Verspillingsvrij weekmenu #38



Verspillingsvrij weekmenu

Maandag            rijstsalade met paprika & sardientjes
Een toffe manier om met vis uit blik iets heerlijks op tafel te zetten

dinsdag                kikkererwtencurry met spinazie
Met ingrediënten uit de voorraadkast, aangevuld met verse spinazie maak je heel eenvoudig deze milde curry

woensdag          sticky drumsticks met noodles
Kleverige kip, die je natuurlijk lekker met je handen eet. Yum!

donderdag         italiaanse witlof ham & kaas
een variant op de klassieker, maar net zo onweerstaanbaar.

vrijdag                  verspillingsvrije plaatpizza
de állerlekkerste manier om eventuele restjes op te maken is natuurlijk met een pizza!

weekendtip       Briochebrood uit de oven met mango & bosbessen
maak vrijdag- of zaterdagavond alvast klaar en geniet van een heerlijk, decadent ontbijt de dag erna

Boodschappenlijstje zonder verspilling

Dit keer is het boodschappenlijstje voor de hele week, in plaats van per dag. Ik heb een onderverdeling gemaakt tussen wat je vers inkoopt en wat je evt. uit de voorraad- en koelkast kunt gebruiken. Check dus of wat ik in de voorraadkast heb staan ook bij jou staat, anders voeg je dat toe aan je lijstje.

Boodschappen

1 pak rijst naar keuze (à 400g)
2 uien
3 teentjes knoflook
6 puntpaprika’s
1el tomatenpuree
250g tomaatjes
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
15g platte peterselie
Verse gember (stukje van 5 cm)
2 blikken kikkererwten (à 400g)
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 limoen
400g verse spinazie
800g drumsticks
350g Japanse wokgroente
1 pak Zilvervliesrijst
Kilo witlof
175g gorgonzola, wil je de saus pittiger gebruik dan meer
8 plakjes rauwe ham (of zoals de Italianen het noemen, prosciutto crudo)
100g (Parmezaanse) kaas.
1kg kruimige aardappels
1 blik San Marzano tomaten
1 pak Koopmans pizzadeeg (vriezer) (ik gebruik ook nog wel eens Magioni bloemkoolpizza bodems hiervoor)
restjes groente, zoals (punt) paprika en tomaatjes
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
1 zakje mozzarella mini’s, Galbani
500g briochebrood
doosje met 6 eieren (L)
1 verse mango (of gebruik een doosje diepvriesblokjes)
200g bosbessen (of gebruik een doosje diepvries)
½ pak halfvolle melk

uit de voorraadkast

1el zonnebloemolie
zeezout
Versgemalen zwarte peper
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
4el ketchup
1 ½ el garam masala
1tl kerriepoeder
4el sojasaus
4el honing
3el oestersaus
1tl vijfkruidenpoeder
geroosterd sesamzaad
1tl sesamolie
srirachasaus of sambal
1el pindakaas
55g boter
50g bloem
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious) (optioneel!)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
1tl vanille extract
1tl gemalen kaneel
½ tl gemberpoeder

Gepubliceerd op 12 september 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!