Boerenomelet met prei en paprika



Een super snel, smakelijk en budgetvriendelijk recept voor een heerlijke boerenomelet. Die eet je als lekkere lunch of makkelijke maaltijd.

Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ’s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. Ik vind het daarnaast ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Een hartstikke budgetproof en verspillingsvrij recept! Kortom, waarom zou je dit lekkere omeletje niet maken? 😉 De keuken in!

Boerenomelet voor 2 grote eters

  • 1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 lenteui, in ringetjes
  • 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
  • 6 eieren
  • zout en peper

** je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je wilt. Bovenstaande groenten zijn slechts een suggestie.

boerenomelet

Boerenomelet met groente

Voor je boerenomelet zet je je grootste koekenpan op het vuur. Verwarm daarin een scheutje neutrale olie. Bak dan de groente. Ik gebruikte prei, paprika en lente ui. Bak alle groente 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd met ei en groente

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden. Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant.

Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Gepubliceerd op 10 juni 2016


6 reacties

  1. Eric. schreef:

    Ik doe het altijd onder de gril van de oven als de omelet bijna droog is en idd je pan moet wel ovenbestendig zijn. Wel bijblijven.

  2. Anita schreef:

    Kan ook in de oven, makkelijker dan omkeren 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…