag pasta salami met erwtjes
Heerlijke, verrassend pasta, die in een mum van tijd op tafel staat!

Donderdag zomerse lasagne met groente
Niet zo heftig en zwaar als z'n winterse broertje, maar top voor deze nazomerdagen

Vrijdag ciabatta pancetta met caprese salade
Fastfood friday doen we met dit verrassende broodje en een, net even anders dan anders, caprese salade

Boodschappen

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
750g broccoli
175g gorgonzola
100g rauwe ham
500g krielaardappeltjes
70g salami
500g doperwten, gedopt (diepvries of vers)
200ml slagroom
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt, bijv Grand Italia)
2 blikken linzen (400g/stuk)
1bosje platte peterselie
2bossen verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
4 verse (of zelf afgebakken) kleine ciabatta
12 plakjes Pancetta
100g rucola

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

uien
knoflook
boter
bloem
pak halfvolle melk
Parmezaanse kaas
Olijfolie
balsamico
zout en peper
2 zakken (à 500g) gedroogde pasta naar keuze
250g Parpadella
scheutje wijn (optioneel)

 

Gepubliceerd op 24 augustus 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.