Gebakken spruitjes met miso kip



Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij kip gemarineerd in miso en maple syrup serveert ben je helemaal blij.

Tel je daarbij op dat je in ongeveer een kwartiertje aan tafel zit en ruim 150 gram groente per persoon eet dan is er volgens mij geen enkele reden meer om dit spruitjesrecept niet heel snel te gaan maken.

Gebakken spruitjes werkt het beste in een grote pan, op hoog vuur en je spruitjes in kwarten gesneden. Niet te vaak omscheppen, maar ze de kans geven even echt dicht te schroeien. Zó veel lekkerder dan gekookte spruitjes.

In de tijd dat je spruitjes bakken schroei je ook de gemarineerde kip op hoog vuur aan. Zorg je dan vervolgens dat je ook al je rijst aan het koken hebt, dan kun je in minder dan 15 minuten aan tafel. Wie wil dat nou niet? Ik leg je uit hoe je al dit lekkers heel eenvoudig maakt.

Voor vier personen

1 volle el miso
3 el maple syrup
1 tl sriracha
2 tenen knoflook
sap van ½ limoen
4 kippendijen
600 gram spruitjes, in kwarten gesneden
2 el zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst

Gebakken spruitjes met miso kip

Gebakken spruitjes met miso kip

Maak als eerst de marinade voor je misokip door de miso goed te mengen met de maple syrup, sriracha, knoflook en limoensap. Leg daar je kip in en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dit kun je eventueel ook al de ochtend voor je gaat eten doen. Zet afgedekt in koelkast tot gebruik. Als je de kip gaat bakken haal je die een half uurtje voor de tijd uit de koelkast.

Gebakken spruitjes

Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook. Kook daar de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in gaar. Verhit voor je gebakken spruitjes een grote wok of koekenpan met de zonnebloemolie. Spruitjes bak je daar 5 minuten op hoog vuur in aan, terwijl je regelmatig maar niet te vaak omschept.

Gebakken misokip

Laat de misokip uitlekken (marinade niet weggooien!) .Op hoog vuur – in aparte koekenpan, zonder olie  – bak je die in 10 -12 minuten goudbruin en gaar. De rest van de marinade giet je – na de eerst 5 minuten wokken/bakken – bij de gebakken spruitjes. Even omscheppen en vuur iets lager tot de kip en rijst klaar zijn.

Serveer je gebakken spruitjes met misokip en rijst, eventueel met nog een kneepje limoensap door de spruitjes heen voor wat extra frisheid.

Gepubliceerd op 7 januari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.