Weekmenu 2021 – week 37
Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.
Het gebeurt niet vaak dat ik twee weken achter elkaar gewoon geen tijd heb om een weekmenu voor jullie te maken. Of beter gezegd, dat gebeurt nooit.
Maar met helaas maar 24 uur in een dag, gecombineerd met een boek en ginlancering, bleek het simpelweg niet te doen.
Gelukkig is het weekmenu terug en kun je weer kiezen uit 5 heerlijke, makkelijke recepten voor doordeweeks en iets éxtra lekkers voor het weekend.
Weekmenu 2021 – week 37
Dit staat er op het (week)menu:
- Pastasalade met asperges & halloumi
- Gebakken rijst met tofu
- Minestronesoep
- Mexicaanse bonen met kip
- Cottage pie met puree
- Brownies met cheesecake
maandag – Pastasalade met asperges & halloumi
Een makkelijke maandag met een super snelle pastasalade. Bijzonder lekker door de gegrilde halloumi
dinsdag – Gebakken rijst met tofu
Dit is zo’n super simpel rijstrecept waar je perfect restjes rijst voor kunt gebruiken. Probeer maar eens!
woensdag -Maaltijd minestronesoep
Een goedgevulde soep is de perfecte maaltijd voor de drukke woensdag met sport & clubjes. En iedereen kan mee eten!
donderdag – Mexicaanse bonen met kip
Van een borrelhapje naar een Mexicaanse maaltijd. Doen we gewoon. Een makkelijk en snel recept voor doordeweeks.
vrijdag – Ovenschotel met puree en gehakt
Een heerlijke ovenschotel die goed gevuld is met puree, groenten en gehakt. En heel makkelijk voor te bereiden is. Een familie favoriet.
weekendtip – Brownie met cheesecake
Mijn lekkerste brownierecept maakte ik nóg lekkerder door een topping van cheesecake en kersen. Have mercy!
Boodschappenlijst voor het weekmenu
maandag
200g verschillend gekleurde mini tomaatje
200g groene asperges
2el zongedroogde tomaatjes
1el kappertjes
1 pak halloumi kaas, in plakken (ik gebruik Dodoni)
verse munt, naar smaak
1 el vers citroensap
2el lekkere extra vierge olijfolie
400g pasta naar keuze
dinsdag
400 gram gekookte rijst, volledig afgekoeld
1 ui
1 teen knoflook
10 gram geraspte gember
2 el zonnebloemolie
1 pak pikante tofublokjes van AH (180 gram) uiteraard kan iedere andere gekruide tofu ook
½ – 1 el Gochujang pasta (Koreaanse peperpasta, te koop bij de toko)
2 -3 el Kimchi (ik gebruikte nu Sauercrowd kimchi)
1 zak gedopte edemame (toko) à 400 gram
2 el sojasaus (Tomasu)
1 tl sesamolie
bosje lente uitjes
zwart sesamzaad, optioneel
woensdag
1 ui
1teen knoflook
2el olie
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 oranje paprika
1 prei
½ courgette
1L groentebouillon
1 blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap (Mutti)
1 pot bonenmix (HAK)
1tl tijm
1tl oregano
3 blaadjes laurier
1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
(kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)
donderdag
1 ui
½ rode chilipeper
1 teen knoflook
1el olie
4 kippendijen (zonder bot)
1 paprika
½ – 1 tl gerookt paprikapoeder
optioneel: chiliflakes naar smaak voor meer pit
1 blikje mais (300g)
1 blik chilibonen (400g)
voor erbij: gekookte rijst, naar keuze
vrijdag
1kg kruimige aardappelen
flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
1 ui
1 teen knofloo
150g wortel
100g champignon
1 prei
200g diepvrieserwtjes
500g rundergehakt
1el tomatenpuree
2el worcestershiresaus
1tl gedroogde tijm
Weekendtip
250g roomboter
175g zeezout karamel chocola (Tony’s Chocolonely)
250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1 tl vanille
50g bloem
65g cacao
400g roomkaas
100g fijne suiker
75ml slagroom
2 eieren
1 blik kersenvlaaivulling (HAK)
Gepubliceerd op 10 september 2021