Boekpresentatie Wat lunchen we vandaag?



goodiebag Wat lunchen we vandaag

Siematic Flagshipstore Amsterdam

Inmiddels voelt de witte keuken in de flagshipstore van Siematic een beetje als mijn eigen keuken, want de afgelopen tijd fotografeerden én filmden we regelmatig in deze prachtkeuken. Ook de cover van Wat lunchen we vandaag? werd er gefotografeerd. Super tof dus dat we de boekpresentatie hier vandaag mochten houden. In “mijn keuken” 😉

Vinum Naturale

Het fenomeen natuurwijnen – wijnen die worden gemaakt van druiven die groeien zonder bestrijdingsmiddelen en die niet worden gefilterd – leerde ik kennen via bevriende chef Alex Haupt. Hij bracht mij in contact bracht met Bruno, eigenaar van Vinum Naturale in Amsterdam. En zijn mooie Italiaanse natuurwijnen, een Piana dei Castelli Bianco en Prosecco Casa Belfi, Prosecco D.O.C “sur lie” werden vanmiddag geschonken. Santé! Meer informatie over de wijnen van Vinum Naturale vind je hier

Vedett

Dank je wel ook Vedett bier, voor de lekkerste (wit) biertjes die er, wat mij betreft zijn!

Goodiebag Wat lunchen we vandaag?

Een boekpresentatie is niet compleet zonder een goedgevulde goodiebag. En daar mocht ik dit keer een héleboel van mijn eigen favorieten instoppen. Dank je wel aan iedereen die daar een bijdragen aan leverde. Hou Smulpaapje overigens de komende dagen in de gaten, want ik ga nog een aantal exemplaren van deze goodiebag – mét de exclusie Smulpaapje lunchtas – weggeven… Dit zijn de producten die er in zitten:

Siciliaanse kruidenmix van Foodelicious

Ik gebruik ‘m in het boek o.a. voor de pizzamuffins, maar thuis met regelmaat ook om van een simpele tomatensaus een feestje te maken. Niets anders dan gedroogde kruiden, that’s it! Te koop in de winkel in Rotterdam, maar uiteraard ook online te bestellen!

Proper Corn popcorn

Het is onze lievelings, als we niet zelf poppen, de popcorn van Proper Corn. Liefst licht gezouten, maar stiekem zijn álle smaken lekker. Genieten dus! Onder andere te koop bij Marqt.

Rude Health

Mijn favoriete amandelmelk gebruik ik in het boek voor een gezonde smoothie, maar je kunt ‘m voor zoveel meer gebruiken. Zoals voor snelle choco pancakes of een goedgevulde ontbijtsmoothie. Oh en heel fijn, ook gewoon bij Albert Heijn te koop!

Farm Brother koekjes

Als je dan toch koekjes koopt, koop dan de lekkerste koekjes van de Farm Brothers. Ik kan serieus niet zeggen welke smaakt de állerlekkerste is, want dat zijn ze eigenlijk allemaal…. Oh en ze zijn ook fantastisch als bodem voor deze feestelijke cheesecake Te koop o.a. bij Marqt.

Fish Tales

Duurzame vis, in blik. Dat is Fish Tales, by Bart van Olphen. De tonijn stond al standaard in onze voorraadkast (voor mijn favoriete tonijnburgers!) maar de sardientjes komen daar nu bij. De recepten vind je op de site, de sardientjes zitten in de goodiebag 😉 en o.a. bij Albert Heijn.

Honingtomaatjes

Geen lunchtrommel is compleet zonder een handje van de lekkerste tomaatjes. Snoepgoed van de natuur vinden wij het. Ook lekker in een pasta, als je ze al niet zo – uit het vuistje – opsnoept!

Ella’s Kitchen – the Red One

Een van de favorieten van onze dochter en een knijpfruitje dat ik zonder bezwaar (mee)geef. Puur fruit, met liefde gemaakt door en in Ella’s Kitchen en in nog veel meer smaken verkrijgbaar, bij o.a. Albert Heijn.

Innocent smoothie

Puur sap, gemaakt van niks anders dan fruit. Daarom houden wij van de smoothies van Innocent. Omdat er ook geen rotzooi in zit om het langer te bewaren de smoothies graag gekoeld bewaren. Of meteen opdrinken natuurlijk, dat mag ook 😉 Op diverse to go plekken én in de supermarkt te koop.

Primal Pantry

Tussendoorreepjes, voor als je onderweg bent en je trek op een gezonde manier wilt stillen. Vrij van granen, zuivel, geraffineerde suikers en plantaardige oliën. Alleen maar pure ingrediënten. Oh en gewoon lekker 😉 Te koop bij Albert Heijn en Marqt.

En met het risico dat ik mensen vergeet

Niet alleen merken en PRbureaus dragen vandaag hun steentje bij, ook een heleboel lieve mensen zijn megadruk geweest met de voorbereiding van dit feestje. Dank je wel Ton (mijn manager, the Cooking Resolution), voor alles eigenlijk. Thank you Alex, you rock!. Dank je wel Nieuw Amsterdam, wat ben ik blij met jullie! En niet in de laatste plaats dank je wel Jochem Myjer, dat je het eerste exemplaar van dit boek in ontvangst wilde nemen. Echt te gek!

 

Gepubliceerd op 11 september 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.