Mijn 5 favoriete verrassende bloemkoolreceptenWat mij betreft is bloemkool echt een onderschatte groente. Er zijn zoveel verrassende bloemkoolrecepten te bedenken, dat ik het tijd vond om mijn 5 favorieten eens op een rijtje te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat bloemkool een ongekende vitaminebom is? Maar liefst 80mg vitamine C per 100 gram zit erin (bron; wikipedia). Nederland teelt gedurende het jaar verse bloemkool, dus als je bloemkool koopt zorg dan dat ‘ie van Nederlandse bodem is. Dan is het lokaal, duurzaam én lekker.

5 verrassende bloemkoolrecepten

Vroeger aten wij thuis eigenlijk alleen gekookte bloemkool, maar er zijn heel veel meer verrassende bloemkoolrecepten. Mijn 5 favorieten zet ik vandaag voor je op een rijtje. Misschien inspireert het je om eens iets anders met bloemkool te maken dan je gewend bent.

  1. Romige bloemkoolsoep met jackfruit
  2. Zoet-zure bloemkool met rijst
  3. Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool
  4. Pasta met geroosterde bloemkool
  5. Bloemkoolshoarma

Groentesoep met jackfruitcroutons

Een goedgevulde maaltijdsoep, dat maak je met dit bloemkoolrecept heel eenvoudig. Het verrassende zit ‘m in de kruiden, maar zeker ook in de knapperige jackfruit. Daarmee maak je namelijk heerlijke croutons die je bloemkoolsoep naar een volgend niveau tillen.

jackfruit croutons

2. Oosters groentegerecht met rijst

Ook meer Aziatische gerechten weten prima hoe lekker bloemkool is. Dit bloemkoolrecept maak je op smaak met een zelfgemaakte zoet-zuresaus. Lekker wat rijst erbij en klaar is je makkelijke maaltijd.

3. Italiaanse ovenschotel met heel veel groente

Een comfortgerecht puur sang is deze ovenschotel met bloemkool en tomaatjes. Op smaak gemaakt met Italiaans gekruid gehakt en bedekt met een lekkere laag gesmolten mozzarella. Als daar de borden niet schoon van op gaan?! Maken maar!

4. Vega pasta 

Als je bloemkool roostert en combineert met pasta krijg je deze verrassende vegetarische pasta met geroosterde bloemkool en citroen. Daar maak je groot én klein blij mee.

5. Vegan shoarma 

Een shoarma zonder vlees kun je maken met paddenstoelen, maar wij gebruiken er bloemkool voor. Deze vegan shoarma is misschien wel het meest verrassende bloemkoolrecept van dit hele rijtje.

Gepubliceerd op 20 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus