Romige pasta met gerookte kip en pancetta



Dit is een pasta in de categorie, niet te vaak eten maar wel ongegeneerd van genieten. Want oh wat is ‘ie lekker romig, met wat crunch door de uitgebakken pancetta.

Ook fijn, je maakt ‘in max twee pannen klaar, dus lekker weinig afwas én hij staat in een kwartiertje op tafel!

Voor 4 personen

225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet, in reepjes
2tenen knoflook, geperst
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
100g pancetta

Snelle pasta Alfredo

Doe de bouillon en room in een grote pan, samen met de knoflook en Parmezaanse kaas en breng aan de kook. Spaghetti erin en dan 10-12 minuten zachtjes laten koken. Wel regelmatig doorroeren, anders plakt de spaghetti aan de bodem vast.

Pasta met gerookte kip en pancetta

In deze tijd bak je de pancetta in een hete pan goudbruin aan. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Vlak voor de spaghetti gaar is (na 10 minuten even een sliertje proeven dus) doe je de kip erbij en warm je die nog even mee.

Pasta gaar? Dan de peterselie erdoor mengen en in een diep bord serveren. Verkruimel de pancetta erover heen en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 16 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!