Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen



Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

pasta knoflookgarnalen

Voor 4 personen

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel, flinterdun gesneden
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g), in blokjes
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (á 150g)
rasp van 1 citroen

Voor de knoflookgarnalen

500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes (meer knoflook mag natuurlijk altijd)
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Makkelijke en snelle maaltijd

Zet twee grote koekenpannen op het vuur, eentje voor de garnalen en de ander voor de groente. Zet tegelijkertijd water op om de pasta in te koken. In de pan voor de garnalen verwarm je, op laag vuur, de olie en de knoflook zonder dat de knoflook verkleurt. Hij hoeft alleen zijn smaak aan de olie af te geven. Laat rustig staan terwijl je de andere pan verhit met een beetje olie.

Voorjaarsgroente en pasta

Bak in de warme olie de blokjes courgette 3 minuutjes aan en voeg dan de venkel toe. Bak die ook 3 minuutjes mee, terwijl je regelmatig omschept. Kook nu ook de pasta en voeg in de laatste 3 minuten van de kooktijd de verse erwtjes toe. Giet daarna af en houd warm. Meng de Boursin bij de groente en laat smelten. Voeg aan de groente nu de spinazie en citroenrasp toe en schep om zodat de spinazie kan slinken. Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper.

Knoflookgarnalen

Haal de knoflook uit de warme olie (voorzicht, want heet!) en verhoog het vuur. Bak hier nu de garnalen in, tot ze allemaal mooi roze zijn. Schep in een diep bord de pasta, daarover de groente en tot slot de garnalen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.