Menu van de week #3



Wellicht is harissa *) niet een ingrediënt dat je standaard in huis hebt, maar ik geef je 2 goede redenen om het deze week alsnog aan te schaffen. Het geeft namelijk super smaak aan zowel het gerecht van dinsdag, als van donderdag.

Met alle restjes groente maak je dan vrijdag op, zodat je én niks verspilt en ook nog eens budgetvriendelijk je week afsluit!

Smulpaapje weekmenu

Maandag            Zuurkoolschotel met worstjes 
Heel goed helemaal van te voren klaar te maken. Dus niet alleen lekker, maar ook efficiënt koken.

Dinsdag              Gebakken zalm met spinazie & aardappeltjes
Met één ingrediënt maak je van een "gewoon stukje gebakken" zalm een spannend gerecht

Woensdag          Pasta met gerookte kip & pancetta
Dit is een pasta in de categorie, niet te vaak eten maar wel ongegeneerd van genieten. Want oh wat is ‘ie lekker romig

Donderdag         Taco’s met mais & kikkererwten
Uitgekozen door onze 6jarige, met haar favorieten mais én kikkererwten in één gerecht.

Vrijdag                 Boerenomelet
Restjes groente over? Dan is dit een smakelijk budgetgerecht om die in op te maken. Of volg de suggesties van het recept

Ontbijttip              Zelfgebakken speltbrood
Niet hoeven kneden en tóch wakker worden met versgebakken brood? Het kan!

Boodschappenlijstje

1kg kruimige aardappels
500g zuurkool, uitgelekt
125ml  creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
4 zalmfilets, à 125g (met huid)
Klein potje harissa (Souq Nadia & Merijn)
1kg krielaardappeltjes
600g spinazie
225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
250ml slagroom
kippenbouillonblokjes
verse platte peterselie
100g pancetta
4 maiskolven
100g feta, verkruimeld
koriander
1 limoen
1 blik kikkererwten (à 400g)
za’atar (Nadia & Merijn Souq)
sumak (Nadia & Merijn Souq)
12 mini tortilla’s (Mesa Mexicana, oa bij Albert Heijn)1 prei
1 rode paprika
1 lenteui
6 eieren
gedroogde gist
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

melk
boter
nootmuskaat
gerookt paprikapoeder
appelstroop
zout & peper
Panko
geraspte kaas
olie
halfvolle yoghurt
knoflook
Parmezaanse kaas
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
 

*) Recepten met harissa

Geïnspireerd door het gebruik van harissa in je gerechten? Probeer dan ook eens deze soep! Restje harissa over? Bewaar 'm dan in het potje, afgesloten, in de koelkast.

Gepubliceerd op 11 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.