Mijn 5 favoriete verrassende bloemkoolreceptenWat mij betreft is bloemkool echt een onderschatte groente. Er zijn zoveel verrassende bloemkoolrecepten te bedenken, dat ik het tijd vond om mijn 5 favorieten eens op een rijtje te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat bloemkool een ongekende vitaminebom is? Maar liefst 80mg vitamine C per 100 gram zit erin (bron; wikipedia). Nederland teelt gedurende het jaar verse bloemkool, dus als je bloemkool koopt zorg dan dat ‘ie van Nederlandse bodem is. Dan is het lokaal, duurzaam én lekker.

5 verrassende bloemkoolrecepten

Vroeger aten wij thuis eigenlijk alleen gekookte bloemkool, maar er zijn heel veel meer verrassende bloemkoolrecepten. Mijn 5 favorieten zet ik vandaag voor je op een rijtje. Misschien inspireert het je om eens iets anders met bloemkool te maken dan je gewend bent.

  1. Romige bloemkoolsoep met jackfruit
  2. Zoet-zure bloemkool met rijst
  3. Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool
  4. Pasta met geroosterde bloemkool
  5. Bloemkoolshoarma

Groentesoep met jackfruitcroutons

Een goedgevulde maaltijdsoep, dat maak je met dit bloemkoolrecept heel eenvoudig. Het verrassende zit ‘m in de kruiden, maar zeker ook in de knapperige jackfruit. Daarmee maak je namelijk heerlijke croutons die je bloemkoolsoep naar een volgend niveau tillen.

jackfruit croutons

2. Oosters groentegerecht met rijst

Ook meer Aziatische gerechten weten prima hoe lekker bloemkool is. Dit bloemkoolrecept maak je op smaak met een zelfgemaakte zoet-zuresaus. Lekker wat rijst erbij en klaar is je makkelijke maaltijd.

3. Italiaanse ovenschotel met heel veel groente

Een comfortgerecht puur sang is deze ovenschotel met bloemkool en tomaatjes. Op smaak gemaakt met Italiaans gekruid gehakt en bedekt met een lekkere laag gesmolten mozzarella. Als daar de borden niet schoon van op gaan?! Maken maar!

4. Vega pasta 

Als je bloemkool roostert en combineert met pasta krijg je deze verrassende vegetarische pasta met geroosterde bloemkool en citroen. Daar maak je groot én klein blij mee.

5. Vegan shoarma 

Een shoarma zonder vlees kun je maken met paddenstoelen, maar wij gebruiken er bloemkool voor. Deze vegan shoarma is misschien wel het meest verrassende bloemkoolrecept van dit hele rijtje.

Gepubliceerd op 20 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.