Boerenomelet met prei en paprika



Een super snel, smakelijk en budgetvriendelijk recept voor een heerlijke boerenomelet. Die eet je als lekkere lunch of makkelijke maaltijd.

Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ’s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. Ik vind het daarnaast ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken. Een hartstikke budgetproof en verspillingsvrij recept! Kortom, waarom zou je dit lekkere omeletje niet maken? 😉 De keuken in!

Boerenomelet voor 2 grote eters

  • 1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 lenteui, in ringetjes
  • 2 handjes geraspte kaas, naar keuze
  • 6 eieren
  • zout en peper

** je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je wilt. Bovenstaande groenten zijn slechts een suggestie.

boerenomelet

Boerenomelet met groente

Voor je boerenomelet zet je je grootste koekenpan op het vuur. Verwarm daarin een scheutje neutrale olie. Bak dan de groente. Ik gebruikte prei, paprika en lente ui. Bak alle groente 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd met ei en groente

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden. Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant.

Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Gepubliceerd op 10 juni 2016


6 reacties

  1. Eric. schreef:

    Ik doe het altijd onder de gril van de oven als de omelet bijna droog is en idd je pan moet wel ovenbestendig zijn. Wel bijblijven.

  2. Anita schreef:

    Kan ook in de oven, makkelijker dan omkeren 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.