Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit



En een romige bloemkoolsoep kun je dit wel noemen ja! Uit het koekboek Jackfruit van Jessica Lek (review vind je hier) maakte ik deze bijna chowder-achtige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit. De krokant gebakken vrucht fungeert als een soort croutons, maar brengt tegelijkertijd lekker veel smaak mee.

Ik paste het recept iets aan. Maar je hebt nog steeds in een half uurtje deze goed vullende, romige soep op tafel staan. Een mooie eerste kennismaking met jackfruit!

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

voor 4-6 personen, als voorgerecht
voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 bloemkool, in roosjes
2el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el garam masala
zout en peper
1 liter groentebouillon
250ml crème fraiche
1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld

voor de knapperige jackfruit
1 blik jackfruit, uitgelekt en afgespoeld en flinterdun gesneden
2el zonnebloemolie
1tl gemalen komijn
1tl uienpoeder
2tl gedroogde dille (of 4 el verse)

voor garnering en smaak
verse dille, grof gesneden
verse munt, fijn gesneden
rozijnen, handje
geroosterd amandelschaafsel

voor erbij: knapperig vers brood
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nodig: heteluchtoven voorverwarmen op 200C + blender of staafmixer

Makkelijke bloemkoolsoep

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Bloemkool toevoegen en de kruiden en even omscheppen. Giet dan de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Wat maak je met jackfruit?

Je gebruikt ze in dit gerecht als croutons. Hoe lekker. In de tijd dat je bloemkool pruttelt, meng je in een kom de fijngesneden jackfruit (goed scherp mes voor gebruiken) met de kruiden en de olie. Spreid gelijkmatig uit op een bakblik, dat je bedekt hebt met alufolie of bakpapier. En bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze rondom bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen op het bakblik. En voila, jackfruit croutons.

Als de bloemkool gaar is pureer je de soep glad, in je blender of met een staafmixer. Voeg de crème fraîche daarna toe en roer deze door de soep. Dan mag de mais erbij en breng je alles, zo nodig, verder op smaak met zout en peper.

jackfruit croutons

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

Om te serveren doe je de soep in een diep bord. Garneer met wat verse kruiden, eventueel nog wat mais, rozijntjes, de geroosterde amandel en tot slot met de knapperige jackfruit. Voor erbij wat lekker vers brood en serveer meteen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.