Weekmenu #12



In dit weekmenu vind je een aantal recepten terug die ooit in een kerstmenu zaten. Gek? Nee hoor, het is wat mij betreft het beste bewijs dat je goed en lekker kunt eten op alle momenten in het jaar!

Geniet deze week van een budgetvriendelijke pasta, een heerlijke visburger maar ook van lekker lichte verse loempia's en zelfs van een goed gevulde croissant. Eet smakelijk!

Maandag            Verse loempia’s eventueel in combinatie met een kom Vietnamese noodlesoep
We aten ze recent weer in Berlijn en onze dochter vond ze zó lekker dat we ze thuis zelf maakten, met een aantal extra zodat ze die de dag erna mee in haar lunchtrommel kon nemen. Een goed excuus overigens ook om een betere foto te maken dan die van twee jaar geleden 😉

Dinsdag              Pasta met romige tonijnsaus
Een snelle, budgetvriendelijke pasta die perfect is voor drukke dinsdagen!

Woensdag         Zalmburgers met ovenfrietjes & groente naar keuze
Hoewel ze destijds onderdeel waren van het kerstmenu, kunnen deze visburgers ook héél prima op een doordeweekse woensdag. Met lekker eten hoef je tenslotte niet te wachten tot het december is!

Donderdag         Pizzabootjes van aubergine
Op deze manier is je aubergine niet alleen gezond, maar ook super lekker!

Vrijdag                 Taco’s met gehakt & mango
Een mild pittige gehaktsaus met het friszoete van mango. Het maakt deze taco’s éxtra lekker.

Ontbijttip              Bacon & Egg croissants
Omdat echt álles lekkerder wordt van bacon, zo simpel is het 😉

Boodschappenlijstje

125g cocktailgarnalen
1-2 avocado’s
1 komkommer
100g rijstvermicelli (toko of AH)
1 gerookte kipfilet
1 grote mango
1 wortel
verse munt (alleen de blaadjes)
1pakje rijstvellen (toko of AH)
1 limoen
1 flesje vissaus (toko of AH)
1 Zak pasta (500g)
1 bakje roomkaas met kruiden
150ml crème fraiche
250g kastanjechampignons, gesneden
Klein potje kappertjes
2 blikjes (160g) tonijn op water
750g aardappel
150g zalmfilet (zonder huid)
100g gerookte zalm
Potje dille/mosterdsaus (Ton’s)
1tl gedroogde bieslook
1 zak ovenfriet
groente naar keuze voor bij de zalmburgers
1 doosje eieren, 6 stuks
1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
2 paprika’s, kleur naar keuze
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum
2 aubergines
1 zakje kleine mozarella bolletjes (Galbani)
325g rundergehakt
1 blik zwarte bonen (à 400g)
1 pot milde tacosaus (à 230g)
1 mango
1 pak zachte mini tortilla’s (ik gebruikte Mesa Mexicana)
1 kleine krop ijsbergsla
125ml zure room
optioneel: verse koriander
1 rol croissantdeeg (6 stuks)
klein bosje verse bieslook
6 lange (dunne) plakken bacon (of gebruik Pancetta voor een Italiaans tintje)

Controleer of je deze ingrediënten nog in de koel-/voorraadkast hebt

Neutrale olie
knoflook
sjalotjes / uien
boter
Panko (AH of toko)
bloem
zonnebloemolie

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.