Vakantie in eigen land – de magie van TexelVakantie in eigen land – de magie van Texel

De allereerste keer dat ik op Texel was was ik 27 weken zwanger van onze dochter. Die herinnering is wat getekend door het feit dat ik dacht dat ik ging bevallen en we even hebben overwogen om me van het eiland af te laten vliegen. Dat bleek gelukkig niet nodig en ons moppie bleef rustig tot 42 weken zitten (maar dat is een heel ander verhaal). Het was wel het begin van mijn liefde voor Texel, hoewel het daarna nog een aantal jaren zou duren voor ik terug zou gaan.

De liefde bleek nog even innig toen ik in 2016 op uitnodiging naar Texel kwam voor Texel Culinair. Een weekend lang mocht ik me onder laten dompelen in alles wat Texel Culinair te bieden heeft. En dat is nogal veel kan ik je inmiddels vertellen. Vanaf dat weekend was het hek van de dam en kwam ik meerdere keren per jaar waar het kon.

Wat maakt Texel zo bijzonder

Het begint eigenlijk al als je op de boot stapt. Het geschreeuw van de meeuwen (de enige plek ook waar ik die tolereer), de wind in je haren, de wetenschap dat je straks lekker uit kunt waaien op het strand. Bovendien, je bent er al in 20 (boot)minuten. Perfect! Ik heb op verschillende manieren op het eiland inmiddels geslapen. Van het prachtige hotel Opduin, tot een vakantiehuisje op Dennenoord maar ook via Airbnb.

Texel Culinair

Ongeacht het seizoen, ongeacht het weer, er is genoeg te doen op Texel. Ik word inténs gelukkig van het strand, liefst juist niet in de zomer. Dus een wandeling langs het strand, lunchen aan het strand, het maakt niet uit. Blij tot in mijn tenen. Culinair gezien is er echt héél veel keuze op Texel. Dit keer aten we in het geweldige Kook Atelier,  maar ga zeker ook een keer naar ’t Pakhuus of eet lekker in een strandtent.  Voor iedere smaak en portemonnee is er keuze genoeg.

Beter dan Prozac

Het is bijna niet uit te leggen hoe happy ik word van op Texel zijn. De magie van het eiland, de zeelucht, de stilte, de rust. Nu, buiten het seizoen zelfs nog meer dan anders (dan moet je het echt even zoeken). Ik kom hier zo graag! Dit was voor nu de laatste keer dit jaar. En daar heb ik kneiterhard van genoten. In rust gewerkt aan wat af moest, met een glas wijn bij de open haard, tien uur onafgebroken geslapen, gewandeld, heerlijk gegeten. Alles waar ik blij van word. De perfecte afsluiter van een periode vol stress en onrust. Tot volgend jaar Texel!

Meer Texel tips vind je hier 

Gepubliceerd op 1 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.