Vakantie in eigen land – de magie van TexelVakantie in eigen land – de magie van Texel

De allereerste keer dat ik op Texel was was ik 27 weken zwanger van onze dochter. Die herinnering is wat getekend door het feit dat ik dacht dat ik ging bevallen en we even hebben overwogen om me van het eiland af te laten vliegen. Dat bleek gelukkig niet nodig en ons moppie bleef rustig tot 42 weken zitten (maar dat is een heel ander verhaal). Het was wel het begin van mijn liefde voor Texel, hoewel het daarna nog een aantal jaren zou duren voor ik terug zou gaan.

De liefde bleek nog even innig toen ik in 2016 op uitnodiging naar Texel kwam voor Texel Culinair. Een weekend lang mocht ik me onder laten dompelen in alles wat Texel Culinair te bieden heeft. En dat is nogal veel kan ik je inmiddels vertellen. Vanaf dat weekend was het hek van de dam en kwam ik meerdere keren per jaar waar het kon.

Wat maakt Texel zo bijzonder

Het begint eigenlijk al als je op de boot stapt. Het geschreeuw van de meeuwen (de enige plek ook waar ik die tolereer), de wind in je haren, de wetenschap dat je straks lekker uit kunt waaien op het strand. Bovendien, je bent er al in 20 (boot)minuten. Perfect! Ik heb op verschillende manieren op het eiland inmiddels geslapen. Van het prachtige hotel Opduin, tot een vakantiehuisje op Dennenoord maar ook via Airbnb.

Texel Culinair

Ongeacht het seizoen, ongeacht het weer, er is genoeg te doen op Texel. Ik word inténs gelukkig van het strand, liefst juist niet in de zomer. Dus een wandeling langs het strand, lunchen aan het strand, het maakt niet uit. Blij tot in mijn tenen. Culinair gezien is er echt héél veel keuze op Texel. Dit keer aten we in het geweldige Kook Atelier,  maar ga zeker ook een keer naar ‘t Pakhuus of eet lekker in een strandtent.  Voor iedere smaak en portemonnee is er keuze genoeg.

Beter dan Prozac

Het is bijna niet uit te leggen hoe happy ik word van op Texel zijn. De magie van het eiland, de zeelucht, de stilte, de rust. Nu, buiten het seizoen zelfs nog meer dan anders (dan moet je het echt even zoeken). Ik kom hier zo graag! Dit was voor nu de laatste keer dit jaar. En daar heb ik kneiterhard van genoten. In rust gewerkt aan wat af moest, met een glas wijn bij de open haard, tien uur onafgebroken geslapen, gewandeld, heerlijk gegeten. Alles waar ik blij van word. De perfecte afsluiter van een periode vol stress en onrust. Tot volgend jaar Texel!

Meer Texel tips vind je hier 

Gepubliceerd op 1 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juli 2021
tasting box boeklancering susan aretz
 
Boeklancering Susan Aretz

Apetrots ben ik op m'n nieuwe boek Wereldwijd Borreltijd. Om die feestelijk te lanceren organiseer ik de tofste vrijdagmiddagborrel. En jij kunt daar bij zijn!!
14 juli 2021
Susan Aretz laptop
 
Zomerpauze – een terugblik

Nostalgisch ben ik meestal rond mijn verjaardag. Soms met oud & nieuw. Maar nu ook op de rand van de zomer. Tijd voor een terugblik.
6 juli 2021
 
Geboorte en verlies, twee herinneringen

Ieder jaar op de verjaardag van onze dochter denk ik aan het kindje dat die zonder moeder viert. Herinneringen die met elkaar zijn verbonden.
1 juli 2021
Susan Aretz BBQ
 
De maand van Susan – juni

Géén idee hoe het kan, maar het is gewoon al weer juli. We zijn halverwege het jaar. Hoog tijd dus om heel even stil te staan en terug te kijken..
30 juni 2021
vegan summer review
 
Vegan summer van Milou van der Will

Wil je af van de groentespiesjes en juist inspiratie voor spannende vegan BBQ recepten dan heeft Milou van der Will de inspiratie voor je!
30 juni 2021
Susan Aretz borrelbox
 
Susan Aretz lanceert eigen borrelboxen

Zullen we binnenkort borrelen? Ik heb namelijk al mijn borrelfavorieten voor je verzameld in 3 verschillende borrelboxen. En die kun je nú bestellen!