Weekmenu #8



Maak komend weekend even tijd om naar de toko te gaan en zet zondag een grote pan Indonesisch stoofvlees op. De geuren zullen je bedwelmen en je zult verrast zijn hoe makkelijk het is om zelf Rendang te maken. Maandag ben je dan nóg gelukkiger, want a) je zit mega snel aan tafel en b) het is zó lekker. Mmmmmm!

De rest van de week doen we het dan lekker makkelijk en dichterbij huis qua keuken. Heb een fijne & smakelijke week!

Maandag            Rendang
Maak dit in het weekend alvast klaar. Niet alleen zit je dan lekker snel aan tafel, het wordt er nóg lekkerder van!

Dinsdag              Aardappelschotel met worst
Aardappelen, groente, vlees maar dan nét even anders

Woensdag          Romige pasta met garnalen
In tien minuten lekker aan tafel, wie wil dat nou niet?

Donderdag         Linzensalade met bietjes & halloumi
Een vegetarische lauwwarme maaltijdsalade die je maakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten

Vrijdag                 Een verrassende roerbak met boontjes & kip
Een lekkere en gezonde afsluiter van de week

Ontbijttip            Citroen & Bosbessen wafels
Gewoon omdat het kan. Omdat het lekker is. Omdat het weekend is. Heb je nog meer excuus nodig om ze te maken?! 😉

Boodschappenlijstje

4 sjalotjes
5 macademianoten
1 bolletje knoflook
verse gember (ongeveer 5 cm) – toko
verse laos (ongeveer 2cm) – toko
7 kaffir limoenblaadjes (diepvries, toko)
3 stengels citroengras – toko
2 blikken kokosmelk (à 400ml per blik)
1kg riblappen, doorregen
400g voorgekookte krieltjes
1 prei
2 paprika’s
1 courgette
2 venkel & Tijm worstjes (Mr Kitchen, bij AH) of andere lekkere gekruide worstjes
1 zak reuzegarnalen (à 750g)
250g tagliatelline (eierpasta van De Cecco)
125ml slagroom
2 citroenen
verse basilicum (15g)
2 blikken linzen (à 400g)
300g zoetzure bietjes (uit pot), grofgesneden
2 rode uien
1 pak Halloumi kaas (bij de MiddenOosten winkel)
15g platte peterselie, fijngesneden
100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
350g kippendijen
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst
150g bosbessen (vers of uit de diepvries)

Controleer je voorraad- en/of koelkast of je de volgende ingrediënten nog in huis hebt

Hele kruidnagels
gemalen nootmuskaat (of 1 hele nootmuskaat)
sambal oelek
steranijs
kaneelstokjes
gemalen kurkuma (Koenjit)
bruine basterdsuiker
gedroogde tijm
neutrale olie
frambozenazijn (Foodelicious)
Sumak (Souq)
honing
sojasaus
maizena
sesamolie
witte basterdsuiker
bakpoeder
kaneel
2 eieren
zonnebloemolie
½ pak melk
bloem

 

Gepubliceerd op 20 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!
8 mei 2024
bagel croque madame
 
Beemster Croque Maman

We toveren de Croque Madame om tot een Beemster Croque Maman. Een chique tosti, op een bagel en met héél veel Beemster kaassaus!
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!