De Nieuwe Garde – docu over jonge veelbelovende chefsDe Nieuwe Garde

In de culinaire documentaireserie van Videoland – ‘De Nieuwe Garde’ – worden acht jonge succesvolle chef-koks gevolgd in de keuken en daarbuiten. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden. In de serie komen chef-koks uit heel Nederland aan bod, waaronder de chefs van Daalder en Parkheuvel.

En tijdens de opnames was ik, samen met een select gezelschap, te gast om de culinare kunsten van Juliën van Loo (ja, de zoon van…) te mogen proeven. Wat een feest!

Parkheuvel volgens Julien van Loo

Ik fungeer niets liever dan als #teamkliko in een tweesterrenrestaurant kan ik je vertellen, zeker als deze nieuwe garde achter de potten en pannen staat. Want het koken zit Juliën duidelijk in het bloed!

 

Het 'Nieuwe Garde' menu waar we van genoten:

Wortel Gember I Sherry I Amandel I Schapenkaas (zie foto links hierboven)

***

Noordzeekrab Avocado I Grapefruit I Granny smith I Rettich (zie foto rechts hierboven)

***

Ganzenlever Rode biet I Pure chocolade I Appel (zie foto rechtsonder)

***

Tarbot Umami boter I Spinazie I Eekhoorntjesbrood I Krokante spitskool I Meiknol (zie foto linksonder)

***

Peer Doyenne du comice I Vanille I Caramel I Witte chocolade I Kaneel serehijs

Juliën van Loo

Laat deze jonge, nieuwe garde maar schuiven. Dat moge duidelijk zijn. Want werkelijk ieder gerecht klopte. Verrassend (het wortelgerecht), een eigen interpretatie van klassiekers (foie gerecht) en de sauzen zijn, zoals altijd bij Parkheuvel, van het kaliber 'doe me maar een emmertje mee naar huis!'.

De Nieuwe Garde bij Videoland

Helaas heb ik geen abonnement op Videoland, anders ging ik zeker kijken. Gelukkig is er de trailer, die we allemaal kunnen zien, en hebben de abonnees van Videoland iets tofs om naar uit te kijken! De Nieuwe Garde is vanaf 23 november te zien.

Gepubliceerd op 10 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
cover Simply
 
Simply van Sabrina Ghayour – review

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol verrassende recepten.
13 oktober 2020
 
Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & Winter

De winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank aan iedereen voor het meedoen!
13 oktober 2020
groenterecepten voor herfst en winter
 
Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater

Recepten speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.
12 oktober 2020
boek cover Linzen
 
Linzen van Joke Boon – review

Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!
11 oktober 2020
Katinka Peru
 
In de Peruaanse keuken met Katinka Lansink Dodero

Wil je meer weten over de Peruaanse keuken dan moét je om tafel met de half Peruaanse Katinka. En ze deelt het geheim voor de lekkerste ceviche.
1 oktober 2020
 
Borstonderzoek – doe het gewoon!

Een persoonlijk verhaal (uit 2018) over zelfonderzoek van je borsten én waarom het zo ongelofelijk belangrijk is zelf borstonderzoek te doen