Frambozen tiramisu

Een fris, snel te maken en feestelijke dessert met mascarpone, frambozen en biscuit de rose geïnspireerd door Janny van der Heijden
Tijdens mijn interview met Janny van der Heijden, voor In de keuken met…, hadden we het over die lekkere Biscuit de rose die je in Reims kunt kopen. Die worden door de Fransen gegeten bij het aperitief of als dessert met een glas rosé champagne.
Maar je kunt er ook een heel lekker Italiaans getint dessert mee maken. Heb je deze biscuits niet in huis (ze zijn eventueel ook online te bestellen), dan kan het ook met de gebruikelijke dikkere tiramisu lange vingers.
Frambozen tiramisu voor 4 personen
- 200g mascarpone
- 2el frambozenjam (of andere vruchtenjam)
- 1 doosje verse frambozen
- 4-6 biscuit de rose (zijn ook online te koop, of maak ze zelf met het recept uit Patisserie van Hidde de Brabander)
- frambozenlikeur (of gebruik siroop, voor alcoholvrije variant)
- bosbessen, naar smaak
- verse munt, voor garnering
- 4 kleine glaasjes
Frambozen tiramisu
Meng voor de tiramisu de mascarpone met de jam, hoe meer je gebruikt hoe zoeter het resultaat. Meng er ook 6 verse frambozen doorheen. Doe een laagje frambozen mascarpone op de bodem van het glas. Breek een biscuit in stukken en leg erop. Besprenkel met wat frambozenlikeur (of siroop). Daarom heen gaan bessen en nog een paar frambozen.
Snelle tiramisu met frambozen
Dan weer een laagje mascarpone en daarop een half koekje dat je weer besprenkelt met likeur, wat bessen, frambozen en garneer met munt. Zet in de koelkast om op te stijven, maar serveer wel op kamertemperatuur.
Gepubliceerd op 29 maart 2018