Köfteburgers uit Sirocco



Van een zeer Westers gerecht maak je met een paar andere kruiden in één keer een Midden Oostenburger die super sappig is met een krokant korstje met dank aan het recept uit Sirocco van Sabrina Ghayour.

Ik serveerde ‘op een Engelse muffin, die ik roosterde en halveerde. Maar kies vooral het broodje dat jij lekker vindt, net als de topping.

Voor 4 burgers

500g rundergehakt
20g verse koriander, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 bosje lenteui, in fijne ringetjes
2tl knoflookkorrels
2tl korianderpoeder
2tl kurkuma
1tl gerookt paprikapoeder
2 eieren (maat L)
olie, om in te bakken
4 hamburgerbroodjes naar keuze

Voor erop/erbij

plakjes tomaat
augurk
dunne rode uienringen
ketchup/mayonaise/mosterd

Verse hamburgers met een Midden Oosten touch

Meng het gehakt met de koriander, lenteui, kruiden en eieren en meng heel goed. Verdeel in vier delen, rol van ieder deel een bal en druk dan plat tot een burger. Ik heb ze hierna even een uurtje in de koelkast gezet om op te laten stijven, maar dat hoeft niet.

Köfteburgers uit Sirocco

Verhit twee koekenpannen op middelhoog vuur en verhit een klein scheutje olie. Bak de burgers ongeveer 8 minuten aan iedere kant tot ze mooi goudbruin. Rooster in de tussentijd je broodjes en zet je toppings klaar, zodat straks iedereen zijn favoriete burger kan samenstellen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 28 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.