Boerenomelet met prei en paprika



Een super snel, smakelijk en budgetvriendelijk recept voor een heerlijke boerenomelet. Die eet je als lekkere lunch of makkelijke maaltijd.

Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ‘s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. Ik vind het daarnaast ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Een hartstikke budgetproof en verspillingsvrij recept! Kortom, waarom zou je dit lekkere omeletje niet maken? 😉 De keuken in!

Boerenomelet voor 2 grote eters

  • 1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 lenteui, in ringetjes
  • 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
  • 6 eieren
  • zout en peper

** je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je wilt. Bovenstaande groenten zijn slechts een suggestie.

boerenomelet

Boerenomelet met groente

Voor je boerenomelet zet je je grootste koekenpan op het vuur. Verwarm daarin een scheutje neutrale olie. Bak dan de groente. Ik gebruikte prei, paprika en lente ui. Bak alle groente 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd met ei en groente

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden. Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant.

Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Gepubliceerd op 10 juni 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader