Wafels met appel & cheddar



Deze hartige wafels met cheddar hebben door de appel er in ook een klein zoetje. Dat maakt ze de ideale ontbijtwafel of zelfs mee in de lunchtrommel.

Wij zijn thuis dol op wafels! Meestal gebruik ik een wafelrecept om er zoete wafels mee te maken. Maar hartige wafels zijn eigenlijk net zo lekker. Dit is een lekker en snel recept voor wafels met cheddar en appel. Het contrast tussen het zoete van de appel en het zoute van de kaas is de perfect combi.

Probeer een cheddar te vinden die lekker pittig is, maar wel goed smelt. De appel in dit recept is een Elstar, maar iedere fris/zoete appel is prima. Goed wassen en met schil en al raspen. Dat kan prima. Het wafelbeslag is in een handomdraai gemaakt, terwijl je wafelijzer opwarmt. Daarna is het slechts 5 minuten baktijd tot je je tanden kunt zetten in de perfecte, goudbruine wafel met appel en cheddar.

Ik maakte ook nog een sausje voor erbij. Dat maakt het nóg lekker, maar is puur optioneel. De hartige wafels zijn namelijk ook zo al heerlijk.

Voor ongeveer 10 wafels

  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 100 gram appel, geraspt
  • 200 gram bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • versgemalen peper, naar smaak
  • 250 ml karnemelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei

Voor de dipsaus

  • 2 el maple syrup
  • 1 tl dijon mosterd
  • 2 – 3 eetlepels mayonaise

Verder nodig: mengkom – wafelijzer

Wafels met appel & cheddar

Wafels met appel & cheddar

Als eerste begin je natuurlijk met het beslag voor je wafels. Hiervoor rasp je de kaas en appel en meng je die met de bloem, bakpoeder, bakingsoda, paprikapoeder, zout en peper.

In een maatbeker meng je de karnemelk met de zonnebloemolie en het ei. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar. Schep een of twee grote lepels in het warme wafelijzer en bak je wafels 4 – 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Hartige wafels

Laat je hartige wafels op een rooster even afkoelen en knapperig worden. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Maar houd je wafels over, dan piep je die de dag erna in de broodrooster heel gemakkelijk weer op.

Voor de dipsaus is het een kwestie van de ingrediënten mengen in een kommetje en proeven of je ‘m zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij en serveer bij je appel en cheddarwafels.

Gepubliceerd op 8 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.