Weekmenu #18



Vanaf 8 mei heb ik een week lang een pop-up in de Stadskantine, waarbij 7 dagen lang er gerechten op de kaart staan die ik bedacht hebt. Nu snap ik ook dat niet iedereen in de gelegenheid is om daar voor naar Amsterdam te komen.

Dus ik heb voor jullie een weekmenu in petto met 5 van de gerechten daarin, die ook deze week geserveerd worden. In dit geval moet je alleen wel even zelf de keuken in 😉

Maandag            Mexicaanse bonenschotel
We serveren ‘m tijdens de pop-up in een vegetarische variant, maar dit is het origineel

Dinsdag              Zomerse ovenschotel
Met de groente kun je variëren naar hartenlust, zoals we je tijdens de pop-up ook zullen laten zien

Woensdag          Gevulde tomaat met rijst & spinazie
Deze heeft het pop-up menu dan weer niet gehaald, maar daarom maak je ‘m gewoon lekker zelf thuis!

Donderdag         Thaise gehaktballetjes met rijst
Inmiddels al bij heel veel mensen op tafel gezet, en dat doen we straks in Amsterdam ook.

Vrijdag                 Visburger met zoete aardappelfrietjes
Fastfood, maar dan op een manier zoals wij er van houden! Serveer op een broodje, of met zelfgemaakte zoete aardappelfrietjes. Dat recept vind je hier

Boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu

250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of gebruik kidneybonen als je het milder wilt)
1 zak tortillachips, naturel
1 zakje geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
2 courgettes
2 stronken broccoli
1 oranje paprika
2x rode ui
1 sinaasappel
6 lekkere worstjes naar keuze (400g)
10 takjes tijm
1 takje rozemarijn
4 coeur de boeuf tomaten
300g verse spinazie
100g ongekookte zilvervliesrijst
handje gele rozijnen
handje hazelnoten
1x Halloumi kaas (Midden Oosten supermarkt)
500g rundergehakt
1 duimgroot stuk verse gember
1 komkommer200ml kokosmelk
500g kabeljauw
100g spinazie
1 citroen
4-6 desembroodjes
3 zoete aardappels
 

Controleer of je deze ingrediënten nog in huis hebt

Neutrale (olijf)olie
ui
knoflook
maplesyrup
zout en versgemalen peper
extra vierge olijfolie
vissaus
(riet)suiker
1 limoen
sambal oelek (of currypasta)
worcestersaus
zoete chilisaus
pindakaas
ketjap manis
srirachi saus (of gebruik sambal)
gemberpoeder
knoflookpoeder
1 ei
Panko (grove Japanse broodkruim)
semolina (griesmeel)

Gepubliceerd op 2 mei 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.