Weekmenu #3



Winterfavorieten, die stelen in dit weekmenu de show. Want hoewel ik niet kan wachten tot het weer voorjaar is, heeft de winter – zeker qua eten – ook zo z’n charme.

Spruitjes, kids én volwassenenproof horen daar in ons gezin absoluut bij. Dit keer niet in een pasta, maar met rijst. En wacht dat je van een slow cooked pastasaus, maak wat extra voor in de vriezer. Dit is wat er nog meer op het menu staat.

Smulpaapje familie weekmenu

Maandag           Spruitjes met rijst
Geïnspireerd door Nigella Lawson, een nieuwe variant op onze favoriete wintergroente; spruitjes

Dinsdag             Gnocchi met spinazie
Razend snel aan tafel doe je met kant & klare gnocchi. De saus maak je natuurlijk wel lekker zelf. Puur comfortfood!

Woensdag         Pasta Bolognese
Zorg dat je hier altijd een voorraadje van in de vriezer hebt. Daar word je om meerdere redenen blij van

Donderdag        Rijst met paprika
Wil je echt rázendsnel aan tafel, dan is dit recept voor jou. Ook een toffe manier om eens wat meer vis te eten, zonder dat het “vissig” wordt.

Vrijdag                Kip shoarma
Marineer de kip de avond ervoor alvast, dan zit je vandaag fastfood snel aan tafel. Goed begin van je weekend!

Weekendtip      Choco pancakes a la Jamie Oliver
Je dag beginnen met chocola én fruit in één pancake. Dat kan niet anders dan een fijn ontbijtje worden. Klopt!

Boodschappenlijst, per dag van het weekmenu

Maandag

1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Dinsdag

2x 400g kant en klare gnocchi
400g spinazie
1 ui
1 teentje knoflook
2el neutrale olie
100g zachte blauwe kaas
150ml creme fraice
2 handjes geraspte kaas

Woensdag

400g half om half gehakt (of gebruik rundergehakt)
beetje olie
1 ui
2 tenen knoflook
1el gedroogde oregano
mespunt gerookt paprikapoeder
250ml rode wijn
1 blik San Marzano tomaten (à 400g)
1 laurierblaadje

Donderdag

400g rijst
1 ui
4 teentjes knoflook
1el zonnebloemolie
4 puntpaprika's
1el tomatenpuree
5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie
optioneel: srirachasaus of sambal

Vrijdag

600g kippendijen, zonder bot/vel
1tl kurkuma
1tl kaneel
1tl korianderpoeder
1tl gemalen komijn
½ tl cayenne
2tl knoflookpoeder
2el olijfolie
4el Griekse yoghurt
1 citroen
Flatbreads (ik gebruikte Libanese flatbreads, maar pittabroodjes kan ook)
Griekse yoghurt, ongeveer 4 volle eetlepels
tomaat
snackkomkommers
1 rode ui
4el augurkenblokjes
2el verse munt

Weekendtip

150 + 75g bosbessen
1 rijpe banaan
175ml amandelmelk (ik gebruik die van Rude Health)
1 ei
150g bloem
75g havermout
2tl bakpoeder
¼ tl zout
1tl kaneel
1el cacao

Gepubliceerd op 17 januari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!