Frambozen tiramisu



Een fris, snel te maken en feestelijke dessert met mascarpone, frambozen en biscuit de rose geïnspireerd door Janny van der Heijden

Tijdens mijn interview met Janny van der Heijden, voor In de keuken met…, hadden we het over die lekkere Biscuit de rose die je in Reims kunt kopen. Die worden door de Fransen gegeten bij het aperitief of als dessert met een glas rosé champagne.

Maar je kunt er ook een heel lekker Italiaans getint dessert mee maken. Heb je deze biscuits niet in huis (ze zijn eventueel ook online te bestellen), dan kan het ook met de gebruikelijke dikkere tiramisu lange vingers.

Frambozen tiramisu voor 4 personen

  • 200g mascarpone
  • 2el frambozenjam (of andere vruchtenjam)
  • 1 doosje verse frambozen
  • 4-6 biscuit de rose (zijn ook online te koop, of maak ze zelf met het recept uit Patisserie van Hidde de Brabander)
  • frambozenlikeur (of gebruik siroop, voor alcoholvrije variant)
  • bosbessen, naar smaak
  • verse munt, voor garnering
  • 4 kleine glaasjes

tiramisu janny van der heijden

Frambozen tiramisu

Meng voor de tiramisu de mascarpone met de jam, hoe meer je gebruikt hoe zoeter het resultaat. Meng er ook 6 verse frambozen doorheen. Doe een laagje frambozen mascarpone op de bodem van het glas. Breek een biscuit in stukken en leg erop. Besprenkel met wat frambozenlikeur (of siroop). Daarom heen gaan bessen en nog een paar frambozen.

Snelle tiramisu met frambozen

Dan weer een laagje mascarpone en daarop een half koekje dat je weer besprenkelt met likeur, wat bessen, frambozen en garneer met munt. Zet in de koelkast om op te stijven, maar serveer wel op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 29 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!