Weekmenu #24



De zomer komt er echt weer aan, beloofd! Dus in dit weekmenu alvast een heleboel frisse, zomerse gerechten. De gerechten komen, zoals je inmiddels misschien al wel van me gewend bent, uit alle windstreken.

Uiteraard sluiten we de week af met een heerlijk ontbijtje voor Vaderdag! Eet je mee?

Maandag            Italiaanse kippenpastei
Deze kippenpastei, met héél veel groente, maak je gemakkelijk in het weekend, dan hoef je op maandag alleen maar even op te warmen!

Dinsdag               Broccolistamppot met geitenkaas
In 20 minuten een kilo groenten op tafel? Met deze stamppot lukt het!

Woensdag          Yaki udon noodles
Deze Japanse gebakken noedels met biefstuk zet je in een handomdraai op tafel. Ik at ze met shii-take en Chinese kool, maar je kunt met dit gerecht volop variëren!

Donderdag         Pasta met voorjaarsgroenten en garnalen
Even samen doperwtjes doppen en dan staat binnen een mum van tijd deze overheerlijke pasta op tafel!

Vrijdag                 Köfteburgers
Hamburgers met een Midden-Oosterse twist! Natuurlijk extra lekker met frietjes ernaast.

Ontbijttip            Rabarberpancakes
De avond voor vaderdag even de keuken in voor de compote, dan heb je op zondag een heerlijk ontbijt op bed: pancakes met rabarbercompote en gemarineerde aardbeien!

 

Boodschappenlijst

2 middelgrote zoete aardappels
1 prei
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
1kg kruimige aardappels
1kg broccoli
15g verse bieslook
200 gr shii-take of andere paddenstoelen
400 gr Chinese kool
2 bosjes lente-ui
500g verse doperwten
200g venkel
100g babyspinazie
1 courgette (ongeveer 300g)
1 citroen
20g verse koriander
een paar tomaten
1 rode ui
175g rabarber
1 sinaasappel
80ml appel/vlierbessensap
400g aardbeien
1 limoen
450g (gare) kip
400 gr biefstuk
500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
500g rundergehakt
500g ricotta
100g geitenkaas (ik gebruikt de bolletjes van Bettine)
1 pakje Boursin (à 150g)
½ L karnemelk
65g pijnboompitten
400 gr gedroogde udon-noedels  (toko)
350g spaghetti of linguini
4 hamburgerbroodjes naar keuze

Controleer of je deze ingrediënten in huis hebt

olijfolie
neutrale olie
knoflook
eieren
melk
gedroogde tijm
gedroogde oregano
nootmuskaat
zout en peper
Japanse sojasaus
mirin (zoete rijstwijn)
donkerbruine basterdsuiker
zwarte sesamzaadjes
sesamolie
knoflookkorrels
korianderpoeder
kurkuma
gerookt paprikapoeder
augurken
ketchup/mayonaise/mosterd
zelfrijzend bakmeel
bakpoeder
poedersuiker
honing

Optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Gepubliceerd op 14 juni 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.