Menu van de week (week 34)

Hoe kan het ook anders? Met onze vakantie naar Italië nog zó vers in het geheugen moest ik wel een Italiaans weekmenu voor jullie samenstellen. Om het zomerse gevoel nog éven vast te houden.
En nee, dat is niet een hele week pasta of pizza eten. Maar volop variatie en afwisseling en uiteraard ook weer een verrassende fast food friday!
Smulpaapje weekmenu #34
Maandag – pasta met verse tomatensaus, geserveerd met broccoli
Maak de saus de dag ervoor alvast klaar, dan kun je vanavond nóg sneller aan tafel!
Dinsdag – witlof ham & kaas met krielaardappeltjes
Een Italiaanse versie van de klassieke witlof ham en kaas. Als je wilt de avond van tevoren ook al prima voor te bereiden
Woensdag – pasta salami met erwtjes
Heerlijke, verrassend pasta, die in een mum van tijd op tafel staat!
Donderdag – zomerse lasagne met groente
Niet zo heftig en zwaar als z'n winterse broertje, maar top voor deze nazomerdagen
Vrijdag – ciabatta pancetta met caprese salade
Fastfood friday doen we met dit verrassende broodje en een, net even anders dan anders, caprese salade
Boodschappen
1,5 kg pommodori tomaten, zo rood en vol van smaak mogelijk
750g broccoli
175g gorgonzola
100g rauwe ham
500g krielaardappeltjes
70g salami
500g doperwten, gedopt (diepvries of vers)
200ml slagroom
250g ricotta
100g zongedroogde tomaatjes op olie
½ pakje naturel roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
1 courgette, in dunne plakjes
200g hamreepjes
300g verse spinazie
100g geraspte kaas
6 lasagnevellen (voorgekookt, bijv Grand Italia)
2 blikken linzen (400g/stuk)
1bosje platte peterselie
2bossen verse basilicum
4 Trostomaten
100g Pancetta
3 nectarines
1 Buffelmozzarella
4 verse (of zelf afgebakken) kleine ciabatta
12 plakjes Pancetta
100g rucola
Controleer in de voorraad-/koelkast of je deze ingrediënten nog hebt
uien
knoflook
boter
bloem
pak halfvolle melk
Parmezaanse kaas
Olijfolie
balsamico
zout en peper
2 zakken (à 500g) gedroogde pasta naar keuze
250g Parpadella
scheutje wijn (optioneel)
Gepubliceerd op 24 augustus 2016