De 5 lekkerste wafelsAls je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.

Want met de meeste wafelrecepten maak je vaak best wel veel wafels. In de meeste gevallen gaan die natuurlijk in één keer schoon op, maar je wilt ook wel eens wafels overhouden. Hou je die de dag erna weer oppiept vertel ik je zodadelijk. Eerst eens naar hoe je wafels maakt.

Welke wafels zijn er?

Dan heb je eerst een aantal keuzes te maken. Want welk type wafels heb je zin in. Zijn dat de reguliere wafels, ook wel Brusselse wafels genoemd. Of wil je een dikkere, Luikse wafel. Die je maakt met gist in plaats van bakpoeder.

Zoete wafels kennen we allemaal wel, maar wist je dat je ook hele lekkere hartige wafels kunt maken. In Wereldwijd Borreltijd maak ik met zo’n hartige wafel een heerlijk borrelhapje. Maar ook hier op de site vind je een aantal hartige wafels terug.

Om wafels te maken heb je uiteraard een wafelijzer nodig. Wij hebben al jaren (no spon) een electrisch wafelijzer van Tefal (affiliate link), waar je de platen van kunt wisselen. Dus je kunt er ook tosti’s en pannini’s in maken. Grootste voordeel, hij is zó warm en je hoeft ‘m niet in te vetten.

Zo maak je de lekkerste wafels

Terug nu naar hoe je wafels maakt. Voor de gewone wafels is dat dus met een beslag. Maak niet de fout om teveel beslag in je wafelijzer te doen, want dan stroomt ‘ie over. Tweederde vol is vaak meer dan genoeg. Na het bakken van je wafels laat je ze goed afkoelen op een rooster. Daar worden de wafels over het algemeen namelijk lekker knapperig van.

Ik hou er ook van om mijn verse wafels nóg lekkerder te maken met een topping. Bijvoorbeeld met een fruitsalsa, zoals ik bij de Luikse wafels doe. In sommige gevallen is alleen een scheutje maple syrup ook al heerlijk.

Goed, genoeg nu over wat je allemaal moet weten om wafels te maken. We gaan het hebben over wafelrecepten. Daar staan er namelijk héél veel van op de site. In alle soorten en smaken. Maar dit zijn wat mij betreft de 5 lekkerste wafelrecepten.

5 lekkerste wafelrecepten

chocolade wafels

Schwarzwalder wafels

Verse chocoladewafels met warme kersen. Meer hoef ik niet te zeggen toch. Gauw de keuken in!

pumpkin spice wafels

Pumpkin spice wafels

Groente in je wafels? Ja hoor, zeker wel. Deze pumpkin spice wafels bewijzen hoe lekker dat is.

churros wafels

Churros wafels

Je kunt er voor kiezen om deze churros wafels te eten met kaneelsuiker. Ik maakte voor mezelf een fruitsalade en at die op de wafel. Net zo lekker!

Luikse wafels recept met kiwi

Luikse wafels met fruitsalsa

Een dikkere wafel, met een gerezen deeg. Maar deze Luikse wafels wil je écht een keer gemaakt hebben. Een geweldig weekendontbijt.

Hartige appel & cheddar wafels

Hartige wafels zijn echt te gek en je kunt er volop mee variëren. Probeer deze wafels met cheddar en appel maar eens.

Wafels met appel & cheddar

Oppiepen van wafels

Tot slot, hoe piep je nou wafels op die je de dag ervoor vers gebakken hebt? Super eenvoudig. In de broodrooster. Tuurlijk kan het ook in de oven, maar de broodrooster gaat veel sneller én je kunt prima instellen hoe hoog je de temperatuur wilt.

Je kunt je wafels er zelfs bevroren en al instoppen. Want ja, overgebleven wafels kun je geweldig invriezen. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan en lekker wafels te maken dit weekend.

Meer wafelrecepten

Zoals ik al zie, er staan nog véél meer recepten voor lekkere wafels op de site. Dus kijk rustig bij dat overzicht van alle wafelrecepten en kies welke jij het lekkerst vindt.

Gepubliceerd op 17 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.