Pasta met voorjaarsgroente & knoflookgarnalen



Verse doperwten, er is bijna niks waar ik zo blij van word dan wanneer die er weer zijn. Samen met mijn dochter dop ik ze en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Omdat ze wel wat kostbaar zijn is het ook geen enkel probleem om hun diepvriesbroertjes en zusjes voor dit gerecht te gebruiken.

In dit gerecht gebruik ik nog een aantal van mijn favoriete groente en in combinatie met de knoflookgarnalen en pasta heb je dan in no time een lekker vers maaltje op tafel staan!

pasta knoflookgarnalen

Voor 4 personen

500g verse doperwten (je houdt ong. 200g netto erwtjes over)
200g venkel, flinterdun gesneden
100g babyspinazie (vers)
1 courgette (ongeveer 300g), in blokjes
350g spaghetti of linguini
½ pakje Boursin (á 150g)
rasp van 1 citroen

Voor de knoflookgarnalen

500g tijgergarnalen, vers of ontdooid uit de vriezer
1-2el neutrale olie
2 tenen knoflook, in plakjes (meer knoflook mag natuurlijk altijd)
optioneel: chilivlokken of een verkruimeld gedroogd pepertje

Makkelijke en snelle maaltijd

Zet twee grote koekenpannen op het vuur, eentje voor de garnalen en de ander voor de groente. Zet tegelijkertijd water op om de pasta in te koken. In de pan voor de garnalen verwarm je, op laag vuur, de olie en de knoflook zonder dat de knoflook verkleurt. Hij hoeft alleen zijn smaak aan de olie af te geven. Laat rustig staan terwijl je de andere pan verhit met een beetje olie.

Voorjaarsgroente en pasta

Bak in de warme olie de blokjes courgette 3 minuutjes aan en voeg dan de venkel toe. Bak die ook 3 minuutjes mee, terwijl je regelmatig omschept. Kook nu ook de pasta en voeg in de laatste 3 minuten van de kooktijd de verse erwtjes toe. Giet daarna af en houd warm. Meng de Boursin bij de groente en laat smelten. Voeg aan de groente nu de spinazie en citroenrasp toe en schep om zodat de spinazie kan slinken. Breng op smaak met (weinig) zout en versgemalen zwarte peper.

Knoflookgarnalen

Haal de knoflook uit de warme olie (voorzicht, want heet!) en verhoog het vuur. Bak hier nu de garnalen in, tot ze allemaal mooi roze zijn. Schep in een diep bord de pasta, daarover de groente en tot slot de garnalen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 18 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.