Menu van de week #3



Wellicht is harissa *) niet een ingrediënt dat je standaard in huis hebt, maar ik geef je 2 goede redenen om het deze week alsnog aan te schaffen. Het geeft namelijk super smaak aan zowel het gerecht van dinsdag, als van donderdag.

Met alle restjes groente maak je dan vrijdag op, zodat je én niks verspilt en ook nog eens budgetvriendelijk je week afsluit!

Smulpaapje weekmenu

Maandag            Zuurkoolschotel met worstjes 
Heel goed helemaal van te voren klaar te maken. Dus niet alleen lekker, maar ook efficiënt koken.

Dinsdag              Gebakken zalm met spinazie & aardappeltjes
Met één ingrediënt maak je van een "gewoon stukje gebakken" zalm een spannend gerecht

Woensdag          Pasta met gerookte kip & pancetta
Dit is een pasta in de categorie, niet te vaak eten maar wel ongegeneerd van genieten. Want oh wat is ‘ie lekker romig

Donderdag         Taco’s met mais & kikkererwten
Uitgekozen door onze 6jarige, met haar favorieten mais én kikkererwten in één gerecht.

Vrijdag                 Boerenomelet
Restjes groente over? Dan is dit een smakelijk budgetgerecht om die in op te maken. Of volg de suggesties van het recept

Ontbijttip              Zelfgebakken speltbrood
Niet hoeven kneden en tóch wakker worden met versgebakken brood? Het kan!

Boodschappenlijstje

1kg kruimige aardappels
500g zuurkool, uitgelekt
125ml  creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
4 zalmfilets, à 125g (met huid)
Klein potje harissa (Souq Nadia & Merijn)
1kg krielaardappeltjes
600g spinazie
225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
250ml slagroom
kippenbouillonblokjes
verse platte peterselie
100g pancetta
4 maiskolven
100g feta, verkruimeld
koriander
1 limoen
1 blik kikkererwten (à 400g)
za’atar (Nadia & Merijn Souq)
sumak (Nadia & Merijn Souq)
12 mini tortilla’s (Mesa Mexicana, oa bij Albert Heijn)1 prei
1 rode paprika
1 lenteui
6 eieren
gedroogde gist
1kg speltbloem
90g lijnzaad
80g zonnebloempitten

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je dit nog in huis hebt

melk
boter
nootmuskaat
gerookt paprikapoeder
appelstroop
zout & peper
Panko
geraspte kaas
olie
halfvolle yoghurt
knoflook
Parmezaanse kaas
maple syrup (of gebruik honing)
grof zeezout
 

*) Recepten met harissa

Geïnspireerd door het gebruik van harissa in je gerechten? Probeer dan ook eens deze soep! Restje harissa over? Bewaar 'm dan in het potje, afgesloten, in de koelkast.

Gepubliceerd op 11 januari 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!