Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit



En een romige bloemkoolsoep kun je dit wel noemen ja! Uit het koekboek Jackfruit van Jessica Lek (review vind je hier) maakte ik deze bijna chowder-achtige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit. De krokant gebakken vrucht fungeert als een soort croutons, maar brengt tegelijkertijd lekker veel smaak mee.

Ik paste het recept iets aan. Maar je hebt nog steeds in een half uurtje deze goed vullende, romige soep op tafel staan. Een mooie eerste kennismaking met jackfruit!

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

voor 4-6 personen, als voorgerecht
voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 bloemkool, in roosjes
2el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el garam masala
zout en peper
1 liter groentebouillon
250ml crème fraiche
1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld

voor de knapperige jackfruit
1 blik jackfruit, uitgelekt en afgespoeld en flinterdun gesneden
2el zonnebloemolie
1tl gemalen komijn
1tl uienpoeder
2tl gedroogde dille (of 4 el verse)

voor garnering en smaak
verse dille, grof gesneden
verse munt, fijn gesneden
rozijnen, handje
geroosterd amandelschaafsel

voor erbij: knapperig vers brood
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nodig: heteluchtoven voorverwarmen op 200C + blender of staafmixer

Makkelijke bloemkoolsoep

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Bloemkool toevoegen en de kruiden en even omscheppen. Giet dan de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Wat maak je met jackfruit?

Je gebruikt ze in dit gerecht als croutons. Hoe lekker. In de tijd dat je bloemkool pruttelt, meng je in een kom de fijngesneden jackfruit (goed scherp mes voor gebruiken) met de kruiden en de olie. Spreid gelijkmatig uit op een bakblik, dat je bedekt hebt met alufolie of bakpapier. En bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze rondom bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen op het bakblik. En voila, jackfruit croutons.

Als de bloemkool gaar is pureer je de soep glad, in je blender of met een staafmixer. Voeg de crème fraîche daarna toe en roer deze door de soep. Dan mag de mais erbij en breng je alles, zo nodig, verder op smaak met zout en peper.

jackfruit croutons

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

Om te serveren doe je de soep in een diep bord. Garneer met wat verse kruiden, eventueel nog wat mais, rozijntjes, de geroosterde amandel en tot slot met de knapperige jackfruit. Voor erbij wat lekker vers brood en serveer meteen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.