De Nieuwe Garde – docu over jonge veelbelovende chefsDe Nieuwe Garde

In de culinaire documentaireserie van Videoland – ‘De Nieuwe Garde’ – worden acht jonge succesvolle chef-koks gevolgd in de keuken en daarbuiten. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. In de serie komen chef-koks uit heel Nederland aan bod, waaronder de chefs van Daalder en Parkheuvel.

En tijdens de opnames was ik, samen met een select gezelschap, te gast om de culinare kunsten van Juliën van Loo (ja, de zoon van…) te mogen proeven. Wat een feest!

Parkheuvel volgens Julien van Loo

Ik fungeer niets liever dan als #teamkliko in een tweesterrenrestaurant kan ik je vertellen, zeker als deze nieuwe garde achter de potten en pannen staat. Want het koken zit Juliën duidelijk in het bloed!

 

Het 'Nieuwe Garde' menu waar we van genoten:

Wortel Gember I Sherry I Amandel I Schapenkaas (zie foto links hierboven)

***

Noordzeekrab Avocado I Grapefruit I Granny smith I Rettich (zie foto rechts hierboven)

***

Ganzenlever Rode biet I Pure chocolade I Appel (zie foto rechtsonder)

***

Tarbot Umami boter I Spinazie I Eekhoorntjesbrood I Krokante spitskool I Meiknol (zie foto linksonder)

***

Peer Doyenne du comice I Vanille I Caramel I Witte chocolade I Kaneel serehijs

Juliën van Loo

Laat deze jonge, nieuwe garde maar schuiven. Dat moge duidelijk zijn. Want werkelijk ieder gerecht klopte. Verrassend (het wortelgerecht), een eigen interpretatie van klassiekers (foie gerecht) en de sauzen zijn, zoals altijd bij Parkheuvel, van het kaliber 'doe me maar een emmertje mee naar huis!'.

De Nieuwe Garde bij Videoland

Helaas heb ik geen abonnement op Videoland, anders ging ik zeker kijken. Gelukkig is er de trailer, die we allemaal kunnen zien, en hebben de abonnees van Videoland iets tofs om naar uit te kijken! De Nieuwe Garde is vanaf 23 november te zien.

Gepubliceerd op 10 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.