Boerenomelet met prei en paprika

Een super snel, smakelijk en budgetvriendelijk recept voor een heerlijke boerenomelet. Die eet je als lekkere lunch of makkelijke maaltijd.
Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ’s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. Ik vind het daarnaast ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Een hartstikke budgetproof en verspillingsvrij recept! Kortom, waarom zou je dit lekkere omeletje niet maken? 😉 De keuken in!
Boerenomelet voor 2 grote eters
- 1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 lenteui, in ringetjes
- 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
- 6 eieren
- zout en peper
** je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je wilt. Bovenstaande groenten zijn slechts een suggestie.
Boerenomelet met groente
Voor je boerenomelet zet je je grootste koekenpan op het vuur. Verwarm daarin een scheutje neutrale olie. Bak dan de groente. Ik gebruikte prei, paprika en lente ui. Bak alle groente 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.
Makkelijke maaltijd met ei en groente
In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden. Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant.
Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.
Gepubliceerd op 10 juni 2016
6 reacties
Ik doe het altijd onder de gril van de oven als de omelet bijna droog is en idd je pan moet wel ovenbestendig zijn. Wel bijblijven.
Kan ook in de oven, makkelijker dan omkeren 😉
Anita. Hoel ang zet je het on de oven en op welke temperatuur?
ik gaar de omelet in de pan zelf, maar in de oven zou kunnen op ongeveer 180C (hetelucht) en hou je dezelfde tijd aan.
Dank voor je reactie. Kan d4 omelet zonder deksel in de oven? Moet ik deze dan ook keren?
ja, kan zonder deksel. En nee, je hoeft ‘m niet te keren. Wel zorgen dat je pan ovenbestendig is!