Salade met makreel en rode biet



Een goedgevulde salade met vis, groente en gerookte amandelen. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept is het hoe dan ook.

Want gerookte amandelen in combinatie met vis en rode biet tilt je salade meteen een niveautje hoger. Zorg dat je kwalitatief goed makreel koopt, dus liefst bij je visboer. Dat maakt écht het verschil. Het vettige van de vis in combinatie met het aardse van de bietjes is een te gek contrast.

Wij eten steeds vaker goed gevulde salades als lunch. Je hebt meteen een extra portie groente gegeten en deze vettige vis is ook nog eens van het goede en gezonde soort. Win win dus.

Gerookte makreel vind ik sowieso een fijne veelzijdige vis, want wil je ‘m niet in een salade eten maak er dan eens deze makreelsalade van. Net waar je zin in hebt. Maar goed, nu terug naar deze salade met makreel en rode biet. Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt

Voor twee personen als maaltijdsalade

  • 200 gram zoetzure bietjes (uit pot/blik), afgespoeld
  • ½ Granny Smith appel, in plakjes
  • ½ rode ui, in dunne halve ringen
  • 250 gram gemengde bladsla
  • handje gerookte amandelen, naar smaak
  • 1 gerookte makreel, gefileerd en in stukken
  • 1 el kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren, in kwarten

Voor de gember/mosterddressing

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el lekkere azijn (ik koos voor rode wijnazijn)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Dijonmosterd
  • paar drupjes Chipotle tabasco, naar smaak
  • zout en peper
  • verse dille (optioneel)

salade met makreel

Salade met makreel en rode biet

De basis voor je salade is de gemengde bladsla. Kies de soorten die jij lekker vindt. Ik koos voor een combinatie van rucola en babyspinazie. Daarop gaat de makreel. Je kunt gerookte makreel in filets kopen, maar het is een eenvoudige vis om zelf te fileren. De bietjes haalde ik uit een pot. Even afspoelen en daarna in stukjes snijden. Kook onder tussen de eieren in 8 minuten hard, giet af en laat onder koud water schrikken.

Lunchsalade met gember/mosterddressing

Je lunchsalade maakt je daarna verder op smaak met de kappertjes, rode ui en appel en tot slot de gerookte amandelen erbij. Maak de gember/mosterddressing door alle ingrediënten in een schoon jampotje te doen. Deksel erop en even flink schudden. Serveer de dressing er apart bij, zodat iedereen kan kiezen hoeveel hij/zij over z’n salade wil. Tot slot de partjes ei op je salade en je kunt aan tafel!

Gepubliceerd op 2 mei 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.