Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit



En een romige bloemkoolsoep kun je dit wel noemen ja! Uit het koekboek Jackfruit van Jessica Lek (review vind je hier) maakte ik deze bijna chowder-achtige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit. De krokant gebakken vrucht fungeert als een soort croutons, maar brengt tegelijkertijd lekker veel smaak mee.

Ik paste het recept iets aan. Maar je hebt nog steeds in een half uurtje deze goed vullende, romige soep op tafel staan. Een mooie eerste kennismaking met jackfruit!

Bloemkoolsoep jackfruit

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

voor 4-6 personen, als voorgerecht
voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 bloemkool, in roosjes
2el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
2el garam masala
zout en peper
1 liter groentebouillon
250ml crème fraiche
1 blik mais, uitgelekt en afgespoeld

voor de knapperige jackfruit
1 blik jackfruit, uitgelekt en afgespoeld en flinterdun gesneden
2el zonnebloemolie
1tl gemalen komijn
1tl uienpoeder
2tl gedroogde dille (of 4 el verse)

voor garnering en smaak
verse dille, grof gesneden
verse munt, fijn gesneden
rozijnen, handje
geroosterd amandelschaafsel

voor erbij: knapperig vers brood
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nodig: heteluchtoven voorverwarmen op 200C + blender of staafmixer

Romige bloemkoolsoep

Verwarm de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Bloemkool toevoegen en de kruiden en even omscheppen. Giet dan de bouillon erbij, breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Knapperige jackfruit

In die tijd meng je in een kom de fijngesneden jackfruit (goed scherp mes voor gebruiken) met de kruiden en de olie. Spreid gelijkmatig uit op een bakblik, dat je bedekt hebt met alufolie of bakpapier. En bak dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze rondom bruin en knapperig zijn. Laat afkoelen op het bakblik.

Koken met jackfruit

Als de bloemkool gaar is pureer je de soep glad, in je blender of met een staafmixer. Voeg de crème fraiche daarna toe en roer deze door de soep. Dan mag de mais erbij en breng je alles, zo nodig, verder op smaak met zout en peper.

Romige bloemkoolsoep met knapperige jackfruit

Om te serveren doe je de soep in een diep bord. Garneer met wat verse kruiden, eventueel nog wat mais, rozijntjes, de geroosterde amandel en tot slot met de knapperige jackfruit. Voor erbij wat lekker vers brood en serveer meteen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!
15 mei 2020
foto_artikel_AD.jpg
 
Smulpaapje live op SusanAretz.nl

Na letterlijk máánden aan voorbereiding is het vandaag dan eindelijk zover. Smulpaapje is live op SusanAretz.nl
15 mei 2020
 
Maak kennis met Maaike

Vanaf vandaag is er een nieuw gezicht op de site. Maak kennis met Maaike. Vanaf Curaçao!
15 mei 2020
Maaike's stories
 
Zwanger zijn op Curaçao. Hoe is dat?

Hoe ben je zwanger op Curaçao? En lijkt dat een beetje op hoe je dat zou ervaren in Nederland? Maaike vertelt je er alles over.