Romige pasta met gerookte kip en pancetta



Dit is een pasta in de categorie, niet te vaak eten maar wel ongegeneerd van genieten. Want oh wat is ‘ie lekker romig, met wat crunch door de uitgebakken pancetta.

Ook fijn, je maakt ‘in max twee pannen klaar, dus lekker weinig afwas én hij staat in een kwartiertje op tafel!

Voor 4 personen

225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet, in reepjes
2tenen knoflook, geperst
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
100g pancetta

Snelle pasta Alfredo

Doe de bouillon en room in een grote pan, samen met de knoflook en Parmezaanse kaas en breng aan de kook. Spaghetti erin en dan 10-12 minuten zachtjes laten koken. Wel regelmatig doorroeren, anders plakt de spaghetti aan de bodem vast.

Pasta met gerookte kip en pancetta

In deze tijd bak je de pancetta in een hete pan goudbruin aan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Vlak voor de spaghetti gaar is (na 10 minuten even een sliertje proeven dus) doe je de kip erbij en warm je die nog even mee.

Pasta gaar? Dan de peterselie erdoor mengen en in een diep bord serveren. Verkruimel de pancetta erover heen en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 16 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.