Salade met makreel en rode biet



Een goedgevulde salade met vis, groente en gerookte amandelen. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept is het hoe dan ook.

Want gerookte amandelen in combinatie met vis en rode biet tilt je salade meteen een niveautje hoger. Zorg dat je kwalitatief goed makreel koopt, dus liefst bij je visboer. Dat maakt écht het verschil. Het vettige van de vis in combinatie met het aardse van de bietjes is een te gek contrast.

Wij eten steeds vaker goed gevulde salades als lunch. Je hebt meteen een extra portie groente gegeten en deze vettige vis is ook nog eens van het goede en gezonde soort. Win win dus.

Gerookte makreel vind ik sowieso een fijne veelzijdige vis, want wil je ‘m niet in een salade eten maak er dan eens deze makreelsalade van. Net waar je zin in hebt. Maar goed, nu terug naar deze salade met makreel en rode biet. Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt

Voor twee personen als maaltijdsalade

  • 200 gram zoetzure bietjes (uit pot/blik), afgespoeld
  • ½ Granny Smith appel, in plakjes
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen
  • 250 gram gemengde bladsla
  • handje gerookte amandelen, naar smaak
  • 1 gerookte makreel, gefileerd en in stukken
  • 1 el kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren, in kwarten

Voor de gember/mosterddressing

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el lekkere azijn (ik koos voor rode wijnazijn)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Dijonmosterd
  • paar drupjes Chipotle tabasco, naar smaak
  • zout en peper
  • verse dille (optioneel)

salade met makreel

Salade met makreel en rode biet

De basis voor je salade is de gemengde bladsla. Kies de soorten die jij lekker vindt. Ik koos voor een combinatie van rucola en babyspinazie. Daarop gaat de makreel. Je kunt gerookte makreel in filets kopen, maar het is een eenvoudige vis om zelf te fileren. De bietjes haalde ik uit een pot. Even afspoelen en daarna in stukjes snijden. Kook onder tussen de eieren in 8 minuten hard, giet af en laat onder koud water schrikken.

Lunchsalade met gember/mosterddressing

Je lunchsalade maakt je daarna verder op smaak met de kappertjes, rode ui en appel en tot slot de gerookte amandelen erbij. Maak de gember/mosterddressing door alle ingrediënten in een schoon jampotje te doen. Deksel erop en even flink schudden. Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen kan kiezen hoeveel hij/zij over z’n salade wil. Tot slot de partjes ei op je salade en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 2 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.