Italiaanse kippenpastei met heel veel groente (uit Samen Eten)



Een ideaal gerecht voor als er meerdere mensen mee eten. Of voor als je meteen voor 2 dagen wilt koken. In zijn geheel vooraf klaar te maken en geschikt voor Smulpaapjes groot én klein.

Deze kippenpastei, uit Samen Eten, heeft een heerlijk Italiaans tintje en is ideaal om restjes kip (of ander vlees) mee op te maken. Dit is mijn versie van hun recept.

kippenpastei web2.jpg

Voor 6 personen

2 middelgrote zoete aardappels, geraspt en gemengd met 2el olie
450g (gare) kip, in blokjes
1el olijfolie
1 prei, in ringen (goed wassen)
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
500g ricotta
200ml melk (ik gebruikte half room/half melk)
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
1tl nootmuskaat
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kippenpastei

Zet een grote pan op met 1el olie en fruit hierin de prei 5 minuten aan, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de erwtjes mee, die worden straks goed gaar in de oven.

Heb je geen gare kip in huis, bak dan in een aparte pan de kip ook in 10 minuten gaar. Gebruik je gare kip, voeg die dan aan het eind toe aan de prei en paddenstoelen. Kruid met oregano en tijm, zout en peper.

Ricottavulling voor je kippenpastei

In een aparte kom roer je de ricotta los en voeg je de melk toe, meng tot alles glad is. Voeg hier de groenten/kip aan toe en schep even om. Doe alles dan in de ovenschaal, strijk glad, bestrooi met wat nootmuskaat naar smaak en dek af met de geraspte zoete aardappel. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het aardappellaagje mooi goudbruin is.

 

Gepubliceerd op 9 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!