Italiaanse kippenpastei met heel veel groente (uit Samen Eten)



Een ideaal gerecht voor als er meerdere mensen mee eten. Of voor als je meteen voor 2 dagen wilt koken. In zijn geheel vooraf klaar te maken en geschikt voor Smulpaapjes groot én klein.

Deze kippenpastei, uit Samen Eten, heeft een heerlijk Italiaans tintje en is ideaal om restjes kip (of ander vlees) mee op te maken. Dit is mijn versie van hun recept.

kippenpastei web2.jpg

Voor 6 personen

2 middelgrote zoete aardappels, geraspt en gemengd met 2el olie
450g (gare) kip, in blokjes
1el olijfolie
1 prei, in ringen (goed wassen)
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
500g ricotta
200ml melk (ik gebruikte half room/half melk)
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
1tl nootmuskaat
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kippenpastei

Zet een grote pan op met 1el olie en fruit hierin de prei 5 minuten aan, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de erwtjes mee, die worden straks goed gaar in de oven.

Heb je geen gare kip in huis, bak dan in een aparte pan de kip ook in 10 minuten gaar. Gebruik je gare kip, voeg die dan aan het eind toe aan de prei en paddenstoelen. Kruid met oregano en tijm, zout en peper.

Ricottavulling voor je kippenpastei

In een aparte kom roer je de ricotta los en voeg je de melk toe, meng tot alles glad is. Voeg hier de groenten/kip aan toe en schep even om. Doe alles dan in de ovenschaal, strijk glad, bestrooi met wat nootmuskaat naar smaak en dek af met de geraspte zoete aardappel. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het aardappellaagje mooi goudbruin is.

 

Gepubliceerd op 9 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.