Italiaanse kippenpastei met heel veel groente (uit Samen Eten)



Een ideaal gerecht voor als er meerdere mensen mee eten. Of voor als je meteen voor 2 dagen wilt koken. In zijn geheel vooraf klaar te maken en geschikt voor Smulpaapjes groot én klein.

Deze kippenpastei, uit Samen Eten, heeft een heerlijk Italiaans tintje en is ideaal om restjes kip (of ander vlees) mee op te maken. Dit is mijn versie van hun recept.

kippenpastei web2.jpg

Voor 6 personen

2 middelgrote zoete aardappels, geraspt en gemengd met 2el olie
450g (gare) kip, in blokjes
1el olijfolie
1 prei, in ringen (goed wassen)
200g gemengde paddenstoelen
250g diepvries tuinerwtjes
500g ricotta
200ml melk (ik gebruikte half room/half melk)
1tl gedroogde tijm
1tl gedroogde oregano
1tl nootmuskaat
zout en peper

Verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 180C

Italiaanse kippenpastei

Zet een grote pan op met 1el olie en fruit hierin de prei 5 minuten aan, voeg dan de paddenstoelen toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de erwtjes mee, die worden straks goed gaar in de oven.

Heb je geen gare kip in huis, bak dan in een aparte pan de kip ook in 10 minuten gaar. Gebruik je gare kip, voeg die dan aan het eind toe aan de prei en paddenstoelen. Kruid met oregano en tijm, zout en peper.

Ricottavulling voor je kippenpastei

In een aparte kom roer je de ricotta los en voeg je de melk toe, meng tot alles glad is. Voeg hier de groenten/kip aan toe en schep even om. Doe alles dan in de ovenschaal, strijk glad, bestrooi met wat nootmuskaat naar smaak en dek af met de geraspte zoete aardappel. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot het aardappellaagje mooi goudbruin is.

 

Gepubliceerd op 9 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.