Weekmenu #7



Vorige week deelde ik met jullie al het 2013 retro weekmenu, in het kader van 5 jaar Smulpaapje. Omdat deze week de festiviteiten écht losbarsten leek het me leuk jullie een weekmenu voor te schotelen dat louter uit de favorieten van mijn eigen gezin bestaat.

Het was overigens nog niet gemakkelijk kiezen, want met inmiddels bijna 700 recepten op de site is er keuze te over!

Maandag            pasta met spruitjes en pancetta
De all time winter favoriet van onze dochter. Als het aan haar lag aten we dit iedere week

Dinsdag               Mexicaanse bonenschotel
De favoriet van mijn man, hoewel hij het erg lastig kiezen vond. Of in zijn woorden “je maakt altijd zo veel lekkers” Dan snap je dat ik al bijna 12,5 jaar dol op hem ben hé 😉

Woensdag          Bowl met rijst & pulled chicken 
Straks als het weer mooi weer is is pulled pork mijn favoriet. Voor nu is dit een mooie binnen variant

Donderdag         Parelcouscous met spinazie
Niet alleen favoriet als avondeten, maar als ze de restjes in haar lunchtrommel mee naar school kan nemen maken we haar twee keer in 24uur blij!

Vrijdag                 Kipgyros in pitabroodjes met tzatziki
Een snelle hap aan het eind van de week? Dan is dit een van mijn favorieten!

Ontbijttip            bacon & egg muffins
Liefst eet ons meisje ze iedere dag, maar ook deze week maak ik weer een bakplaat vol. In de vriezer en dan af en toe in haar lunchtrommel.

 

Boodschappenlijstje

750g spruitjes, schoongemaakt en in kwarten gesneden
200g pancetta (of gebruik gewone spekblokjes)
200ml slagroom, ongezoet
1 stuk Parmezaanse kaas
1 zak Orechiette pasta (of gebruik schelpjes)
250g (bio) rundergehakt
1 zak diepvries Mexicaanse wokgroente (600g) AH
1 pot à 230g tacosaus mild (of gebruik de hete versie als je van pittig houdt)
1 blik à 400g chilibonen (of kidneybonen)
1 grote zak tortillachips (voor 2 dagen)
2 zakjes geraspte kaas (175g)
1 potje zure room (125ml)
800g kippendijen, zonder bot (8 stuks)
3 paprika’s (kleur maakt niet uit)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
140g mais (uit blik of diepvries)
1 pot milde salsa (à 300g)
1 pak zilvervliesrijst
1 bosjes lenteui
300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
1 komkommer
1 bos bleekselderij
1 bosje vers munt
1 bosje platte peterselie
75g feta
4 (scharrel) kippendijen
1 pak pittabroodjes
gemengde sla
rode ui
6 plakjes bacon
1 bakje tzatziki (of maak 'm zelf)

Controleer de voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog hebt

gedroogde oregano
knoflook
citroenen
olijfolie
uien
gemalen chipotle
gemalen komijn
gerookt paprikapoeder
zwarte peper en zout
brood
melk
6 eieren (M)
 

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!