Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen



Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

pasta knoflookgarnalen

Voor 4 personen

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel, flinterdun gesneden
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g), in blokjes
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (á 150g)
rasp van 1 citroen

Voor de knoflookgarnalen

500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes (meer knoflook mag natuurlijk altijd)
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Makkelijke en snelle maaltijd

Zet twee grote koekenpannen op het vuur, eentje voor de garnalen en de ander voor de groente. Zet tegelijkertijd water op om de pasta in te koken. In de pan voor de garnalen verwarm je, op laag vuur, de olie en de knoflook zonder dat de knoflook verkleurt. Hij hoeft alleen zijn smaak aan de olie af te geven. Laat rustig staan terwijl je de andere pan verhit met een beetje olie.

Voorjaarsgroente en pasta

Bak in de warme olie de blokjes courgette 3 minuutjes aan en voeg dan de venkel toe. Bak die ook 3 minuutjes mee, terwijl je regelmatig omschept. Kook nu ook de pasta en voeg in de laatste 3 minuten van de kooktijd de verse erwtjes toe. Giet daarna af en houd warm. Meng de Boursin bij de groente en laat smelten. Voeg aan de groente nu de spinazie en citroenrasp toe en schep om zodat de spinazie kan slinken. Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper.

Knoflookgarnalen

Haal de knoflook uit de warme olie (voorzicht, want heet!) en verhoog het vuur. Bak hier nu de garnalen in, tot ze allemaal mooi roze zijn. Schep in een diep bord de pasta, daarover de groente en tot slot de garnalen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 mei 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.