Smulpaapje kookt! – Salade caprese met linzen



Iedereen kent de klassieke Italiaanse caprese salade wel. Tomaat, buffelmozzarella en basilicum, de tri colore van de Italiaanse vlag.

Ik maakte daar een variant op, waardoor het in een keer een verrassende maaltijd- of lunchsalade wordt. Benieuwd hoe jullie ‘zo vinden!

Voor twee personen, als lunchgerecht

2 blikken linzen (400g/stuk), uitgelekt en goed afgespoeld
platte peterselie, fijngesneden
verse basilicum, fijngescheurd
4 Trostomaten, in plakjes gesneden
100g Pancetta, krokant gebakken (of gebruik gewone spekjes)
3 nectarines, in reepjes gesneden
1 Buffelmozzarella, in stukken gescheurd
Olijfolie, balsamico en zout en peper naar smaak

Italiaanse maaltijdsalade

Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de mozzarella, in een mooi schaal. Mix de olie, balsamico naar smaak (ik meestal 2el olie met ½ tot 1el azijn) en voeg zout en peper toe. Als laatste de buffelmozzarella in grove stukken erover en doorheen en je Italiaanse maaltijdsalade is klaar!

Serveer eventueel nog wat ciabatta of ander vers brood met gezouten boter erbij. Buon appetito!

Tip

Gebruik échte buffelmozzarella. Die is vele malen romiger en smaakvoller dan de mozzarella die van koemelk is gemaakt en die je beter voor op de pizza kunt gebruiken.

Gepubliceerd op 2 september 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...