Smulpaapje kookt! – Pasta salami met verse erwtjes



Dit is mogelijk de snelste pasta die ik ooit maakte. Met slechts een paar ingrediënten tover je een romige pasta op tafel die zelfs van de vervelendste dag nog een feestje maakt.

De inspiratie ervoor vond ik bij de Chiappa sisters, op wiens boek ik instant verliefd werd. Ik gaf er, natuurlijk, wel mijn eigen draai aan. In minder dan een kwartier heb je een maaltijd om te smullen klaar. Pasta pronto dus!

Voor twee volwassenen en één kleine eter heb je nodig

250g pasta, liefst eentje waar de saus goed aankleeft zoals parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox in kleine blokjes gesneden
500g verse doperwten, gedopt (evt diepvrieserwtjes ook mogelijk)
Scheutje witte wijn
200ml slagroom
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Vers gemalen zwarte peper

Zo maak je een snelle pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen beetgaar. Wij gebruikten de prachtige Gragnano pasta van Foodelicous, maar iedere brede pasta kan. De doperwtjes kook je 4-5 minuten, niet langer! Gebruik je diepvriesdoperwtjes kook ze dan nog wat korter. Ze moeten echt net gaar zijn, want ze garen in de saus nog na!

Pasta met salami

Bak in een warme pan, zonder olie!, de salamiblokjes een paar minuutjes. Een scheutje wijn erbij, om af te blussen. Laat de alcohol verdampen, door het een minuutje te laten pruttelen. Dan de slagroom erbij en goed doorwarmen. De saus gaat langzaam wat indikken. Doe er alvast een handje geraspte kaas bij en laat smelten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Zout is niet meer nodig, de salami is zout genoeg. Als laatste de gekookte erwtjes erbij en nog even doorwarmen.

Pasta pronto!

Als je pasta gaar en afgegoten is mag die nu bij de saus. Goed doorroeren, zodat alles goed bedekt is met de saus en meteen serveren. Naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas erover. Eet lekker!

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.