Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit



En een romige bloemkoolsoep kun je dit wel noemen ja! Uit het koekboek Jackfruit van Jessica Lek (review vind je hier) maakte ik deze bijna chowder-achtige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit. De krokant gebakken vrucht fungeert als een soort croutons, maar brengt tegelijkertijd lekker veel smaak mee.

Ik paste het recept iets aan. Maar je hebt nog steeds in een half uurtje deze goed vullende, romige soep op tafel staan. Een mooie eerste kennismaking met jackfruit!

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

voor 4-6 personen, als voorgerecht
voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 bloemkool, in roosjes
2el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el garam masala
zout en peper
1 liter groentebouillon
250ml crème fraiche
1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld

voor de knapperige jackfruit
1 blik jackfruit, uitgelekt en afgespoeld en flinterdun gesneden
2el zonnebloemolie
1tl gemalen komijn
1tl uienpoeder
2tl gedroogde dille (of 4 el verse)

voor garnering en smaak
verse dille, grof gesneden
verse munt, fijn gesneden
rozijnen, handje
geroosterd amandelschaafsel

voor erbij: knapperig vers brood
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nodig: heteluchtoven voorverwarmen op 200C + blender of staafmixer

Makkelijke bloemkoolsoep

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Bloemkool toevoegen en de kruiden en even omscheppen. Giet dan de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Wat maak je met jackfruit?

Je gebruikt ze in dit gerecht als croutons. Hoe lekker. In de tijd dat je bloemkool pruttelt, meng je in een kom de fijngesneden jackfruit (goed scherp mes voor gebruiken) met de kruiden en de olie. Spreid gelijkmatig uit op een bakblik, dat je bedekt hebt met alufolie of bakpapier. En bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze rondom bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen op het bakblik. En voila, jackfruit croutons.

Als de bloemkool gaar is pureer je de soep glad, in je blender of met een staafmixer. Voeg de crème fraîche daarna toe en roer deze door de soep. Dan mag de mais erbij en breng je alles, zo nodig, verder op smaak met zout en peper.

jackfruit croutons

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

Om te serveren doe je de soep in een diep bord. Garneer met wat verse kruiden, eventueel nog wat mais, rozijntjes, de geroosterde amandel en tot slot met de knapperige jackfruit. Voor erbij wat lekker vers brood en serveer meteen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.