Wafels met appel & cheddar



Deze hartige wafels met cheddar hebben door de appel er in ook een klein zoetje. Dat maakt ze de ideale ontbijtwafel of zelfs mee in de lunchtrommel.

Wij zijn thuis dol op wafels! Meestal gebruik ik een wafelrecept om er zoete wafels mee te maken. Maar hartige wafels zijn eigenlijk net zo lekker. Dit is een lekker en snel recept voor wafels met cheddar en appel. Het contrast tussen het zoete van de appel en het zoute van de kaas is de perfect combi.

Probeer een cheddar te vinden die lekker pittig is, maar wel goed smelt. De appel in dit recept is een Elstar, maar iedere fris/zoete appel is prima. Goed wassen en met schil en al raspen. Dat kan prima. Het wafelbeslag is in een handomdraai gemaakt, terwijl je wafelijzer opwarmt. Daarna is het slechts 5 minuten baktijd tot je je tanden kunt zetten in de perfecte, goudbruine wafel met appel en cheddar.

Ik maakte ook nog een sausje voor erbij. Dat maakt het nóg lekker, maar is puur optioneel. De hartige wafels zijn namelijk ook zo al heerlijk.

Voor ongeveer 10 wafels

  • 100 gram cheddar, geraspt
  • 100 gram appel, geraspt
  • 200 gram bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zout
  • versgemalen peper, naar smaak
  • 250 ml karnemelk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei

Voor de dipsaus

  • 2 el maple syrup
  • 1 tl dijon mosterd
  • 2 – 3 eetlepels mayonaise

Verder nodig: mengkom – wafelijzer

Wafels met appel & cheddar

Wafels met appel & cheddar

Als eerste begin je natuurlijk met het beslag voor je wafels. Hiervoor rasp je de kaas en appel en meng je die met de bloem, bakpoeder, bakingsoda, paprikapoeder, zout en peper.

In een maatbeker meng je de karnemelk met de zonnebloemolie en het ei. Giet dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar. Schep een of twee grote lepels in het warme wafelijzer en bak je wafels 4 – 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.

Hartige wafels

Laat je hartige wafels op een rooster even afkoelen en knapperig worden. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst. Maar houd je wafels over, dan piep je die de dag erna in de broodrooster heel gemakkelijk weer op.

Voor de dipsaus is het een kwestie van de ingrediënten mengen in een kommetje en proeven of je ‘m zo lekker vindt. Stel waar nodig de smaak bij en serveer bij je appel en cheddarwafels.

Gepubliceerd op 8 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.