Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen



Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

pasta knoflookgarnalen

Voor 4 personen

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel, flinterdun gesneden
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g), in blokjes
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (á 150g)
rasp van 1 citroen

Voor de knoflookgarnalen

500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes (meer knoflook mag natuurlijk altijd)
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Makkelijke en snelle maaltijd

Zet twee grote koekenpannen op het vuur, eentje voor de garnalen en de ander voor de groente. Zet tegelijkertijd water op om de pasta in te koken. In de pan voor de garnalen verwarm je, op laag vuur, de olie en de knoflook zonder dat de knoflook verkleurt. Hij hoeft alleen zijn smaak aan de olie af te geven. Laat rustig staan terwijl je de andere pan verhit met een beetje olie.

Voorjaarsgroente en pasta

Bak in de warme olie de blokjes courgette 3 minuutjes aan en voeg dan de venkel toe. Bak die ook 3 minuutjes mee, terwijl je regelmatig omschept. Kook nu ook de pasta en voeg in de laatste 3 minuten van de kooktijd de verse erwtjes toe. Giet daarna af en houd warm. Meng de Boursin bij de groente en laat smelten. Voeg aan de groente nu de spinazie en citroenrasp toe en schep om zodat de spinazie kan slinken. Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper.

Knoflookgarnalen

Haal de knoflook uit de warme olie (voorzicht, want heet!) en verhoog het vuur. Bak hier nu de garnalen in, tot ze allemaal mooi roze zijn. Schep in een diep bord de pasta, daarover de groente en tot slot de garnalen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.