Mijn 5 favoriete verrassende bloemkoolreceptenWat mij betreft is bloemkool echt een onderschatte groente. Er zijn zoveel verrassende bloemkoolrecepten te bedenken, dat ik het tijd vond om mijn 5 favorieten eens op een rijtje te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat bloemkool een ongekende vitaminebom is? Maar liefst 80mg vitamine C per 100 gram zit erin (bron; wikipedia). Nederland teelt gedurende het jaar verse bloemkool, dus als je bloemkool koopt zorg dan dat ‘ie van Nederlandse bodem is. Dan is het lokaal, duurzaam én lekker.

5 verrassende bloemkoolrecepten

Vroeger aten wij thuis eigenlijk alleen gekookte bloemkool, maar er zijn heel veel meer verrassende bloemkoolrecepten. Mijn 5 favorieten zet ik vandaag voor je op een rijtje. Misschien inspireert het je om eens iets anders met bloemkool te maken dan je gewend bent.

  1. Romige bloemkoolsoep met jackfruit
  2. Zoet-zure bloemkool met rijst
  3. Italiaanse ovenschotel met gehakt en bloemkool
  4. Pasta met geroosterde bloemkool
  5. Bloemkoolshoarma

Groentesoep met jackfruitcroutons

Een goedgevulde maaltijdsoep, dat maak je met dit bloemkoolrecept heel eenvoudig. Het verrassende zit ‘m in de kruiden, maar zeker ook in de knapperige jackfruit. Daarmee maak je namelijk heerlijke croutons die je bloemkoolsoep naar een volgend niveau tillen.

jackfruit croutons

2. Oosters groentegerecht met rijst

Ook meer Aziatische gerechten weten prima hoe lekker bloemkool is. Dit bloemkoolrecept maak je op smaak met een zelfgemaakte zoet-zuresaus. Lekker wat rijst erbij en klaar is je makkelijke maaltijd.

3. Italiaanse ovenschotel met heel veel groente

Een comfortgerecht puur sang is deze ovenschotel met bloemkool en tomaatjes. Op smaak gemaakt met Italiaans gekruid gehakt en bedekt met een lekkere laag gesmolten mozzarella. Als daar de borden niet schoon van op gaan?! Maken maar!

4. Vega pasta 

Als je bloemkool roostert en combineert met pasta krijg je deze verrassende vegetarische pasta met geroosterde bloemkool en citroen. Daar maak je groot én klein blij mee.

5. Vegan shoarma 

Een shoarma zonder vlees kun je maken met paddenstoelen, maar wij gebruiken er bloemkool voor. Deze vegan shoarma is misschien wel het meest verrassende bloemkoolrecept van dit hele rijtje.

Gepubliceerd op 20 juli 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!