Smulpaapje weekmenu #24



Er staat weer een lang weekend op de planning en wij hebben zelfs de dagen daarna vrij van school, dus gaan we ons heerlijk een weekje vermaken met het gezin. Rustig opstaan, tijd met elkaar, na een hele hectische tijd is dat precies goed getimed.

Maar ook dan moet er natuurlijk gegeten worden. Wat zullen we deze week eens op tafel zetten?!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Mac & Cheese pasta met merquezworstjes
Niet zomaar een pasta met kaas, maar met net een beetje meer pit!

dinsdag                Aardappel – courgette cakejes
courgette is weer volop in het seizoen en er is zo veel lekkers mee te maken, zoals deze groente cakejes!

woensdag          Italiaanse witlof ham & kaas
de klassieker in een spannend jasje, met als bonus dat ‘ie lekker voor te bereiden is.

donderdag         Jacket Potato met romige prei
een goedgevulde aardappel zorgt voor een verrassend lekkere maaltijd, inclusief tips om tijd te besparen

vrijdag                  Rijstsalade met bonen & makreel
De ideale eenpansmaaltijd, die ook nog eens lekker en lekker snel klaar is

weekendtip       Panzanella salade
De perfécte en meest smakelijke manier om oud brood op te maken en dit weekend wat lekkers te eten is deze Italiaanse salade

Boodschappenlijstje

maandag
250g Macaroni Grande (AH of andere grote macaroni)
4el boter
40g bloem
500ml melk
175g geraspte kaas
½ tl paprikapoeder
100g merquez worstjes
60g panko 

dinsdag
1 courgette
200g gare gekookte/gestoomde aardappel
75g gerookte zalm
1 ei
optioneel: chilivlokken voor wat pit
Verder nodig: bloem

woensdag
Kilo witlof
55g boter
50g bloem
Halfvolle melk
175g gorgonzola
150g Rauwe ham
Twee handjes geraspte (Parmezaanse) kaas.
1kg aardappels, voor puree

donderdag
4 grote aardappels
3 stengels prei (750g)
2el olie
10 takjes tijm
4 plakken bacon
100ml witte wijn (of gebruik bouillon)
3-4el slagroom
75g pittig (geraspte) kaas

vrijdag
300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (à 400g)
1 komkommer
2 tomaten
½ rode ui
½ rode paprika
15g platte peterselie
3tl kappertjes
1el frambozenazijn of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
1 blikje gegrilde makreel 

weekendtip
1,5 kg rijpe tomaten
1 stokbrood, in grove stukken (maar ieder oud brood kan, reken dan op ongeveer 4 sneetjes)
3 volle tl kappertjes
1 pot artisjokharten (à 180g)
5 (of meer) verse basilicumblaadjes
2tl goede balsamico
4el van de lekkerste olijfolie
optioneel: 1-2 ansjovisfilets

 

 

Gepubliceerd op 5 juni 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.