Boerenomelet met prei en paprika



Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ‘s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker. En ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken én hartstikke budgetproof. Kortom, waarom zou je ‘niet maken? 😉

Voor 2 grote eters

1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
1 rode paprika, in blokjes
1 lenteui, in ringetjes
2 handjes geraspte kaas, naar keuze
6 eieren
zout en peper

Snelle boerenomelet

Zet je grootste koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje neutrale olie. Bak hierin de prei, paprika en lente ui 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden.

Boerenomelet

Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant. Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.