De Nieuwe Garde – docu over jonge veelbelovende chefsDe Nieuwe Garde

In de culinaire documentaireserie van Videoland – ‘De Nieuwe Garde’ – worden acht jonge succesvolle chef-koks gevolgd in de keuken en daarbuiten. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. In de serie komen chef-koks uit heel Nederland aan bod, waaronder de chefs van Daalder en Parkheuvel.

En tijdens de opnames was ik, samen met een select gezelschap, te gast om de culinare kunsten van Juliën van Loo (ja, de zoon van…) te mogen proeven. Wat een feest!

Parkheuvel volgens Julien van Loo

Ik fungeer niets liever dan als #teamkliko in een tweesterrenrestaurant kan ik je vertellen, zeker als deze nieuwe garde achter de potten en pannen staat. Want het koken zit Juliën duidelijk in het bloed!

 

Het 'Nieuwe Garde' menu waar we van genoten:

Wortel Gember I Sherry I Amandel I Schapenkaas (zie foto links hierboven)

***

Noordzeekrab Avocado I Grapefruit I Granny smith I Rettich (zie foto rechts hierboven)

***

Ganzenlever Rode biet I Pure chocolade I Appel (zie foto rechtsonder)

***

Tarbot Umami boter I Spinazie I Eekhoorntjesbrood I Krokante spitskool I Meiknol (zie foto linksonder)

***

Peer Doyenne du comice I Vanille I Caramel I Witte chocolade I Kaneel serehijs

Juliën van Loo

Laat deze jonge, nieuwe garde maar schuiven. Dat moge duidelijk zijn. Want werkelijk ieder gerecht klopte. Verrassend (het wortelgerecht), een eigen interpretatie van klassiekers (foie gerecht) en de sauzen zijn, zoals altijd bij Parkheuvel, van het kaliber 'doe me maar een emmertje mee naar huis!'.

De Nieuwe Garde bij Videoland

Helaas heb ik geen abonnement op Videoland, anders ging ik zeker kijken. Gelukkig is er de trailer, die we allemaal kunnen zien, en hebben de abonnees van Videoland iets tofs om naar uit te kijken! De Nieuwe Garde is vanaf 23 november te zien.

Gepubliceerd op 10 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!