Menu van de week (week 34)



Hoe kan het ook anders? Met onze vakantie naar Italië nog zó vers in het geheugen moest ik wel een Italiaans weekmenu voor jullie samenstellen. Om het zomerse gevoel nog éven vast te houden.

En nee, dat is niet een hele week pasta of pizza eten. Maar volop variatie en afwisseling en uiteraard ook weer een verrassende fast food friday!

Smulpaapje weekmenu #34

Maandag pasta met verse tomatensaus, geserveerd met broccoli
Maak de saus de dag ervoor alvast klaar, dan kun je vanavond nóg sneller aan tafel!

Dinsdag witlof ham & kaas met krielaardappeltjes
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Als je wilt de avond van tevoren ook al prima voor te bereiden

Woensdag pasta salami met erwtjes
Heerlijke, verrassend pasta, die in een mum van tijd op tafel staat!

Donderdag zomerse lasagne met groente
Niet zo heftig en zwaar als z'n winterse broertje, maar top voor deze nazomerdagen

Vrijdag ciabatta pancetta met caprese salade
Fastfood friday doen we met dit verrassende broodje en een, net even anders dan anders, caprese salade

Boodschappen

1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
750g broccoli
175g gorgonzola
100g rauwe ham
500g krielaardappeltjes
70g salami
500g doperwten, gedopt (diepvries of vers)
200ml slagroom
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt, bijv Grand Italia)
2 blikken linzen (400g/stuk)
1bosje platte peterselie
2bossen verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
4 verse (of zelf afgebakken) kleine ciabatta
12 plakjes Pancetta
100g rucola

Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt

uien
knoflook
boter
bloem
pak halfvolle melk
Parmezaanse kaas
Olijfolie
balsamico
zout en peper
2 zakken (à 500g) gedroogde pasta naar keuze
250g Parpadella
scheutje wijn (optioneel)

 

Gepubliceerd op 24 augustus 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.