Gebakken spruitjes met miso kip



Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij kip gemarineerd in miso en maple syrup serveert ben je helemaal blij.

Tel je daarbij op dat je in ongeveer een kwartiertje aan tafel zit en ruim 150 gram groente per persoon eet dan is er volgens mij geen enkele reden meer om dit spruitjesrecept niet heel snel te gaan maken.

Gebakken spruitjes werkt het beste in een grote pan, op hoog vuur en je spruitjes in kwarten gesneden. Niet te vaak omscheppen, maar ze de kans geven even echt dicht te schroeien. Zó veel lekkerder dan gekookte spruitjes.

In de tijd dat je spruitjes bakken schroei je ook de gemarineerde kip op hoog vuur aan. Zorg je dan vervolgens dat je ook al je rijst aan het koken hebt, dan kun je in minder dan 15 minuten aan tafel. Wie wil dat nou niet? Ik leg je uit hoe je al dit lekkers heel eenvoudig maakt.

Voor vier personen

1 volle el miso
3 el maple syrup
1 tl sriracha
2 tenen knoflook
sap van ½ limoen
4 kippendijen
600 gram spruitjes, in kwarten gesneden
2 el zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst

Gebakken spruitjes met miso kip

Gebakken spruitjes met miso kip

Maak als eerst de marinade voor je misokip door de miso goed te mengen met de maple syrup, sriracha, knoflook en limoensap. Leg daar je kip in en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dit kun je eventueel ook al de ochtend voor je gaat eten doen. Zet afgedekt in koelkast tot gebruik. Als je de kip gaat bakken haal je die een half uurtje voor de tijd uit de koelkast.

Gebakken spruitjes

Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook. Kook daar de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in gaar. Verhit voor je gebakken spruitjes een grote wok of koekenpan met de zonnebloemolie. Spruitjes bak je daar 5 minuten op hoog vuur in aan, terwijl je regelmatig maar niet te vaak omschept.

Gebakken misokip

Laat de misokip uitlekken (marinade niet weggooien!) .Op hoog vuur – in aparte koekenpan, zonder olie  – bak je die in 10 -12 minuten goudbruin en gaar. De rest van de marinade giet je – na de eerst 5 minuten wokken/bakken – bij de gebakken spruitjes. Even omscheppen en vuur iets lager tot de kip en rijst klaar zijn.

Serveer je gebakken spruitjes met misokip en rijst, eventueel met nog een kneepje limoensap door de spruitjes heen voor wat extra frisheid.

Gepubliceerd op 7 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.