Köfteburgers uit Sirocco



Van een zeer Westers gerecht maak je met een paar andere kruiden in één keer een Midden Oostenburger die super sappig is met een krokant korstje met dank aan het recept uit Sirocco van Sabrina Ghayour.

Ik serveerde ‘op een Engelse muffin, die ik roosterde en halveerde. Maar kies vooral het broodje dat jij lekker vindt, net als de topping.

Voor 4 burgers

500g rundergehakt
20g verse koriander, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 bosje lenteui, in fijne ringetjes
2tl knoflookkorrels
2tl korianderpoeder
2tl kurkuma
1tl gerookt paprikapoeder
2 eieren (maat L)
olie, om in te bakken
4 hamburgerbroodjes naar keuze

Voor erop/erbij

plakjes tomaat
augurk
dunne rode uienringen
ketchup/mayonaise/mosterd

Verse hamburgers met een Midden Oosten touch

Meng het gehakt met de koriander, lenteui, kruiden en eieren en meng heel goed. Verdeel in vier delen, rol van ieder deel een bal en druk dan plat tot een burger. Ik heb ze hierna even een uurtje in de koelkast gezet om op te laten stijven, maar dat hoeft niet.

Köfteburgers uit Sirocco

Verhit twee koekenpannen op middelhoog vuur en verhit een klein scheutje olie. Bak de burgers ongeveer 8 minuten aan iedere kant tot ze mooi goudbruin. Rooster in de tussentijd je broodjes en zet je toppings klaar, zodat straks iedereen zijn favoriete burger kan samenstellen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.