Weekmenu 2022 – week 13



Geniet deze week van heerlijke, budgetvriendelijke recepten die goed voor te bereiden zijn en zó klaar zijn.

Omdat het straks écht niet meer kan nog één keer een lekker spruitjesrecept in dit weekmenu. Ook groenten als witlof en spitskool mogen deze week niet ontbreken.

Maar we maken er net even andere gerechten mee dan je normaliter zou doen.

Laten we dan, na zo’n gezonde week, in het weekend lekker uitpakken met een rijke koffiecake met een dikke laag botercrème. Smullen geblazen!

Maak je een of meerdere recepten, dan vind ik het natuurlijk super leuk als je dat met me deelt. Wat je ook gaat eten, maak er een fijne week van.

Weekmenu 2022 – week 13

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Gebakken spruitjes met miso kip
  2. Quiche met witlof, ham en kaas
  3. Snelle kippensoep met groente
  4. Roerbak met spitskool & champignons
  5. Gnocchi uit de oven
  6. Koffiecake met Amarula botercrème

maandag – Gebakken spruitjes met misokip

Gebakken spruitjes met miso kip

Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij misokip serveert ben je helemaal blij.

dinsdag – Quiche witlof, ham en kaas

quiche met witlof ham kaas

Deze quiche is een heerlijke variatie op de traditionele witlof ham en kaas,. Makkelijk voor te bereiden, budget vriendelijk en héél lekker!

woensdag – Snelle kippensoep met gember

gember en kippensoep

Een kommetje comfortfood, dat is deze kippensoep met gember en héél veel groente zeker. Een van mijn lievelingssoepen.

donderdag – Super snelle roerbak met spitskool

snelle roerbak met spitskool

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker

vrijdag – Gnocchi uit de oven

vegan gnocchi

Alles wordt lekkerder van gnocchi, zo simpel is het! Deze gnocchi uit de oven is dan ook een topafsluiter voor je week.

weekendtip – Koffiecake met Amarula botercrème

koffiecake met botercreme

Of je deze koffiecake nu met of zonder botercrème maakt is aan jou, maar genieten is het hoe dan ook. Fijn weekend!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
1 volle el miso
3 el maple syrup
1 tl sriracha
2 tenen knoflook
½ limoen
4 kippendijen
600 gram spruitjes
2 el neutrale olie
200 gram zilvervliesrijst

dinsdag
1 rode ui
2 stronken witlof
goede scheut olijfolie
30 gram boter
1 el  suiker
75 g stilton (of een andere blauwe kaas die je lekker vindt)
100g hamreepjes
200ml room
2 eieren
100g belegen kaas
1 rol kant en klaar roomboter bladerdeeg

woensdag
1el neutrale olie
1 ui
1 teen knoflook
duimgroot stuk verse gember
1 pot Maggi basis voor kippensoep (ieder ander merk is ook prima)
1 kipfilet van ongeveer 175
2 zakken fijne soepgroente (á 200g)
1 paprika
½ limoen
optioneel: chiliflakes voor wat extra pit

donderdag
400g spitskool
250g champignons
2 tl sesamolie
1-2 el sojasaus (Tomasu)
½ – 1 tl sambal (of Sweet chilisaus, voor minder pittig of juist srirachi voor extra pit)
¼ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Voor erbij: noodles (of rijst)
gehakte pinda’s voor erover (of gebakken uitjes)

vrijdag
800 gram gnocchi
2 el olijfolie
2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
250 gram cherry tomaatjes
75 gram Kalamata olijven
verse basilicum, naar smaak
optioneel: 1 bol buffelmozzarella

Weekendtip
100 gram halfvolle of volle melk
20 gram Amarula Ethiopian Coffee
25 gram afgekoelde espresso
140 gram zachte boter
100 gram lichte basterdsuiker
75 gram rietsuiker
1 tl vanille extract
3 eieren
180 gram bloem (gezeefd)
60 gram amandelmeel
2 ½ tl bakpoeder

voor de botercreme
125 gram zachte boter
200 gram poedersuiker
5 gram espressopoeder
15 gram cappuccinopoeder
½ – 1 el Amarula Ethiopian Coffee

Gepubliceerd op 25 maart 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!