Vakantie in eigen land – de magie van TexelVakantie in eigen land – de magie van Texel

De allereerste keer dat ik op Texel was was ik 27 weken zwanger van onze dochter. Die herinnering is wat getekend door het feit dat ik dacht dat ik ging bevallen en we even hebben overwogen om me van het eiland af te laten vliegen. Dat bleek gelukkig niet nodig en ons moppie bleef rustig tot 42 weken zitten (maar dat is een heel ander verhaal). Het was wel het begin van mijn liefde voor Texel, hoewel het daarna nog een aantal jaren zou duren voor ik terug zou gaan.

De liefde bleek nog even innig toen ik in 2016 op uitnodiging naar Texel kwam voor Texel Culinair. Een weekend lang mocht ik me onder laten dompelen in alles wat Texel Culinair te bieden heeft. En dat is nogal veel kan ik je inmiddels vertellen. Vanaf dat weekend was het hek van de dam en kwam ik meerdere keren per jaar waar het kon.

Wat maakt Texel zo bijzonder

Het begint eigenlijk al als je op de boot stapt. Het geschreeuw van de meeuwen (de enige plek ook waar ik die tolereer), de wind in je haren, de wetenschap dat je straks lekker uit kunt waaien op het strand. Bovendien, je bent er al in 20 (boot)minuten. Perfect! Ik heb op verschillende manieren op het eiland inmiddels geslapen. Van het prachtige hotel Opduin, tot een vakantiehuisje op Dennenoord maar ook via Airbnb.

Texel Culinair

Ongeacht het seizoen, ongeacht het weer, er is genoeg te doen op Texel. Ik word inténs gelukkig van het strand, liefst juist niet in de zomer. Dus een wandeling langs het strand, lunchen aan het strand, het maakt niet uit. Blij tot in mijn tenen. Culinair gezien is er echt héél veel keuze op Texel. Dit keer aten we in het geweldige Kook Atelier,  maar ga zeker ook een keer naar ’t Pakhuus of eet lekker in een strandtent.  Voor iedere smaak en portemonnee is er keuze genoeg.

Beter dan Prozac

Het is bijna niet uit te leggen hoe happy ik word van op Texel zijn. De magie van het eiland, de zeelucht, de stilte, de rust. Nu, buiten het seizoen zelfs nog meer dan anders (dan moet je het echt even zoeken). Ik kom hier zo graag! Dit was voor nu de laatste keer dit jaar. En daar heb ik kneiterhard van genoten. In rust gewerkt aan wat af moest, met een glas wijn bij de open haard, tien uur onafgebroken geslapen, gewandeld, heerlijk gegeten. Alles waar ik blij van word. De perfecte afsluiter van een periode vol stress en onrust. Tot volgend jaar Texel!

Meer Texel tips vind je hier 

Gepubliceerd op 1 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!