Frambozen tiramisu geïnspireerd door Janny van der Heijden



Tijdens mijn interview met Janny van der Heijden, voor In de keuken met…, hadden we het over die lekkere Biscuit de rose die je in Reims kunt kopen. Die worden door de Fransen gegeten bij het aperitief of als dessert met een glas rosé champagne.

Maar je kunt er ook een heel lekker Italiaans getint toetje mee maken. Heb je deze biscuits niet in huis (ze zijn eventueel ook online te bestellen), dan kan het ook met de gebruikelijke dikkere tiramisu lange vingers.

Frambozen tiramisu voor 4 personen

200g mascarpone
2el frambozenjam (of andere vruchtenjam, zoals de winterjam van Potverdorie)
1 doosje verse frambozen
4-6 biscuit de rose (zijn ook online te koop, of maak ze zelf met het recept uit Patisserie van Hidde de Brabander)
frambozenlikeur (of gebruik siroop, voor alcoholvrije variant)
bosbessen, naar smaak
verse munt, voor garnering
4 kleine glaasjes

Frambozen tiramisu

Meng de mascarpone met de jam, hoe meer je gebruikt hoe zoeter het resultaat. Meng er ook 6 verse frambozen doorheen. Doe een laagje frambozen mascarpone op de bodem van het glas. Breek een biscuit in stukken en leg erop. Besprenkel met wat frambozenlikeur (of siroop). Daarom heen gaan bessen en nog een paar frambozen.

Snelle tiramisu met frambozen

Dan weer een laagje mascarpone en daarop een half koekje dat je weer besprenkelt met likeur, wat bessen, frambozen en garneer met munt. Zet in de koelkast om op te stijven, maar serveer wel op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 29 maart 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.