Vakantie in eigen land – de magie van TexelVakantie in eigen land – de magie van Texel

De allereerste keer dat ik op Texel was was ik 27 weken zwanger van onze dochter. Die herinnering is wat getekend door het feit dat ik dacht dat ik ging bevallen en we even hebben overwogen om me van het eiland af te laten vliegen. Dat bleek gelukkig niet nodig en ons moppie bleef rustig tot 42 weken zitten (maar dat is een heel ander verhaal). Het was wel het begin van mijn liefde voor Texel, hoewel het daarna nog een aantal jaren zou duren voor ik terug zou gaan.

De liefde bleek nog even innig toen ik in 2016 op uitnodiging naar Texel kwam voor Texel Culinair. Een weekend lang mocht ik me onder laten dompelen in alles wat Texel Culinair te bieden heeft. En dat is nogal veel kan ik je inmiddels vertellen. Vanaf dat weekend was het hek van de dam en kwam ik meerdere keren per jaar waar het kon.

Wat maakt Texel zo bijzonder

Het begint eigenlijk al als je op de boot stapt. Het geschreeuw van de meeuwen (de enige plek ook waar ik die tolereer), de wind in je haren, de wetenschap dat je straks lekker uit kunt waaien op het strand. Bovendien, je bent er al in 20 (boot)minuten. Perfect! Ik heb op verschillende manieren op het eiland inmiddels geslapen. Van het prachtige hotel Opduin, tot een vakantiehuisje op Dennenoord maar ook via Airbnb.

Texel Culinair

Ongeacht het seizoen, ongeacht het weer, er is genoeg te doen op Texel. Ik word inténs gelukkig van het strand, liefst juist niet in de zomer. Dus een wandeling langs het strand, lunchen aan het strand, het maakt niet uit. Blij tot in mijn tenen. Culinair gezien is er echt héél veel keuze op Texel. Dit keer aten we in het geweldige Kook Atelier,  maar ga zeker ook een keer naar ’t Pakhuus of eet lekker in een strandtent.  Voor iedere smaak en portemonnee is er keuze genoeg.

Beter dan Prozac

Het is bijna niet uit te leggen hoe happy ik word van op Texel zijn. De magie van het eiland, de zeelucht, de stilte, de rust. Nu, buiten het seizoen zelfs nog meer dan anders (dan moet je het echt even zoeken). Ik kom hier zo graag! Dit was voor nu de laatste keer dit jaar. En daar heb ik kneiterhard van genoten. In rust gewerkt aan wat af moest, met een glas wijn bij de open haard, tien uur onafgebroken geslapen, gewandeld, heerlijk gegeten. Alles waar ik blij van word. De perfecte afsluiter van een periode vol stress en onrust. Tot volgend jaar Texel!

Meer Texel tips vind je hier 

Gepubliceerd op 1 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]