Salade met makreel en rode biet



Een goedgevulde salade met vis, groente en gerookte amandelen. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept is het hoe dan ook.

Want gerookte amandelen in combinatie met vis en rode biet tilt je salade meteen een niveautje hoger. Zorg dat je kwalitatief goed makreel koopt, dus liefst bij je visboer. Dat maakt écht het verschil. Het vettige van de vis in combinatie met het aardse van de bietjes is een te gek contrast.

Wij eten steeds vaker goed gevulde salades als lunch. Je hebt meteen een extra portie groente gegeten en deze vettige vis is ook nog eens van het goede en gezonde soort. Win win dus.

Gerookte makreel vind ik sowieso een fijne veelzijdige vis, want wil je ‘m niet in een salade eten maak er dan eens deze makreelsalade van. Net waar je zin in hebt. Maar goed, nu terug naar deze salade met makreel en rode biet. Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt

Voor twee personen als maaltijdsalade

  • 200 gram zoetzure bietjes (uit pot/blik), afgespoeld
  • ½ Granny Smith appel, in plakjes
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen
  • 250 gram gemengde bladsla
  • handje gerookte amandelen, naar smaak
  • 1 gerookte makreel, gefileerd en in stukken
  • 1 el kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren, in kwarten

Voor de gember/mosterddressing

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el lekkere azijn (ik koos voor rode wijnazijn)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Dijonmosterd
  • paar drupjes Chipotle tabasco, naar smaak
  • zout en peper
  • verse dille (optioneel)

salade met makreel

Salade met makreel en rode biet

De basis voor je salade is de gemengde bladsla. Kies de soorten die jij lekker vindt. Ik koos voor een combinatie van rucola en babyspinazie. Daarop gaat de makreel. Je kunt gerookte makreel in filets kopen, maar het is een eenvoudige vis om zelf te fileren. De bietjes haalde ik uit een pot. Even afspoelen en daarna in stukjes snijden. Kook onder tussen de eieren in 8 minuten hard, giet af en laat onder koud water schrikken.

Lunchsalade met gember/mosterddressing

Je lunchsalade maakt je daarna verder op smaak met de kappertjes, rode ui en appel en tot slot de gerookte amandelen erbij. Maak de gember/mosterddressing door alle ingrediënten in een schoon jampotje te doen. Deksel erop en even flink schudden. Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen kan kiezen hoeveel hij/zij over z’n salade wil. Tot slot de partjes ei op je salade en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 2 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.