Boerenomelet met prei en paprika



Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ‘s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. En ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken én hartstikke budgetproof. Kortom, waarom zou je ‘niet maken? 😉

Voor 2 grote eters

1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
1 rode paprika, in blokjes
1 lenteui, in ringetjes
2 handjes geraspte kaas, naar keuze
6 eieren
zout en peper

Snelle boerenomelet

Zet je grootste koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje neutrale olie. Bak hierin de prei, paprika en lente ui 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden.

Boerenomelet

Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant. Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Gepubliceerd op 10 juni 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...