Köfteburgers uit Sirocco

Van een zeer Westers gerecht maak je met een paar andere kruiden in één keer een Midden Oostenburger die super sappig is met een krokant korstje met dank aan het recept uit Sirocco van Sabrina Ghayour.
Ik serveerde ‘op een Engelse muffin, die ik roosterde en halveerde. Maar kies vooral het broodje dat jij lekker vindt, net als de topping.
Voor 4 burgers
500g rundergehakt
20g verse koriander, fijngehakt (alleen de blaadjes)
1 bosje lenteui, in fijne ringetjes
2tl knoflookkorrels
2tl korianderpoeder
2tl kurkuma
1tl gerookt paprikapoeder
2 eieren (maat L)
olie, om in te bakken
4 hamburgerbroodjes naar keuze
Voor erop/erbij
plakjes tomaat
augurk
dunne rode uienringen
ketchup/mayonaise/mosterd
Verse hamburgers met een Midden Oosten touch
Meng het gehakt met de koriander, lenteui, kruiden en eieren en meng heel goed. Verdeel in vier delen, rol van ieder deel een bal en druk dan plat tot een burger. Ik heb ze hierna even een uurtje in de koelkast gezet om op te laten stijven, maar dat hoeft niet.
Köfteburgers uit Sirocco
Verhit twee koekenpannen op middelhoog vuur en verhit een klein scheutje olie. Bak de burgers ongeveer 8 minuten aan iedere kant tot ze mooi goudbruin. Rooster in de tussentijd je broodjes en zet je toppings klaar, zodat straks iedereen zijn favoriete burger kan samenstellen. Eet smakelijk!
Gepubliceerd op 28 oktober 2016