Kip volgens Beuk – Zomerse kipsstoof met citrus en kruiden



Een zomerse kipstoof met kippenpoten, veel vers citrussap en frisse kruiden. Het is de kip die Ramon Beuk maakte tijdens ons interview voor de nieuwe rubriek In de keuken met…

Een tijdje daarna heb ik ‘thuis ook nog een keer gemaakt, zodat ‘ie voor jullie mooi op de foto kon. Maar stiekem eigenlijk gewoon omdat het zo lekker gerecht is 😉


  De kip zoals Ramon ‘m maakte

Voor vier personen

4 Kippenpoten
10 g Zout 
1-2el neutrale olie
sap van 1 limoen
Sap van 1 citroen
400 ml vers sinaasappelsap 
200ml Kippenbouillon 
¼ Mm Jeanette peper 
2 Laurier blaadjes 
1 flinke hand bladpeterselie, fijngesneden
15 blaadjes verse munt, fijngesneden
5 slagen zwarte peper uit de molen 

Zo maak je kip volgens Ramon Beuk

Bestrooi de kippenpoten met het zout en laat dat een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dep de kippenpoten daarna droog en bak ze 30 minuten in de olie (in een grote pan, of in twee pannen) tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal de kip uit de pan en giet de olie af.

Kip in citrus en kruiden

Doe het limoen-, citroen- en sinaasappelsap samen met de kippenbouillon, Madame Jeanette en laurier in de pan. Leg de kip er terug in, breng aan de kook en laat nog 30 minuten zachtjes stoven.

Zomerse kipstoof

Haal de kip weer uit de pan en voeg peterselie, munt en peper toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten inkoken tot sausdikte. Je kunt het nu met de staafmixer nog glad mixen, maar ook zo is het al heerlijk.

Kip volgens Beuk
  Mijn versie van kip volgens Beuk

Bij Ramon at ik de kip met lekker vers brood. Wij aten de kip met rijst, goed wat van de saus en kort gekookte sperzieboontjes. Van onze dochter kreeg ‘ie een dikke 9! Ook thuis dus heerlijk genieten.

 

Gepubliceerd op 8 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.