Home sweet home Xmas van Yvette van Boven – reviewHome sweet home Xmas verschijnt slechts luttele tijd na haar boek Home sweet Home. Gemaakt uit noodzaak, omdat Yvette meer feestelijke recepten in haar repertoire had dan paste in het eerder genoemde boek.

Yvette houdt van koken voor de feestdagen en dus bundelde ze al haar feestelijke recepten in dit Kerstboek. Dat is eigenlijk ook meteen het probleem dat ik met dit boek heb…

Home sweet home Xmas

Want wat mij betreft is Home sweet home Xmas namelijk geen kerstboek. BAM! Eerste kritiekpunt ooít op een boek van Yvette van Boven. Suggestie eigenlijk eerder hoor, want je mag het een kerstboek noemen, ik denk dat dit boek voor meer geschikt is dan het samenstellen van je kerstmenu. Bedenk maar wat voor een feestelijke gelegenheid dan ook en je kunt met dit boek iets lekkers op tafel zetten.

Tja, ik heb het geprobeerd, kritisch zijn. Kunnen we nu weer gewoon doorgaan met vertellen waarom je dit boek wilt kopen.

Voor alle feestelijke gelegenheden

In het boek vind je volop inspiratie en recepten voor de feestdagen. Suggesties voor hoe je de kerstdagen plant, recepten voor lekkere ontbijtjes, maar ook volop hoofdgerechten, bijgerechten én drankjes.

Alles in de kenmerkende stijl van Yvette, dus met illustraties, goede uitleg en de fotografie van wederhelft Oof. Donkere foto’s ook weer (soms iets té donker naar mijn smaak) maar wel volop in de Kerst stemming.

Kies je favoriete kerstrecepten

Ik koos twee recepten uit om te maken. De Scotch eggs, die we normaliter meenemen uit Engeland als we daar zijn. Het werd meteen het eerste recept van Yvette dat niet lukte. Wat ik ook probeerde, ik kreeg de zacht gekookte eieren niet gepeld. Volgens Onno Kleyn – die op mijn wanhoop op Twitter reageerde – omdat voor zacht gekookte eieren je niet té verse eieren gebruikt (zoals het recept meldt).

Pompoenbrood Yvette

In de tussentijd bakte ik wel, tot in de perfectie en met alle gemak. het pompoen, feta & saliebrood. In het boek vind je dat recept bij de ontbijtjes. Ik serveerde ‘’s avonds bij de soep en de rest later in het weekend bij de borrel. Heerlijk! De Scotch Eggs gaan in de herhaling, maar het recept van het pompoenbrood deel ik graag met jullie!

Feestelijke recepten in Home sweet home Xmas

Of je dit boek nu gebruikt voor de kerstdagen (je zult nooit meer om inspiratie verlegen zitten) of voor een ander feestelijk etentje, het is Yvette van Boven wederom gelukt om een boek te maken dat je hoe dan ook graag in de kast wilt hebben staan.

Home sweet home Xmas van Yvette van Boven is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 29,95 en is online te koop en in de boekwinkel.

 

Gepubliceerd op 12 november 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
East Nomads. Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

Ken je het kampeerconcept van East Nomads al? Dat is kamperen, maar dan totaal anders dan je gewend bent. En ik mag twee overnachtingen weggeven!
10 juli 2020
Susan Aretz rockt
 
Een maatje meer rockt!

Ik draag kleding met een maatje meer, want maat 40-42 is blijkbaar de gemiddelde maat. Die heb ik niet. Is dat erg? Dit is mijn persoonlijke verhaal.
30 juni 2020
 
De maand van Susan – juni

Eigenlijk is het natuurlijk gewoon nog steeds een kijkje Achter de Schermen, maar dit klinkt eigenlijk veel gezelliger. Lees je mee hoe de maand juni mij bevallen is?!
30 juni 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie III

In deze derde editie laat ik je kennismaken met heel veel nieuwe producten en merken die je wellicht nog niet kent. Kortom, Susan pakt weer uit!
29 juni 2020
chocolade workshop
 
GESLOTEN – Win een chocolade workshop bij De Bonte Koe

De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank allen voor het meedoen. Tot binnenkort, bij de volgende winactie.