Gebakken spruitjes met miso kip



Spruitjes worden nootachtig van smaak als je ze op hoog vuur bakt. Als je daarbij kip gemarineerd in miso en maple syrup serveert ben je helemaal blij.

Tel je daarbij op dat je in ongeveer een kwartiertje aan tafel zit en ruim 150 gram groente per persoon eet dan is er volgens mij geen enkele reden meer om dit spruitjesrecept niet heel snel te gaan maken.

Gebakken spruitjes werkt het beste in een grote pan, op hoog vuur en je spruitjes in kwarten gesneden. Niet te vaak omscheppen, maar ze de kans geven even echt dicht te schroeien. Zó veel lekkerder dan gekookte spruitjes.

In de tijd dat je spruitjes bakken schroei je ook de gemarineerde kip op hoog vuur aan. Zorg je dan vervolgens dat je ook al je rijst aan het koken hebt, dan kun je in minder dan 15 minuten aan tafel. Wie wil dat nou niet? Ik leg je uit hoe je al dit lekkers heel eenvoudig maakt.

Voor vier personen

1 volle el miso
3 el maple syrup
1 tl sriracha
2 tenen knoflook
sap van ½ limoen
4 kippendijen
600 gram spruitjes, in kwarten gesneden
2 el zonnebloemolie
200 gram zilvervliesrijst

Gebakken spruitjes met miso kip

Gebakken spruitjes met miso kip

Maak als eerst de marinade voor je misokip door de miso goed te mengen met de maple syrup, sriracha, knoflook en limoensap. Leg daar je kip in en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Dit kun je eventueel ook al de ochtend voor je gaat eten doen. Zet afgedekt in koelkast tot gebruik. Als je de kip gaat bakken haal je die een half uurtje voor de tijd uit de koelkast.

Gebakken spruitjes

Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook. Kook daar de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in gaar. Verhit voor je gebakken spruitjes een grote wok of koekenpan met de zonnebloemolie. Spruitjes bak je daar 5 minuten op hoog vuur in aan, terwijl je regelmatig maar niet te vaak omschept.

Gebakken misokip

Laat de misokip uitlekken (marinade niet weggooien!) .Op hoog vuur – in aparte koekenpan, zonder olie  – bak je die in 10 -12 minuten goudbruin en gaar. De rest van de marinade giet je – na de eerst 5 minuten wokken/bakken – bij de gebakken spruitjes. Even omscheppen en vuur iets lager tot de kip en rijst klaar zijn.

Serveer je gebakken spruitjes met misokip en rijst, eventueel met nog een kneepje limoensap door de spruitjes heen voor wat extra frisheid.

Gepubliceerd op 7 januari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.