De Nieuwe Garde – docu over jonge veelbelovende chefs



De Nieuwe Garde

In de culinaire documentaireserie van Videoland – ‘De Nieuwe Garde’ – worden acht jonge succesvolle chef-koks gevolgd in de keuken en daarbuiten. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. In de serie komen chef-koks uit heel Nederland aan bod, waaronder de chefs van Daalder en Parkheuvel.

En tijdens de opnames was ik, samen met een select gezelschap, te gast om de culinare kunsten van Juliën van Loo (ja, de zoon van…) te mogen proeven. Wat een feest!

Parkheuvel volgens Julien van Loo

Ik fungeer niets liever dan als #teamkliko in een tweesterrenrestaurant kan ik je vertellen, zeker als deze nieuwe garde achter de potten en pannen staat. Want het koken zit Juliën duidelijk in het bloed!

 

Het 'Nieuwe Garde' menu waar we van genoten:

Wortel Gember I Sherry I Amandel I Schapenkaas (zie foto links hierboven)

***

Noordzeekrab Avocado I Grapefruit I Granny smith I Rettich (zie foto rechts hierboven)

***

Ganzenlever Rode biet I Pure chocolade I Appel (zie foto rechtsonder)

***

Tarbot Umami boter I Spinazie I Eekhoorntjesbrood I Krokante spitskool I Meiknol (zie foto linksonder)

***

Peer Doyenne du comice I Vanille I Caramel I Witte chocolade I Kaneel serehijs

Juliën van Loo

Laat deze jonge, nieuwe garde maar schuiven. Dat moge duidelijk zijn. Want werkelijk ieder gerecht klopte. Verrassend (het wortelgerecht), een eigen interpretatie van klassiekers (foie gerecht) en de sauzen zijn, zoals altijd bij Parkheuvel, van het kaliber 'doe me maar een emmertje mee naar huis!'.

De Nieuwe Garde bij Videoland

Helaas heb ik geen abonnement op Videoland, anders ging ik zeker kijken. Gelukkig is er de trailer, die we allemaal kunnen zien, en hebben de abonnees van Videoland iets tofs om naar uit te kijken! De Nieuwe Garde is vanaf 23 november te zien.

Gepubliceerd op 10 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.